Obavijesti

Sport

Komentari 91

Navijači vrijeđali igrače Osijeka, Bjelica poludio: Ovo je sramota! Toga nema kod drugih klubova

Navijači vrijeđali igrače Osijeka, Bjelica poludio: Ovo je sramota! Toga nema kod drugih klubova

Pedesetak navijača Osijeka gledalo je utakmicu bijelo-plavih protiv Dragovoljca. Umjesto da navijaju za svoju momčad koja ima priliku osvojiti povijesni naslov, neki pojedinci su se sprdali s igračima Osijeka te ih navodno i vrijeđali

VIDEO

Uz jako puno muke Osijek je u nedjelju pobijedio Hrvatski dragovoljac (3-1) u Kranjčevićevoj, isprao gorak okus nakon poraza od Belupa i nastavio borbu za naslov prvaka. Bijelo-plavi se nalaze na drugom mjestu s tri boda zaostatka za Dinamom uz utakmicu više. Atmosfera je sjajna, Osječani žive jednu od najljepših sezona u kojoj se bore za dva trofeja, no došlo je do 'unutarnjih problema'. Odnosno, do tenzija na relaciji igrači-navijači.

Pokretanje videa...

Dino Mataković napisao himnu Osijeka VIDEO

Pedesetak navijača Osijeka stiglo je u Kranjčevićevu. Umjesto da navijaju za svoju momčad koja ima priliku osvojiti povijesni naslov, neki pojedinci su se sprdali s igračima Osijeka te ih navodno i vrijeđali.

Osijek preokretom slavio protiv Dragovoljca

Igrači su im uzvratili tako što ih nisu htjeli pozdraviti nakon utakmice već su direktno otišli u svlačionicu. Njih je pak podržao trener Nenad Bjelica koji je rekao kako bi isto napravio.

- Sramotno je bilo čuti vrijeđanje umjesto bodrenja naših igrača od strane nekoliko pojedinaca. Čemu se onda čuditi reakciji igrača. Ne bih ni ja otišao na kavu s onime tko me vrijeđa i zahvaljivao mu se na 'podršci'. Kod drugih klubova i navijača to ne vidim, a pogotovo u jednoj povijesnoj situaciji za naš klub, gdje zauzimamo najbolje mjesto Osijeka u HNL-u i gdje smo u 55 utakmica otkako sam ja u Osijeku na tri boda od Dinama, a zadnjih je sezona standard bio u 50 utakmica 50 bodova razlike - kazao je Bjelica za Sportske Novosti.

Osijek preokretom slavio protiv Dragovoljca

Poručio je navijačima da ih neće pozdraviti dok god budu vrijeđali igrače, a otkrio je da je i on bio meta napada u Kranjčevićevoj. 

- Ne znam kakva je to frustracija i što to tjera pojedince da dođu na utakmicu i vrijeđaju svoje igrače. Apsolutno podržavam igrače, jer ni je ne bih pokazao poštovanje onome tko poštovanje ne pokaže meni. To se zove samopoštovanje. Ne treba nam takva podrška. U trenucima kada se borimo s jačima od sebe, ne trebaju nam još i, na neki način, unutarnji neprijatelji. Ovo nisam doživio ni u jednoj državi u kojoj sam igrao i radio i to se ne treba tolerirati. Mene je jučer neki dečko od 16-17 godina stalno vrijeđao, doživljavam to na svim stadionima i sad bismo još trebali podnositi da nas i naši navijači vrijeđaju. Nećemo. Pozdravit će ih se svaki put kada nas podrže, a kada vrijeđaju neće ih se pozdraviti – poručio je Bjelica.

Osijek i Slaven Belupo susreli se u 21. kolu Prve HNL

Svjesni nepotrebnih tenzija u trenucima kada igračima treba veća podrška nego ikada, Klub navijača Osijeka 'Bijelo-plavi' objavio je priopćenje. Ispričali su se igračima za neugodnosti, osudili pojedince za vrijeđanje pa pozvali sve da - stanu na loptu. 

- Igrači, stručni stožer, navijači: 'ajmo svi skupa napraviti korak-dva unazad i smiriti se. Atmosfera među navijačima mora biti uvijek okrenuta bodrenju. Svi imamo isti cilj. Mi smo tu zbog vas, vi ste tu zbog nas. Uvredama nema mjesta, nigdje i nikako. Ali, kritika za lošu igru i nezalaganje mora biti moguća. Nije u redu da pojedinci svoje frustracije iskazuju uvredama. Nije u redu da zbog nekoliko uvreda ostatak navijača ne dobije pozdrav. Bez sinergije, bez guranja u istom smjeru, nećemo stići tamo gdje želimo. Stoga - samo podrška i vidimo se na istoku! SAMO OSIJEK! - poručili su. 

Osijek preokretom slavio protiv Dragovoljca

Hrvatski dragovoljac šokirao je goste pa poveo na samom početku golom Karrice. Ipak, Osječani su izjednačili golom Kleinheislera u 29. minuti pa i preokrenuli golom Bohara iz jedanaesterca u 54. minuti. No, riječ je o jedanaestercu kojeg je sudac Dario Kulušić dosudio nakon intervencije VAR-a, a tehnologija u toj situaciji nije smjela intervenirati, objavila je Sudačka komisija HNS-a.

- Neopravdana, neočekivana VAR  intervencija. U ovakvim incidentima ne očekujemo upotrebu VAR tehnologije jer ista inicira neispravnu odluku suca utakmice “kazneni udarac“ (važna pogreška VAR suca i suca utakmice).

Ipak, Kulušić je prihvatio sugestiju VAR sobe, pogledao snimku pa pokazao na bijelu točku. Bohar je bio precizan, a konačnih 3-1 postavio je Mijo Caktaš. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti