Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
13 komentara

Vrijeme se smilovalo: Počela je akcija vađenja tijela iz aviona

Da je avion pao negdje na polje, tražila bi se tijela. Ovako je to skuplje, ali koliko je novca potrošeno na te dvije obitelji? Pa nema smisla odustati. Vadili smo tijela i s većih dubina, kaže glavni istražitelj nesreće

Foto: DIS AIR, Oceaneering International
13 komentara

Britanski stručnjaci pokušavaju izvući tijelo iz olupina zrakoplova koje se nalaze na dnu Engleskog kanal, objavio je glasnogovornik Centra za istraživanje zrakoplovnih nesreća (AAIB).

U ponedjeljak su privatni istražitelji uz pomoć podmornice s HD kamerom (ROV) uočili tijelo ispod olupina aviona koje leži na dubini od 67 metara pod morem. Izvlačenje tijela je bilo odgođeno zbog loših vremenskih uvjeta, ali sada je operacija nastavljena.

Kada izvade tijelo, znat će se pripada li ono Emilianu Sali ili pilotu Daveu Ibbotsonu.

Ranije u utorak šef AAIB-a David Mearns koji je glavni istražitelj nesreće je poručio da neće odustati od izvlačenja tijela.

Zašto uopće pokrenuti toliku potragu, locirati avion i onda odlučiti ne izvaditi ga!? Pogotovo kad je riječ o ljudskim žrtvama. Da je avion, recimo, pao negdje na polje, AAIB bi ga tražio dok ne pronađe i tijela. Pa koja je razlika između tla i vode? Samo trošak... - rekao je za L'Equipe šef AAIB-a.

ISTRAGA: KLUPKO SE ODMOTAVA... 'Sala nije želio u avion, netko je inzistirao i taj je odgovoran!'

Koliko košta takva operacija potrage?

- Skupa je, ali koliko je novca potrošeno na te dvije obitelji? Pa nema smisla upustiti se u potragu, pronaći avion, tragove onoga što se zapravo dogodilo, i onda odustati! To nije ni fer.

- Operacija je delikatna, ali izvediva. Pa pronalazili smo i vadili avione i s puno većih dubina. Osjećam da se to mora odraditi. Treba im vremena, sad kad više nema nade da su putnici preživjeli. Mnogi su uplaćivali donacije, više od 5000 ljudi, i oni moraju znati transparentno što je s njihovim novcem postignuto.

Naši partneri pišu
Message