Obavijesti

Sport

Komentari 0

Vrbica u penziju: Neka me pamte kao velikog igrača

Vrbica u penziju: Neka me pamte kao velikog igrača
1

Vrbica Stefanov (36), makedonska košarkaška legenda i višestruki makedonski sportaš godine, porazom od Rusije završio je igračku karijeru

VIDEO

Znam da su Hrvati bili uz nas. Kako smo počeli zajedno navijati u Poznanu, tako je i ovdje sve završilo, nasmiješio se Vrbica Stefanov, tužan što je sve gotovo. Porazom od Rusije (71-69) Makedonija se oprostila od Eurobasketa. Pobjeda od sedam razlike uvela bi ih u četvrtfinale... Vrbica je u posljednjoj minuti, u pokušajima da dostignu rusku prednost, napravio peti prekršaj te završnicu ispratio s klupe. Umjesto njega ušao je Mirakovski, uzeo loptu i promašio sa zvukom sirene. Tko zna, da je njihov košarkaški junak još bio u igri, možda bi i drugačije završilo...
- Ma ne, vjerovao sam momcima, i bez mene su imali šansu za produžetak - rekao je Vrbica skromno, kako je i živio cijelu sportsku karijeru.
- Žao mi je samo zato što mi je ovo bila zadnja utakmica i htio sam se oprostiti pobjedom. No učinili smo što smo htjeli, plasirali se na EP, ušli u drugi krug i pošteno završili posao.
Posljednjih godinu dana nije igrao, samo se spremao za ovo natjecanje, jer nastup za reprezentaciju za njega je najveća moguća čast. Ali neki smatraju da još itekako ima što reći na parketu. Slatkorječivi njemački izbornik Dirk Bauermann proglasio ga je najboljim 36-godišnjim košarkašem u Europi.
- To je velik kompliment za mene, no možda je to i najbolja priča za kraj. Neka me pamte kao velikog igrača - još se jednom nasmiješio Vrbica, uz Petra Naumoskog najveći makedonski košarkaš u povijesti. Još ne zna što će raditi nakon karijere, ali Makedonci bi voljeli da ostane u košarci.
- Pokušat ćemo ga nagovoriti da nešto radi u Savezu. On je velik autoritet i velik čovjek. Prije svega skroman, nikad ništa nije tražio, ništa mu nije bilo teško i treba biti primjer svima - rekao je Ilija Ilčo Merđanovski, stručni tajnik Makedonskog košarkaškog saveza.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...