Obavijesti

Sport

Komentari 5

Vodič za Cluj: Pivo za sedam kuna, a obilan ručak za 70...

Vodič za Cluj: Pivo za sedam kuna, a obilan ručak za 70...
1

Nema autocesta, za prijeći 20 kilometara treba vam cijela vječnost. Cijene taksija su povoljne, kilometar je manje od četiri kune, rekao je Željko Šakić

VIDEO

Za navijače je Cluj idealno mjesto. Sveučilišni je to grad sa 100.000 studenata. I cijene su odlične, za lude provode, rekao je Željko Šakić.

Prošle godine bio je dio reprezentacije, igrao je i na OI-ju u Riju, no na EP-u će biti navijač. I to uživo, na tribinama. Ovog ljeta potpisao je ugovor s rumunjskim prvakom Clujem.

- Nisam siguran da postoji ljepši rumunjski grad. I da, potpuno razbija sve naše stereotipe o Rumunjskoj kao da je to država zapela u 2000. Cluj je moderan grad, koji ima sve što treba - rekao je Šakić, koji bi bio odličan vodič za hrvatske navijače koji dođu u grad u kojem će naši košarkaši odigrati pet utakmica u skupini.

- Cijene? Zaista su pristupačne. Pritom mislim i na restorane i kafiće u strogom centru grada. Ima i vrlo skupih mjesta, no pivo možete popiti već za euro, odnosno sedam kuna - kaže Šakić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

I on je još novi u gradu, no i deset dana bilo mu je dovoljno da barem malo upozna grad.

- Bez problema se može naći puno mjesta na kojima možete pojesti za 10 eura. A na kraju ćete još pola ponijeti doma. A po gradu se lako kretati, taksi ima prilično pristupačne cijene. Kilometar košta manje od četiri kune - istaknuo je Šakić.

Trenutačno se nalazi na pripremama pored mjesta Bran, u čijoj se blizini nalazi Drakulin dvorac.

- Nisam bio u njemu, samo smo prošli pored. Izgleda zaista spektakularno. Inače, Bran je od Cluja udaljen 350 km, no putovanje traje satima i satima. Nema autocesta, pa vam i za prelazak 20 kilometara treba valjda cijela vječnost. Šteta, jer priroda u okolici Cluja je prekrasna i zaista se ima što vidjeti - rekao je Šakić.

Hrvatski navijači lako će komunicirati s lokalnim stanovništvom.

- Ma neće biti nikakvih problema, nema tko ne govori engleski. Možda samo stariji ljudi ne govore engleski, kao u nas - kaže Šakić.

Njegova nova momčad igra u dvorani u kojoj će nastupati i izabranici Ace Petrovića.

- Dvorana je sagrađena prije dvije godine i zaista je prelijepa. Zbog Eurobasketa povećan joj je kapacitet sa 7000 na 10.000. Nema se čovjek na što požaliti. Novi je parket, jedino su obruči malo tvrdi - istaknuo je Šakić, koji se ipak nada da će opet zaigrati za reprezentaciju.

- Razočaran sam što nisam u reprezentaciji, ali nemam Aci što zamjeriti. Nisam zatvorio vrata, pa ako budem potreban za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, ja ću se odazvati. Odlično je da ću tijekom utakmica u skupini biti u Cluju, tako da ću uživo pogledati i navijati za Hrvatsku.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida