Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Vlašić: Spremna sam boriti se, mogu protiv bilo koga

Ovdje sam već šesti ili sedmi put i lijepo je vratiti se u mjesto s kojim te vežu ugodne uspomene, kaže Blanka Vlašić u najavi prvog mitinga sezone

AFP
Video: AFP
2 komentara

Samo dva mjeseca nakon što je u Dohi obranila naslov dvoranske prvakinje svijeta, hrvatska visašica Blanka Vlašić ponovno se nalazi u katarskom glavnom gradu.
"Njezin izgled, njezin stav i iznad svega njezine atletske sposobnosti pomogle su Hrvatici Blanki Vlašić da postane visoka članica atletskog zvjezdanog društva", piše katarski dnevni list Peninsula u uvodu razgovora s hrvatskom rekorderkom koja je na mitingu u Dohi pobjeđivala posljednje tri godine i to s impresivnim rezultatima, 204, 203 i 205 centimetara.
- Ovdje sam već šesti ili sedmi put i lijepo je vratiti se u mjesto s kojim te vežu ugodne uspomene - kazala je Blanka na druženju s novinarima pred nastup u petak na otvaranju Dijamantne lige. Na upit je li spremna na teške izazove koji je očekuju kroz cjelokupnu sezonu u Dijamantnoj ligi, ali i na samom startu Dohe najbolja hrvatska sportašica je kazala:
- To što sam ovdje znači da sam spremna boriti se i skakati protiv svih. Dobro sam trenirala kako bih ispunila cilj zadržavanja konstantnosti tijekom cijele godine. Uspješna karijera bez ozljeda ono je čemu težim.
Predstavlja li letvica na dva metra visine cilj koji ste si zadali na svakom natjecanju?
- Tu visinu vam nitko ne poklanja. Ja ni ne želim misliti da je preskok te visine lako ostvariv. Možda se katkad takvim čini, ali dva metra treba poštivati i ja ih respektiram. Istina je da su moja očekivanja viša od toga, ali ciljeve si sama postavljam - rekla je Blanka.
Naša atletičarka ni ovom prilikom nije mogla izbjeći pitanje o svjetskom rekordu Stefke Kostadinove (209).
- Na svakom treningu radim na poboljšavanju specifične snage kako bih mogla postizati veću brzinu u prilasku letvici. Ali na kraju, jedina stvar koju trebam je jedno dobro natjecanje sa savršenim uvjetima.
Možda je Doha upravo to natjecanje. Vidjet ćemo već u petak.

Naši partneri pišu
Message