Obavijesti

Sport

Komentari 331

Vršajević Conjaru: Sakrij se u mišju rupu, magarac jedan...

Vršajević Conjaru: Sakrij se u mišju rupu, magarac jedan...
1

Hajduk je izgubio od Zagreba na Poljudu 2-0, s čim se teško mogao miriti Avdija Vršajević koji je izvrijeđao suca Dalibora Conjara zbog pogrešno označenog zaleđa

VIDEO

Nakon poraza od Zagreba na Poljudu (0-2) niti jedan igrač Hajduka nije želio dati izjavu, tiho su i šutke prolazili pored novinara, samo je Avdija Vršajević sucu Daliboru Conjaru dobacio:

- Srami se, sakrij se u mišju rupu, magarac jedan.

Bijes Vršajevića prema pomoćnom sucu odnosio se na to što je Conjar poništio regularan gol Maglice signaliziravši zaleđe.

'Zamjene kao da su pale s Marsa'

No pogreška Conjara utopila se u sivilo Hajdukove igre, pa ni Igor Tudor na press-konferenciji nije želio to spominjati.

- Ružan poraz, nije se ovo smjelo dogoditi na današnji dan. Nema opravdanja ni za igrače, ni za mene. Poremetile su nas malo ozljede Mezge i Maglice, a kad se tome doda da Anđelković i Gotal nisu imali svoj dan, bilo je to previše za ovakav Zagreb. Izbor mi je skučen, Vlašić ne može igrati ono što sam od njega tražio, Sušić je naš najbolji igrač, ali nije u kontinuitetu, zamjene su bile katastrofalne, kao da su pali s Marsa, ma koliko to ružno zvuči. Očito je da igranje bez publike utječe i više nego što sam ja mislio jer sam toliko truda uložio u mobilizaciju cijele svlačionice u zadnjih par dana, ukazujući na važnost utakmice. Normalno da sam razočaran - kazao je Tudor i nastavio:

- S jedne strane Gotal, Bencun, Maloku, Bradarić, Anđelković, a s druge Stepčić, Krovinović, Boban... Nije to velika razlika u kvalitetI, možda 10 posto. To je ono što boli, ali je to velika istina. Nekoliko igrača pošaljem da pojačaju "B"-momčad u trećoj ligi, i što? Ništa. Oni ne rade razliku ni tamo...

'Pokazujemo da se kod nas stvara izvanredna priča'

Željko Kopić bio je presretan još jednom pobjedom svoje momčadi na Poljudu. Podsjetimo, slavio je i s Lučkim.

- Dečki su zorno na terenu pokazali kvalitetu, klasu, moć, taktičku disciplinu, sve ono što radimo i na čemu inzistiramo. Do 50. minute bila je izjednačena utakmica, a onda smo mi preuzeli konce i to je bila jednosmjerna ulica. Dečki zaslužuju sve pohvale za današnju utakmicu i za ukupan rad. Pokazujemo da se kod nas stvara jedna izvanredna nogometna priča na koju smo jako ponosni. Znali smo da će Hajduk igrati s tri igrača iza, znamo kakav je to profil igrača i išli smo s idejom da igramo visoko na njih, da ih poremetimo u kreaciji igre. U drugom dijelu smo dobili izmjenama kvalitetu naprijed. Mi imamo 26 igrača u kadru i svi su govorili da je to malo, da to nisu prvoligaški igrači, ali mi smo pokazali da svaki od njih vrijedi i da na treningu zaslužuje mjesto u početnoj postavi - kazao je, a na pitanje da prokomentira Hajduk dodao:

- Ne volim komentirati, samo ću reći da smo mi danas bili puno kvalitetnija momčad. Demokratsko pravo je prosvjedovati i ne biti zadovoljan, ali neke stvari treba pokazati na terenu. Hajduk se žalio na nepriznati gol, vidio sam kod igrača i klupe tendenciju komentiranja svake odluke. To narušava stabilnost momčadi, nemaju mir i ne mogu biti koncentrirani na igru.

'U sportu godine odavno ne igraju ulogu'

Predsjednik Zagreba Dražen Medić primao je čestitke za odličnu igru svoje momčadi.

- Mi smo u ovoj utakmici potvrdili kvalitetu za koju sam znao da je posjedujemo. Ma koliko se vama činilo, nije Hajduk tako bezazlen, ali nas nitko nije nadigrao. Planirali smo dignuti ritam u drugom poluvremenu, to nam je uspjelo, vidjeli ste kad je ušao Gabrijel Boban. Golove su zabila dvojica naših mladih momaka, no u sportu odavno već godine ne igraju ulogu.

O Hajduku tek da im nije lako.

- Hajduk je dobra momčad, treći su u teškoj ligi, a skupili su se pred početak prvenstva. Mi smo godinu i pol u kontinuitetu zajedno, imamo iza sebe i tešku Drugu HNL...

Atmosfera na Poljudu ga je zgrozila.

- Ovo je prestrašno. Takav je trend kažnjavanja u Europi, no ja ne mislim da mi to moramo slijediti.

'Velika sramota'

Na koncu, kad se malo ohladio, iz svlačionice je pred novinare izašao i Goran Milović.

- Velika je ovo sramota za nas igrače da na današnji dan odigramo ovako sramotno. Teško je, poraz boli, ne mogu vjerovati da smo ovako loše izgledali i da je Zagreb radio sve što je htio. Nema opravdanja, a najviše me boli što u momčadi ima sebičnosti. Što se tiče događanja na rivi, mi smo profesionalci i to nas ne smije poremetiti. Zagrebu svaka čast, igrali su odlično, očitali su nam lekciju - kazao je Milović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 331
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica