Obavijesti

Sport

Komentari 50

'Volim se srediti za izlazak, ali u kavezu sam prava ratnica, čak sam i redarila po klubovima...'

'Volim se srediti za izlazak, ali u kavezu sam prava ratnica, čak sam i redarila po klubovima...'

Naravno da su dečki nježniji prema meni, nego prema nekom frajeru od 80 kilograma. Ali nemojte misliti da me maze i paze, to ne. Volim jači trening i sparing. Bolje batine na treningu, nego u borbi, kaže Sara

VIDEO

Hrvatska MMA scena ovih se dana potpuno zahuktala. Hrvatski menadžer i trener Dražen Forgač radi sjajan posao s FNC-om, veliko zanimanje gledatelja privukao je i turnir Armagedon, koji za cilj ima isprofilirati mlade borce za veće domete, a probijaju se i neke naše nade u inozemstvu.

Tu svakako pripada Sara Luzar-Smajić (25), talentirana hrvatska borkinja, koja se natječe u bantam kategoriji. Sara već neko vrijeme trenira u Düsseldorfu pod paskom Ivana i Tomija Dijakovića i radi dobar posao. U subotu je u spomenutom gradu čeka okršaj s Kaylee Vos u EMC-u (RTL 2, 22h). Tom zgodom okrenuli smo Sarin broj.

POGLEDAJTE VIDEO: Sara Luzar-Smajić

Pokretanje videa...

Sara Luzar-Smajić 01:14

- Trebala sam se boriti s Dilarom Kocak, ali ona je morala otkazati zbog ozlijede. Kaylee je upala kao zamjena, radi se o borkinji iz Nizozemske koja ima više iskustva od mene, ako u obzir uzmemo sve borilačke discipline, ali ako pričamo o MMA-ju, tu smo podjednake. Očekivanja? Onakva kakva trebaju biti svakom borcu koji ulazi u kavez. Zanima me samo pobjeda - kazala nam je Luzar-Smajić.

Situacija s koronom polako se smiruje, a Sara u Njemačkoj uživa.

- Koliko sam čula, bit će publike, ali u ograničenom broju. Kod braće Dijaković je super, treninzi i sparinzi su tvrdi i teški. Tako i treba biti. Atmosfera u dvorani je uvijek dobra. Napredovala sam od dolaska u Njemačku u svim segmentima, najviše mentalno. Gledajte, treniram u dvorani punoj vrhunskih boraca. U takvoj situaciji nastojiš pratiti taj ritam, a samim tim napreduješ - objašnjava nam hrvatska borkinja.

U MMA svijetu teško je zaraditi ozbiljniji novac, pogotovo ako nisi u UFC-u.

- Tu sam isključivo da se posvetim treningu, ali i ja po potrebi odradim nekakvu smjenu kao ženski security u klubovima, iako, to izbjegavam. Teško je uskladiti treninge i posao. Planove za dalje ćete vidjeti. Odlučila sam da više neću pričati o svojim planovima, idemo korak po korak, pratite me i saznat ćete - kaže kroz smijeh.

'Bađun me prozvao ratnicom'

Nosi Sara zanimljiv nadimak.

- Guerreira! Taj nadimak dao mi je naš poznati avanturist Vedran Bađun, a znači - ratnica. Prihvatila sam ga. Onog trenutka kad ulazim u kavez to je za mene stvarno rat. 

Nedostaje li joj Hrvatska, upitali smo. Mnogi bi je željeli vidjeti u nekoj domaćoj organizaciju, naprimjer na FNC-u.

- Nisam se dugo borila na domaćoj sceni, ali to mi je velika želja. Sve ovisi o mojem timu, oni mi pronalaze borbe, a ja pristajem na sve. Hrvatska mi uvijek nedostaje, Zagreb je moj grad, provela sam dosta vremena u Hrvatskoj zadnjih mjeseci zbog korone. Nakon kampa u Makarskoj vratila sam se u Njemačku na završne pripreme. 

Na zapadu žene u borilačkom sportu i nisu nešto neuobičajeno, ali u Hrvatskoj to baš i nije tako. Zanimalo nas je kako na Saru gledaju u Dijakovićevoj UFD dvorani.

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Možda je u početku i bilo malo predrasuda. Sad sam uhvatila ritam, treniram s dečkima svaki dan. Naravno da su nježniji prema meni, nego prema nekom frajeru od 80 kilograma, to je logično. Ali nemojte misliti da me maze i paze, to ne. Volim jači trening i sparing. Bolje batine na treningu, nego u borbi!

'Borkinje mogu biti ženstvene'

Sara se bori protiv stereotipa.

- Nisam tipična djevojka, ali to ne znači da se ne volim našminkati i srediti kad izlazim. OK, štikle ne volim nositi jer mi nisu udobne, ali zaista mi je stalo do toga da pokažem da borkinja može biti ženstvena i da može lijepo izgledati - kaže.

Ne dvoji što bi radije za rođendan.

- Uvijek rukavice nego, recimo, parfem.

A boje li se dečki i potencijalni udvarači da možda Sara nije jača od njih, upitali smo.

- Takvi uopće nisu u mom krugu, uopće me ne zanimaju tipovi koji bi se sa mnom uspoređivali po snazi ili bilo čemu drugom.

Zagrepčanka je u ringu opasna, ali izvan je...

- Dosadna! Družim se s najužim krugom prijatelja na kućnim zabavama, ne izlazim previše. Kad izađem, frendice mi kažu da se uz mene osjećaju sigurnije - kazala je za kraj, a mi smo joj zaželjeli sreću u meču s Nizozemkom Vos.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

In my natural habitat . . #naturalhabitat #happyface #lovemyjob #cage #femalefighters #wmma #guerreira

A post shared by Sara Luzar-Smajić 👽 (@guerreira_mma) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Well sometimes I can also post a photo where I look like a girl 😂 #tbt #beagirlwhocanbeboth

A post shared by Sara Luzar-Smajić 👽 (@guerreira_mma) on

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom