Obavijesti

Sport

Komentari 2

Vlašić: Spremna sam boriti se, mogu protiv bilo koga

Vlašić: Spremna sam boriti se, mogu protiv bilo koga
1

Ovdje sam već šesti ili sedmi put i lijepo je vratiti se u mjesto s kojim te vežu ugodne uspomene, kaže Blanka Vlašić u najavi prvog mitinga sezone

VIDEO

Samo dva mjeseca nakon što je u Dohi obranila naslov dvoranske prvakinje svijeta, hrvatska visašica Blanka Vlašić ponovno se nalazi u katarskom glavnom gradu.
"Njezin izgled, njezin stav i iznad svega njezine atletske sposobnosti pomogle su Hrvatici Blanki Vlašić da postane visoka članica atletskog zvjezdanog društva", piše katarski dnevni list Peninsula u uvodu razgovora s hrvatskom rekorderkom koja je na mitingu u Dohi pobjeđivala posljednje tri godine i to s impresivnim rezultatima, 204, 203 i 205 centimetara.
- Ovdje sam već šesti ili sedmi put i lijepo je vratiti se u mjesto s kojim te vežu ugodne uspomene - kazala je Blanka na druženju s novinarima pred nastup u petak na otvaranju Dijamantne lige. Na upit je li spremna na teške izazove koji je očekuju kroz cjelokupnu sezonu u Dijamantnoj ligi, ali i na samom startu Dohe najbolja hrvatska sportašica je kazala:
- To što sam ovdje znači da sam spremna boriti se i skakati protiv svih. Dobro sam trenirala kako bih ispunila cilj zadržavanja konstantnosti tijekom cijele godine. Uspješna karijera bez ozljeda ono je čemu težim.
Predstavlja li letvica na dva metra visine cilj koji ste si zadali na svakom natjecanju?
- Tu visinu vam nitko ne poklanja. Ja ni ne želim misliti da je preskok te visine lako ostvariv. Možda se katkad takvim čini, ali dva metra treba poštivati i ja ih respektiram. Istina je da su moja očekivanja viša od toga, ali ciljeve si sama postavljam - rekla je Blanka.
Naša atletičarka ni ovom prilikom nije mogla izbjeći pitanje o svjetskom rekordu Stefke Kostadinove (209).
- Na svakom treningu radim na poboljšavanju specifične snage kako bih mogla postizati veću brzinu u prilasku letvici. Ali na kraju, jedina stvar koju trebam je jedno dobro natjecanje sa savršenim uvjetima.
Možda je Doha upravo to natjecanje. Vidjet ćemo već u petak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja