Obavijesti

Sport

Komentari 5

Vučević: Mi smo kvalitetniji i bolji, ali Split zaslužuje respekt

Vučević: Mi smo kvalitetniji i bolji, ali Split zaslužuje respekt
1

Nisam se previše bavio Splitom, koncentriran sam na svoju ekipu. O Splitu manje više sve znam. Mi smo mladi i neiskusni, no isto tako smo kvalitetniji, kaže Vučević

VIDEO

Uoči gradskog derbija sa Splitom, novinarima se obratio trener Hajduka Goran Vučević i izrazio zadovoljstvo što Split, kao grad baluna, nakon dugo godina ima dva prvoligaša. 

- Ova utakmica mora biti praznik baluna, koji mora služiti na čast svakom zaljubljeniku u sport u gradu – kaže Vučević i dodaje kako je interes za utakmicu velik, te da se traži karta više. 

- Očekujem da utakmica bude atraktivna i dobra, Split zaslužuje naš maksimalni respekt i ja sam siguran da će moji momci odigrati maksimalno dobro, te da će gledatelji moći uživati u lijepoj predstavi. 

Vučević kaže kako su mu je u planu osvajanje sva tri boda, no bodove donosi samo igra. 

- Igra je ta koja će donijeti golove i pobjedu. Nije dovoljno izaći i boriti se, treba igrati dobro i stvarati prilike – kaže Vučević, koji se ne opterećuje previše protivnikom. 

- Nisam se previše bavio Splitom, koncentriran sam samo na svoju momčad. O Splitu manje više sve znam. Mi smo mlada i neiskusna momčad, no isto tako smo kvalitetniji i bolji. Ne pribojavam se ničega, osim da možda ne podlegnemo atmosferi, da ispočetka krene loše, pa da utakmica ode na krivu stanu. Velik sam optimist pred ovu utakmicu i vjerujem da ćemo pobijediti.

Vučević je iskoristio prigodu da da podršku Anasu Sharbiniju, koji se vraća u momčad. 

- Anas će sigurno igrati, on ima punu podršku suigrača, trenera i pogotovo kluba. Maksimalno osuđujem sve napise vezane uz njega – rekao je Vučević, a na pitanje odnosi li se to na napise vezane uz Anasovu vožnju tartanom ili napad Jurice Jerkovića na njega, dodao: 

- Na sve.  

Na koncu je Vučević pokušao malo spustiti tenzije uoči gradskog derbija. 

- Sigurno da Split i Hajduk moraju surađivati. Iz istoga smo grada i to je jako bitno za oba kluba. No u ovoj utakmici nema popusta, i jedna i druga strana će željeti pobijediti i uzeti bodove – tvrdi trener Hajduka, koji se ne opterećuje utakmicom u Vinkovcima, u kome Cibalija dočekuje Dinamo.  

- Veliki je pritisak i na mojim igračima i na meni. Nije nam lako i zato nam ne trebaju još i razmišljanja o drugim rezultatima. MI smo koncentrirani na rad na duže vrijeme, jer ništa ne ide preko noći. Ja imam viziju i znam što mi je raditi, ne živi se od jedne utakmice.

Derbiji u Vinkovcima i Splitu umnogome bi mogli utjecati na slijedeće kolo u kome se u Maksimiru sastaju Dinamo i Hajduk. Na pitanje bili bio zadovoljan da pred gostovanje u Maksimir ostane -5 u odnosu na Dinamo, Vučević je rekao: 

- Ne bih, bio bi zadovoljan da Dinamo izgubi, a da mi pobijedimo. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'