Obavijesti

Sport

Komentari 16

Vratio bi se na klupu: Tko zna, možda se vratim jednog dana...

Vratio bi se na klupu: Tko zna, možda se vratim jednog dana...
1

Ratko Rudić uživa u mirovini, no vaterpolo mu je još u krvi. Iako mu je u "civilnom" životu zasad lijepo, legendarni hrvatski trener ostavlja mogućnost povratka na klupu

VIDEO

Ratko Rudić spremio je torbe i pošao put Barcelone. No nakon gotovo 40 godina na veliko natjecanje nije otišao kao trener loviti zlato, nego kao “obični” djelatnik saveza pomoći ako što zatreba. Savjet izborniku Tucku? Ma kakvi!

- Nemam mu što sugerirati, on odlično zna i radi svoj posao. Nije me dosad tražio savjet, a niti mu ja mislim išta govoriti. Ovu momčad poznaje bolje od mene - rekao je jedan od najtrofejnijih trenera u povijesti sporta uopće.

Iako je hrvatski vaterpolo do njegova dolaska potonuo u prosječnost, Rudić (65) tvrdi kako se njegovim odlaskom neće puno promijeniti. Prije njega nismo osvojili apsolutno ništa, s njim smo uzeli sve, ali Ratko nikad nije bio čovjek koji će zasluge pripisivati isključivo sebi. Hrvatski vaterpolo će i bez njega ostati na vrhu. 

- Ova reprezentacija može napraviti jako puno na ovom SP-u. Zlato? Da, vjerujem da mogu do njega - kaže Ratko Rudić koji je cijeli život posvetio vaterpolu. 

Zbog toga je, svojedobno je priznao, jako ispaštala njegova obitelj. Sad je sve to iza njega, ali brzo se snašao u novom, “civilnom” životu.

- Ne, ne nedostaje mi trenerska klupa. To je bilo predivno razdoblje mojeg života, ali i ovaj drukčiji život donio mi je jako puno radosti. Onog trenutka kad sam otišao potpuno sam se posvetio drugim stvarima u životu i u njima sada uživam.

Ratko Rudić oduvijek je volio slikanje. Ono ga je, kaže, najviše opuštalo, no nikad za taj hobi nije imao previše vremena. Sad ga, napokon, ima i više nego dovoljno. Ostao je u vaterpolu, ali više ga ne živi 24 sata dnevno kao nekada.

Jedna od najvećih trenerskih karijera u povijesti sporta stigla je do kraja, ali posljednju stranicu knjige Ratko Rudić još ne želi zatvoriti.

- Zasad mi je ovako lijepo, no tko zna... Možda se jednog dana ponovno vratim na klupu. Ništa u životu nije nemoguće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...
REAKCIJE IZ KRANJČE

Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...

Dolaze nam u 'zmajevo gnijezdo', gdje je pao Lille, past će i Dinamo, rekao je Sopić, a Čabraja naglasio: 'Ostaje mi žal, mogli smo ih unakaziti! Inter došao po Čavlinu? Vidjet ćemo...'
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"