Sport

Komentari 27

Vlašić se vratio u prvi sastav, ali protiv Uniteda se nije moglo

Vlašić se vratio u prvi sastav, ali protiv Uniteda se nije moglo

United je pitanje pobjednika mogao riješiti u 78. minuti kada je Lingard potegnuo s ruba šesnaesterca, no njegov udarac Pickford odbija u korner. Samo tri minute kasnije ni Pickford više nije mogao spriječiti gol

Nakon četiri utakmice na tribini Nikola Vlašić se vratio u momčad, i to odmah u prvih 11 Evertona koji je u 22. kolu Premier lige na Goodisonu izgubio od Manchester Uniteda 2:0.

Domaćin je prvi zaprijetio u 4. minuti kada je udarac Rooneya s 20-ak metara obrana gostiju blokirala i odbila u korner. Preuzeo je United nakon toga dominaciju na terenu, no Pickfordu nisu zaprijetili. U 19. minuti Vlašić je natrčao na jednu loptu na rubu šesnaesterac, međutim udarac je bio loš i lopta je otišla nebu pod oblake. 

United je prvi put zaprijetio iz prekida u 27. minuti kada je udarac Roja glavom bio lagan zadatak za Pickforda. U 34. minuti s 20-ak metara udarac je okušao Herrera, no otišlo je to iznad gola. Novi dalekometni pokušaj gostiju vidjeli smo samo tri minute kada je pokušao Pogba čiji je udarac prohujao pokraj vratnice.

Nastavak utakmice sjajnim udarcem iz daljine u 47. minuti otvorio je Mata, no Pickford to vrhovima prstiju odbija u korner. Španjolac je puno opasniji tri minute kasnije kada njegov novi dalekometni pokušaj ovog puta zaustavlja vratnica. Bolju igru u nastavku vragovi su okrunili u 57. minuti kada je Pogba pronašao Martiala na rubu šesnaesterca, a ovaj sjajno pogađa lijevi gornji kut Pickforda za vodstvo 1:0. U 63. minuti zaprijetio je i Pogba, udarcem sa sedam metara iskosa s lijeve strane, međutim na mjestu je Pickford.

Everton je odgovorio u 71. minuti preko Niassea čiji udarac glavom s pet metara odlazi pokraj vratnice. 

United je pitanje pobjednika mogao riješiti u 78. minuti kada je Lingard potegnuo s ruba šesnaesterca, no njegov udarac Pickford odbija u korner. Samo tri minute kasnije ni Pickford više nije mogao spriječiti gol Lingarda. Ofenzivac vragova sjurio se iskosa s lijeve strane prema šesnaestercu i onda fantastično opalio u suprotni gornji kut za 2:0.

Do kraja utakmice pravih prilika više nije bilo pa je tako United vratio drugo mjesto s 47 bodova, dva više od Chelseaja koji ima i utakmicu manje. Everton je deveti s 27 bodova.

Najčitaniji članci