Obavijesti

Sport

Komentari 41

Vraća se HNL: Hajduk i Osijek zaradili, Dinamo se pojačao

Vraća se HNL: Hajduk i Osijek zaradili, Dinamo se pojačao

Rijeka je ove zime bila prilično mirna, Igor Bišćan nije puno mijenjao svoj igrački kadar. Otišli su tek Leonard Zuta i Srđan Grahovac, a na Rujevicu stigao all-round veznjak Tibor Halilović...

VIDEO

Zaostalom utakmicom 18. kola između Slaven Belupa i Rijeke u srijedu (17 sati) se nastavlja proljetni dio hrvatskog prvenstva. Nogometna jesen nije nam donijela previše uzbuđenja, Dinamo je na vrhu ljestvice debelo odmaknuo svojim pratiteljima (Osijeku bježi 11, a Rijeci 12 bodova), dok je Rudeš na samom začelju. Nogometaše Tomislava Ivkovića sada na proljeće očekuje nemoguća misija, u prvih 18 kola Rudeš ima samo tri boda.

Zimsku stanku naši su prvoligaši iskoristili za dodatne promjene unutar svog igračkog kadra, velika većina momčadi u drugi dio sezone ulazi za nijansu kvalitetnija, neki su se pak oslabili. Među dobitnike zimskog prijelaznog roka svakako trebamo izdvojiti Dinamo, Osijek i Hajduk.

Dinamo je malo provjetrio svlačionicu, u modrom domu više nema Marija Budimira (Persepolis), Alexandrua Matela (dobio raskid ugovora) i Luke Menala (posuđen Slaven Belupu), dok su dva velika pojačanja plavi dobili u Komnenu Andriću i Iyayiju Atiemwenu. Dva ponajbolja igrača prvog dijela sezone dobili su priliku za ozbiljno dokazivanje, ali i prigodu igrati u Europi.

Hajduk je dugo pokušavao raščistiti svoju svlačionicu, Poljud su napustili Edin Šehić (Vorskla), Hysen Memolla (Salernitana) i Steliano Filip koji je dobio raskid ugovora. Ipak, do kraja prijelaznog roka ima još dovoljno vremena, a čelnici kluba vjeruju kako će Hajduk još napustiti Said. Šlag na tortu uspješnog prijelaznog roka trebao bi biti odlazak Ante Palaverse u Manchester City za čak šest milijuna eura, a sve navijače Hajduka veseli što će mladi veznjak još 18 mjeseci biti na posudbi u matičnom klubu.

Osijek je sjajan, doista sjajan, potez napravio dovođenjem mađarskog veznjaka Laszla Kleinheislera, jednog od najboljih igrača Astane. Laszlo Kleinheisler trebao bi biti veliko pojačanje Osijeka u nastavku sezone. Osječani su ove zime zaradili ozbiljan novac, Haris Hajradinović je za 2,5 milijuna eura otišao za Kasimpasu, a Robert Mudražija za 2,48 milijuna eura u Kopenhagen. Ovaj će dvojac jako faliti Zoranu Zekiću, no u Gradskom vrtu i dalje se ne odriču borbe za Rabuzinovo sunce.

Rijeka je bila mirna, na Rujevici je bilo najmanje promjena. Leonard Zuta je otišao u Konyaspor, Srđan Grahovac karijeru nastavlja u bečkom Rapidu. Novo lice u riječkoj svlačionici je samo Tibor Halilović, talentirani all-round veznjak od kojeg Igor Bišćan ima velika očekivanja.

Prijelazni rok za Dinamo, Hajduk, Rijeku i Osijek

  • Dinamo: Budimir, Matel, Menalo (otišli) / Andrić, Atiemwen (došli)
  • Osijek: Hajradinović, Mudražija, Štrkalj (otišli) / Kleinheisler (došli)
  • Rijeka: Zuta, Grahovac (otišli) / Halilović (došao)
  • Hajduk: Memolla, Šehić, Filip (otišli) / Tahiraj (došao)

Kad kreće HNL?

Nakon zaostale utakmice Slavena i Rijeke, prvo proljetno kolo igra se već ovaj vikend. I odmah je derbi, u Gradskom vrtu Osijek dočekuje Hajduk, koji dolazi bez Ante Palaverse zbog papirologije vezane uz transfer u Manchester City.

Mnogi se pitaju zašto HNL kreće tako rano, jer obično je proljetna stanka trajala do barem sredine veljače, a ovoga ljeta nema velikog natjecanja. HNS je odlučio skratiti zimsku stanku jer uložen je novac u nove terene pa moguće vremenske nepogode ne bi trebale toliko smetati kalendaru.

Raspored 19. kola

  • 1. veljače Lokomotiva - Inter (18 sati)
  • 2. veljače Dinamo - Rudeš (15 sati)
  • 2. veljače Istra - Slaven (17.30)
  • 3. veljače Osijek - Hajduk (15)
  • 3. veljače Rijeka - Gorica (17.30)

Lista strijelaca HNL-a

10 - Andrić (Inter, sada Dinamo)
9 - Heber (Rijeka), Marić (Osijek)
8 - Čolak (Rijeka), Zwolinski (Gorica)
7 - Mierez (Istra 1961), Atiemwen (Gorica / Dinamo), Hajradinović (Osijek / Kasimpasa), Kastrati (Lokomotiva)
6 - Krstanović (Lokomotiva / S. Belupo), Petković (Dinamo), Jairo (Hajduk)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza
ŠPANJOLČEVA MANTRA

VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza

Desno rame, nos, lijevo uho, nos, desno uho. To je samo dio praznovjernih rituala koje Rafael Nadal radi prije servisa, a pazi i na položaj bočica, koliko puta stišće energetski gel, ne dodirivanje linija...