Obavijesti

Sport

Komentari 3

'Vrištala sam, posvuda je bilo krvi, imala sam nož na vratu...'

'Vrištala sam, posvuda je bilo krvi, imala sam nož na vratu...'
1

Češka tenisačica Petra Kvitova dobila je najveću bitku. Ponovno se vratila u vrh svjetskog tenisa (2. na svijetu) nakon što je 2016. napadnuta u svom stanu. Napadač joj je nožem porezao prste do živaca

VIDEO

Vrištala sam, krvi je bilo posvuda. Imala sam nož na vratu, pričala je u dahu češka tenisačica Petra Kvitova (33) na suđenju Radimu Zondri u Brnu koji ju je 2016. napao i teško ozlijedio.

Finalistica ovogodišnjeg Australian Opena čudesno se vratila tenisu nakon što joj je Zondra nožem umalo prerezao prste ruke kojom igra tenis. Češki napadač se predstavio kao serviser bojlera te ju je potom napao u kupaonici u njenom domu u Projestovu.

Prve su sumnje ukazivale na to kako bi Kvitova mogla ostati bez osjeta u lijevoj ruci jer je po njoj bila izrezana. Nož joj je zahvatio živac i doktori su se bojali da češka tenisačica više neće moći micati dva prsta, što bi značilo i da više ne može igrati tenis. 

Četiri je sata bila na operacijskom stolu, a doktori su u potpunosti spasili živce lijeve ruke. Zahvaćena su bila dva živca i svih pet prstiju igračke ruke češke tenisačice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pet mjeseci trebalo je Kvitovoj da se opet vrati na teniske terene. Pobijedila je Boserup 28. svibnja na Roland Garrosu i sa smiješkom pokazala da je crno razdoblje iza nje. U sljedećem je kolu ispala od Mattek-Sands, ali mjesec dana kasnije otišla je do kraja i uzela finale Birminghama.

Čelična volja i upornost vratile su je tenisu, ali na nijednom od četiri turnira Grand Slama nije uspjela doći dalje od četvrtfinala. Sve do ove godine kad je došla do finala baš na tom famoznom Australian Openu koji je morala propustiti zbog nesretnog slučaja. Japanka Osaka je u finalu sa 7-6 (2), 5-7, 6-4 pobijedila Petru Kvitovu, ali Čehinja sigurno neće žaliti jer se ponovno vratila u tenisku elitu te je druga na WTA ljestvici.

WTA lista:

  1. (1) Naomi Osaka (Jap)            7.030 bodova
  2. (2) Petra Kvitova (Češ)          5.920
  3. (3) Simona Halep (Rum)           5.582
  4. (4) Sloane Stephens (SAD)        5.307
  5. (5) Karolina Pliškova (Češ)      5.100
  6. (6) Angelique Kerber (Nje)       4.965
  7. (7) Jelina Svitolina (UKR)       4.940
  8. (8) Kiki Bertens (Niz)           4.845
  9. (10) Arina Sabalenka (BLR)       3.565
 10. (9) Caroline Wozniacki (Dan)     3.467
 11. (11) Serena Williams (SAD)       3.406
 25.(30) DONNA VEKIĆ (HRV)            1.825
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu