Obavijesti

Sport

Komentari 28

Vučević: Vi ste krivi, strašno je što ste radili Anasu Sharbiniju!

Vučević: Vi ste krivi, strašno je što ste radili Anasu Sharbiniju!
1

Nitko nije stao u zaštitu i obranu tog momka, nego ste nastavili linč, da nije mogao biti jači, branio je Anasa Sharbinija Goran Vučević i pritom za linč okrivio novinare

VIDEO

Jutro nakon teško izborene pobjede Hajduka nad Splitom nije promijenilo baš ništa u stavovima trenera Hajduka Gorana Vučevića.

- Pobijedili smo 3-1, nitko nam to nije poklonio, niti smo mi nešto ukrali. Što se tiče igrača koji nisu htjeli davati izjave, ja ih potpuno razumijem. Mislim da su dužni davati izjave, ali uvjeren sam da su htjeli skrenuti pozornost na sve što se događalo oko Anasa Sharbinija - otkrio je Vučević, a glasnogovornik Vukašin dodao:

- To je bio znak i način protesta na tretman Anasa u medijima.

Obzirom da je Anasa Sharbinija u petak 4. ožujka  klub kaznio za vožnju automobila po tartan stazi, te da ga je Jurica Jerković prozvao 7. ožujka, nejasno je zbog čega su igrači danima normalno komunicirali s medijima, a na 'silenzio stampa' su se odlučili tek 13. ožujka!?

- To morate pitati igrače - rekao je poslovično mirni i staloženi Vučević, a onda je iz njega proključao val nezadovoljstva. 

- Zašto nitko od vas nije napisao da je Jurica Jerković pogriješio. Što ćemo sad šutjeti non-stop? Što bi vi htjeli, da ja sad napadnem vas i da kažem da ste krivi?! Pa normalno da ste vi krivi! Nitko nije stao u zaštitu i obranu tog momka, nego ste nastavili linč, da nije mogao biti jači. To je problem. Što bih ja sad trebao, napraviti neku buku ili ne znam što, pa ljudi moji pod kojim uvjetima se ovdje radi, to je prestrašno. Ja sam prvi koji je udaljio Anasa Sharbinija, ali ja ga ne mogu ni suspendirati, ni novčano kazniti. Udaljio sam ga jer nije bio koncentriran na rad pred utakmicu sa Zadrom, koja nas je čekala. Ali poslije toga je šteta nanesena i meni i klubu i svlačionici. A to se nitko nije zapitao. Samo se pisalo koliko vrijedi jedan radni dan Anasa Sharbinija, koliko novca zarađuje i tako dalje. Konstantno, svaki dan - govorio je uzbuđeni Vučević povišenim glasom.

- Juricu Jerkovića iznimno cijenim kao klupsku legendu, bio mi je i idol, bio mi je sportski direktor. Nije on mislio ništa loše, ali je napravio nešto što je utjecalo na sve nas. Bacio je hranu za medije da mogu pisati sve ove dane nešto što nema veze s nogometom. I Anas Sharbini je čovjek od krvi i mesa, a piše se da mu trebaju psiholozi, psihijatri, ne znam koji doktori... To je prestrašno, a na njegovu stranu nije nitko stao.

Nije se Vučević primirio niti nakon benignog pitanja o tome je li mu utakmica sa Splitom ponudila optimizam uoči gostovanja u Maksimiru.

- Apsolutno. Mi smo se vratili od 0-1 do 3-1 i što je najvažnije, mi smo pobijedili. Split je bio bolji na terenu, pogotovo prvo poluvrijeme. Morate znati da je Split odlična momčad, da su se ove zime pojačali s dva odlična igrača, a mi nismo doveli nikoga, da oni imaju odličnu momčad, da bi bio neuspjeh ako ne uspiju izboriti Europu. Imaju niz kvalitetnih pojedinaca i nisu slučajno na trećem mjestu. Drugo je poluvrijeme bilo bolje, igrali smo dobro - smatra Vučević, no onda je opet okrenuo priču na medije.

- Da je slučajno Split igrao kao mi i da su oni pobijedili, danas bi se pisalo kako je Split razbio Hajduk usred Poljuda, kako je Katalinić veliki trener i veliki lisac. Tako bi se pisalo.

Pogled prema sljedećem vikendu i derbiju u Maksimiru ne ostavlja previše mjesta razmišljanju. Hajduk u Maksimiru mora pobijediti ako želi zadržati minimalne šanse za osvajanje naslova. 

- Dinamo je prvi, ima odličnu momčad, no ni oni ne igraju pretjerano dobro. Ali igraju kući, pred svojom publikom, s pobjedom protiv nas će biti na korak do titule. Čeka nas iznimno teška utakmica, no ne preostaje nam ništa nego da se dobro pripremimo i idemo na nadigravanje, jer nama samo pobjeda igra, ništa više. Recept je jednostavan, moramo igrati pametno, hrabro i odvažno. No lako je sve to kazati, treba to i napraviti - zaključio je Vučević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...