Sport

Komentari 3

Vučuru su povratničke minute u Vranjicu priprema za Rijeku?

Vučuru su povratničke minute u Vranjicu priprema za Rijeku?

Standardni stoperski par Simić i Ismajli zaradio je po treći žuti karton protiv Dinama, stoga je izgledno da u jadranskom derbiju na njihovim pozicijama zaigraju Svatok i povratnik nakon ozljede Vučur...

Hajduk je uveličao feštu županijskog ligaša Omladinca iz Vranjica koji slavi 105. rođendan. Trener Hajduka Damir Burić u 'vranjičku kavu' izveo je kombiniranu momčad sastavljenu uglavnom od prvotimaca koji su u ranijim kolima dobivali manje prilika. Od prve minute zaigrali su tako Blažević, Jakoliš, Delić, Beširović, Kalik, Dolček i Teklić te povratnik Stipe Vučur.

Hajduk je slavio 1-0 lijepim golom Teklića, koji je volejem zakucao loptu u gol Puharića s preko 20 metara. Prethodno je nadareni Hajdukov junior Jakov Blagaić promašio kazneni udarac koji je sam i izborio, a Vicko Ševelj je pogodio gredu.

Vrijedi istaći kako je trener Hajduka Damir Burić danas svih 90 minuta koristio Stipu Vučura, kome je ovo bila prva utakmica nakon operacije koljena. Vučur je ozlijedio koljeno još u ožujku i od tada je u procesu rehabilitacije, s tim da se prije dva mjeseca priključio momčadi, a zadnja tri susreta odgledao je s klupe.

Važno je to zbog nedjeljnog jadranskog derbija u koji Hajduk ulazi bez standardnog stoperskog para Simić – Ismajli, koji zbog trećeg žutog kartona protiv Dinama moraju pauzirati.

- Čestitamo domaćinima obljetnicu, odigrali smo prijateljsku utakmicu i dali priliku igračima koji su manje igrali – kazao je trener Hajduka, koji je na pitanje hoće li zbog izostanka Simića i Ismajlija u paru sa Svatokom Stipe konkurirati za utakmicu s Rijekom, sve okrenuo na šalu.  
- Stipe sigurno hoće, obojici smo zato danas dali priliku...

Burić je naime u Vranjicu poslao na teren stoperski par Stipe Vučur i Stipe Radić, pa je to što imaju isto ime iskoristio za šalu.
Gledali smo danas obojicu, obojica su odigrali koncentriranu utakmicu, moramo vidjeti koji će nam igrači biti na raspolaganju u nedjelju, a moramo vidjeti i u kakvom je stanju Svatok koga smo malo danas poštedjeli zbog manjih problema...

Inače, Omladinac je pravi rasadnik talenata a zanimljivo je kako su u njemu svoje prve korake napravili i bivši i sadašnji igrači Hajduka Nikola Vlašić, Goran Blažević, Mijo Caktaš, Josip Bašić, Tonio Teklić... Uoči susreta predsjednik Hajduka Marin Brbić i prvi čovjek Omladinca Mario Jurić razmijenili su prigodne poklone.

Najčitaniji članci