Obavijesti

Sport

Komentari 0

Vori i Kopljar idu po prvi trofej sezone: PSG na Chambery

Vori i Kopljar idu po prvi trofej sezone: PSG na Chambery
1

Dok je PSG doveo Narcissea, Vorija, Gojuna, Csaszara i Melića, Chambery je smanjio proračun za deset posto i nije doveo niti jedno pojačanje za ovu sezonu

VIDEO

U svlačionici su već stanovali Hanse, Kopljar, Abalo, Honrubia, Bojinović, Antonio Garcia, Sierra..., a danas tu još imamo Gojuna, Csaszara, Melića, Vorija i Narcissea. Pet je to novih imena mega-momčadi PSG-a za napad na Ligu prvaku. Domaći LNH više nije toliko zanimljiv, prošle sezone prošetali su se do naslova, ni ove ne bi trebalo biti previše izazova.

Oprostio se jedan veliki, najveći rukometaš. Didier Dinart. Umjesto njega trener Gardent je kapetansku traku stavio na ruke Daniela Narcissea, koji je ovo ljeto stigao iz Kiela, a Gardent Narcissea poznaje od juniorskih dana kada su zajedno radili u dresu Chamberyja. Jasno je da će Vori i Gojun morati zamijeniti Dinarta u defenzivnom dijelu, Vori neće igrati toliko minuta kao u HSV-u ili Hrvatskoj, ovdje ima i Gunnarssona na pivotu, odličnog Islanđanina.

Mikkel Hansen je kraj prošle sezone dočekao s problemima, podvrgnuo se lakšoj operaciji koljena, sve kako bi bio spreman za ovu sezonu i naredno EP kojem će upravo Danska biti domaćin. Ako ćemo suditi prema posljednjoj pripremnoj utakmici, i više je nego spreman. Odradili su turnir u kojem su prvo tukli Vardar 37-26, potom u finalu Veszprem 33-25 uz 8 golova sjajnog Danca, a mladi M'Tima je bio drugi strijelac sa 7, po 4 su zabili Vori i Narcisse.

Francuzi su Superkup prošle sezone igrali u Monacu, slavio je Dunkerque, PSG-a nije bilo. Sada su otišli još južnije, igrat će se u Tunisu, a PSG je apsolutni favorit za naslov.

- Ne možeš nikad biti siguran jer ćemo imati tri tima koji će nas željeti dobiti - riječi su trenera Gardenta, koji se osvrnuo i na pobjedu protiv Mađara...

- Smanjio sam rotaciju i igrao više s glavnim igračima. Ali ponavljam, ne treba se zanositi, moramo ostati skromni i s ambicijom. Za nas sezona počinje ovaj vikend. Turnir nije kvalifikacijski za nešto, ali se igra za trofej.

Jedini na koga Gardent danas ne može računati jest spomenuto lijevo krilo Jeffrey M'Tima, ali tu je Honrubija, tako da neće biti problema.

Chambery u Tunis dolazi odraditi posao. Teško je nešto drugačije staviti uz njihove ime. Bez pravog proračuna nema ni velikih očekivanja, a Chambery je ovo ljeto proveo bez ikakvih aktivnosti, nije dovedeno niti jedno pojačanje, momčad je ostala ista. Nažalost i s istim problemima od prošle sezone - ozljedama. Tijekom priprema gubili su od Veszprema, Dunkerquea, Montpelliera, dva puta Schaffhausena, Hannovera, dobili tek Zagreb i Aragon. U Tunis dolaze bez Guillaumea i Bertanda Gillea, Damira Bičanića i Timotheya N'Guessana. Njima je start prvenstva glavni cilj, za to se nadaju da će imati prvu trojicu, dok će N'Guessan malo pričekati za povratak.

- To ne znači da ćemo ignorirati Superkup. Imamo izostanaka, ali su nam omogućili da radimo nešto drugačije, inkorporiramo na lijevom beku Antoinea Blanca - osvrnuo se trener Mario Cavalli na ozljede Bičanića i N'Guessana, a veliko je pitanje što može dobiti u ovakvoj utakmici od 20-godišnjeg Blanca.

Chambery je u fazi pomlađivanja, nove izgradnje, s 10 posto manjim proračunom i tek ponekim novim imenom u rotaciji, kao npr. golmanom Maximeom Diotom, koji će zamijeniti Grahovca i činiti duo s Dumoulinom. Guillaume Marroux se vratio iz Valencea za poziciju lijevog krila uz Nocara, ali ukupno gledano Chambery je jako, jako tanak.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu