Obavijesti

Sport

Komentari 24

Vodio je zlatni Zagreb 70-ih: Izlazio je i pio s nama igračima

Vodio je zlatni Zagreb 70-ih: Izlazio je i pio s nama igračima
5

PRVI KORACI Prvi trenerski posao Vlatko Marković je dobio u NK Zagrebu, vodio je legendarnu i nadarenu generaciju u kojoj su bili Močibob, Smolek, Rukljač...

VIDEO

Bili smo zaljubljeni u njega. Nama klincima bio je super trener, javio se Pero Močibob, jedan od najboljih igrača velike Zagrebove generacije iz sedamdesetih godina.

Bio je to za Vlatka Markovića prvi trenerski posao. Dobio je u ruke nadarenu momčad, ali i pomalo “svoju”.

Poginuo mu je sin, ali Vlatko je želio voditi utakmicu, Čopa je trenirao u Hajduku

- Nije s nama bilo lako, ali on je sve to uspio. Stvorio nas je, kao i mi njega. To razdoblje života je kao prva ljubav, to se nikad ne zaboravlja - rekao je Močibob i nastavio:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Mi smo zajedno izlazili, pili i plesali. Jedino je tako i mogao s nama surađivati i donekle nas kontrolirati. Da ste samo vidjeli kakva je to fešta bila kad mu se rodio, danas nažalost pokojni, sin Tvrtko... Puno je napravio i ostavio iza sebe, imao je lijep život. A zanima me baš što bi napravili ovi što ga danas pljuju...

Kad je i griješio, Vlatko je to činio u najboljoj namjeri, Asanoviću je bio najbolji predsjednik

Ta 1977. godina bila je najteža u životu Vlatka Markovića. U automobilskoj nesreći poginuo mu je sin Tvrtko. Bio je tad trener Hajduka, igrali su četvrtfinale Kupa kupova protiv bečke Austrije.

- U Beču je bilo 1-1, uzvrat u Splitu bio je naša velika prilika. Bili smo na pripremama u Medulinu kad je Vlaku stigla vijest da mu je poginuo sin. Sam je inzistirao da vodi utakmicu, rekao je da mu je bolje raditi nego se prepustiti očaju. Strahovao je za sebe - opisao je tadašnji igrač Hajduka Davor Čop.

U baloneru je izašao na teren na Starom placu. Cijeli stadion počeo je skandirati: “Vlatko, Vlatko”. I to nije prestajalo dobrih 15 minuta. Vlatko je samo kleknuo i spustio glavu, a tribine su, vidjevši ga, zagrmjele još jače.

Kad se sjetim doba s Vlatkom, to je kao prva ljubav, Močiboba je vodio u Zagrebu

- Nije bilo lako igrati, atmosfera je zaista bila tužna. Na kraju smo ipak ispali na penale - dodao je Čop.

U najtužnijim trenucima života Marković je u Splitu doživio podršku i ponos kakvu nije nikad prije ni poslije. Naježio bi se Vlatko godinama poslije kad bi se prisjetio nezaboravne i tople reakcije splitske publike.

Mirovinu je dočekao kao počasni predsjednik HNS-a.

- Bez krzmanja mogu reći da mi je bio najbolji predsjednik i dok sam bio igrač i kasnije dok sam bio pomoćnik Slavenu Biliću. Možda je nekome djelovao nadmeno, ali s nama je surađivao toplo, ljudski, bio nam je prava podrška. Nije dao na sebe, znao je biti oštar, ali uvijek u interesu nogometa. Bio je pravi frajer - rekao je Aljoša Asanović.

Kumovi i prijatelji Vlatko i Dražan nisu pričali godinama

Vlatko Marković posvađao se s najboljim prijateljem zbog banalne stvari vezane uz NK Zagreb. Tvrdoglavi, kakvi su bili, kumovi nisu razgovarali godinama. Pomirili su se nekoliko tjedana prije Dražanove smrti. Izljubili su se kad ga je Vlatko posjetio...

Platini i Francuzi jako su ga cijenili

Predsjednika Uefe Michela Platinija upoznao je dok je radio u Francuskoj. Postali su prijatelji. U Francuskoj je dobio orden za zasluge u sportu.

Sepp Blatter mu je nosio kofere...

Pričao je Vlatko Marković da mu je u mladim danima Sepp Blatter nosio torbe. Predsjednik Fife prošle ga je godine imenovao koordinatorom za SP u Brazilu.

Svađali se i mirili, ali bio je najbolji

S Ćirom se poznavao više od 50 godina. Bilo je svađa, grubih riječi, ali uvijek su se cijenili i bili podrška jedan drugom. Ćiro kaže da mu je bio najbolji predsjednik...

O smrti Vlatka Markovića pročitajte ovdje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića