Obavijesti

Sport

Komentari 11

Volkan zaustavio Rakića, Edgar dobio teške batine od 'Zombija'

Volkan zaustavio Rakića, Edgar dobio teške batine od 'Zombija'
1

Srpski borac s austrijskom putovnicom imao je svoje trenutke u borbi, bio je blizu da završi Volkana, no na koncu je izgubio podijeljenom odlukom sudaca. Korejski Zombi naprosto je isprebijao Edgara

VIDEO

Niz od 12 uzastopnih pobjeda, od čega četiri u UFC-u, došao je kraju. Aleksandar Rakić izgubio je podijeljenom odlukom sudaca u sunaslovnoj borbi UFC Fight Nighta 165 od Volkana Oezdemira i tako otišao korak unazad od mjesta prvog izazivača titule Jona Jonesa.

Jung Chan-sung, poznatiji kao 'Korean Zombie' nanio je teške batine UFC legendi Frankieju Edgaru u glavnoj borbi i zaustavio ga tehničkim nokautom u prvoj rundi. Zombi je serijom udaraca u parteru završio posao i sudac je bio primoran zaustaviti borbu.

Volkan urliknuo nakon pobjede

Rakić je krenuo strašno agresivno. Otvorio je borbu serijom direkata i krošea nakon čega je pokušao i koljenom. Volkan se nije snašao pa je spas pronašao u klinču i odveo Rakića uz žicu. Ubrzo se Srbin prebacio na giljotinu i činilo se kako će završiti Turčina. No, Volkan je uspio pobjeći, a Rakić je zatim borbu preselio u parter. Tamo se nije dugo uspio zadržati, no ipak dovoljno da uzme prvu rundu u svoju korist.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ključan trenutak dogodio se u drugoj rundi. Rakić se odlično kretao i ozbiljno pogodio Volkana nakon čega je 'No Time' uzvratio s nekoliko low-kickova. Jedan od njih nanio je ozbiljnu štetu Rakićevu lijevom koljenu nakon čega mu je potkoljenica ozbiljno nateknula.

Turčin je iskoristio veliku oteklinu i zadao nekoliko dobrih low-kickova što je znatno usporilo srpskog borca s austrijskom putovnicom. Volkan je držao sredinu oktogona, konstantno se kretao prema naprijed dok je Rakić u drugoj rundi ostvario nekoliko neuspješnih pokušaja rušenja.

U trećoj rundi Rakić je krenuo snažnije, no ponovno je usporio kada je trebalo potegnuti. Nije imao rješenja za Volkanovu odličnu obranu od rušenja pa je Turčin plasirao još nekoliko dobrih kickova. Radio je više štete, a kada je u posljednjoj dionici zadnje runde krenuo po nokaut izgleda da je to presudilo u očima sudaca.

Dvojica su mu na koncu dodijelila pobjedu 29-28 dok je jedan istim rezultatom pobjedu dao Rakiću. Turčin sa švicarskom putovnicom nakon proglašenja pobjednika snažno je urliknuo pokazavši koliko mu pobjeda znači. Idućom pobjedom vjerojatno bi napao pojas Jona Jonesa.

Zombiji napadaju

Poplarni korejski borac opravdao je titulu favorita u ovom megaokršaju i naprosto isprebijao legendarnog Frankieja Edgara. Od samog starta bilo je jasno u kojem smjeru će se borba kretati i pravo je čudo što nije završila već u samim počecima borbe.

Okršaj je krenuo jako otvoreno, no jedan lijevi kroše Zombija bio je dovoljan da ozbiljno uzdrma Edgara i nanese mu veliku štetu. Idući udarac ponovno je uzdrmao Edgara pa je Zombi borbu preselio u parter i Amerikancu 'uzeo leđa'. Skoro pola prve runde Zombi je proveo na leđima protivnika nanijevši ogromnu štetu što se i vidjelo na Edgarovu licu nakon što je ustao.

No, nije dugo stajao. Novi sjajni direkt sjeo je na Edgarovu licu, pao je na tlo, a Zombi je samo završio posao. Sudac Marc Goddard poštedio je Edgara daljnje patnje.

Korejac je ovom pobjedom vjerojatno izborio napad na titulu novopečenog prvaka Alexandera Volkanovskog. Ukoliko ne dođe do instant revanša s Maxom Hollowayom. Kako god, Zombi bi trebao biti idući u redu za naslov.

Ostali rezultati:

Charles Jourdain def. Doo Ho Choi - TKO (R2 4:32)
Da Un Jung def. Mike Rodríguez - KO (R1 1:04)
Jun Yong Park def. Marc-André Barriault - jednoglasna sudačka odluka
Kyung Ho Kang def. Liu Pingyuan - podijeljena sudačka odluka

Ciryl Gane def. Tanner Boser - jednoglasna sudačka odluka
Seung Woo Choi def. Suman Mokhtarian - jednoglasna sudačka odluka
Omar Antonio Morales Ferrer def. Dong Hyun Ma - jednoglasna sudačka odluka
Alexandre Pantoja def. Matt Schnell - KO (R1 4:17)
Raoni Barcelos def. Said Nurmagomedov - jednoglasna sudačka odluka
Amanda Lemos def. Miranda Granger Technical - SUB (R1 3:43)
Heili Alateng def. Ryan Benoit - podijeljena sudačka odluka

Pokretanje videa...

zv stoka 17:15
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu