Obavijesti

Sport

Komentari 207

Pivo je 9 eura, kikiriki i koštice izbjegavajte jer je i voda skupa

Pivo je 9 eura,  kikiriki i koštice izbjegavajte jer je i voda skupa
5

Najjeftinija pizza je 15 eura, čaša piva je oko 9 eura, a najjeftinije cigarete su sedam eura. No to ne znači da ćete sve to dobiti jer ovdje svaki dan netko štrajka

VIDEO

Kako platiti rundu pive na Euru i ne bankrotirati? 

E to je pravo pitanje.

Novinar 24sata iz Francuske navijačima je poslao nešto drugačiji vodič.

Ako vas zanimaju statistike, utakmice i moguća iznenađenja na Euru, preskočite ovaj tekst. A ako vas interesira zašto izbjegavati kikiriki u Francuskoj i kako potrošiti 100 eura na jednu pizzu uz pivo, ovo je materijal za vas.

Pet savjeta za navijače

- Svi koji ste mislili ići na Euro, bodriti Vatrene do finala, pripremili smo pet savjeta za vas koji bi vam mogli dobro doći. 

- Prvo, pivo. Sjeli smo u lokalni kafić, čak ima i cura do nas. Čaša piva, ne pretjerano kvalitetno, stoji 8,80 eura, znači, šezdesetak kuna. Usporedbe radi, '98. godine, istom mjestu i u istom ovom kafiću pivo je bilo 13 kuna. Znači u 18 godina peterostruko su podigli cijenu. No u cijenu nije uključena pepeljara. Kad smo pitali konobara gdje ćemo tresti, pokazao nam je na pod. Evo, ovako to izgleda.

- Broj dva, pizza. U Francuskoj najjeftinije pizza koju smo pronašli stoji 15 eura. Postoji i posebna ponuda, pizza s kavijarom 90 eura. Uz nju i pivo, napojnica dva eura i 100 eurića za pizzu s kavijarom.

- Broj tri, ako ste pušač. E onda ste tek nadrapali. Cigarete su ovdje dvostruko skuplje, najjeftinije koje smo pronašli su sedam eura.

- Ni voda nije jeftina. Izbjegavajte slana jela, koštice i kikiriki. Decilitar vode - jedan euro. To je u svim kafićima tako. 

- Sve ovo što smo naveli, ne mora značiti da ćete sve to i dobiti. Je ovdje svaki dan netko štrajka. Benzinske, metroi, vlakovi, konobari...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 207
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani