Obavijesti

Sport

Komentari 8

Vujčić: Nekim ljudima neće biti lako kada kažemo što se radilo

Vujčić: Nekim ljudima neće biti lako kada kažemo što se radilo
1

Sportski direktor i igrač KK Splita Nikola Vujčić najavio je kako će u roku od sedam dana upoznati javnost s detaljima revizije te da će nekima biti neugodno nakon toga

VIDEO

Obzirom da je Split osigurao ulazak u ABA ligu, jutrošnja press konferencija imala je malo drugačiji tijek. Sportski direktor Nikola Vujčić otvorio je srce, progovorio o teškom stanju u kojem se klub nalazi, no najavio je i svijetliju budućnost. Ne manje važno, najavio je kako će u roku od sedam dana upoznati javnost sa svim detaljima revizije.

- Upoznat ćemo javnost sa stanjem u KK Split, stanjem koje nije dobro. Bit će to neuobičajeno iskren odnos prema građanima ovoga grada i navijačima, jer je ovo njihov klub – kazao je Vujčić i dodao:

- Siguran sam da nekim ljudima neće biti ugodno kad izađemo u javnost s podacima što se radilo u klubu i kako su se neke stvari prikrivale u dužem razdoblju. To je jedina fama da se makne stigma da je ovaj klub rupa bez dna ili da je ovdje netko došao uzimati novce.

Mi smo najbolji sportski brend ovoga grada, koji treba jedan jaki dvoranski sport i zato tražimo pomoć, kaže Vujčić

Vujčić se zalaže za čiste odnose kako bi klub u budućnosti poslovao na zdravim osnovama.

- Grad Split i navijači napravili su puno da se klub opet digne, to je dovoljno za ovu razinu. No mi smo najbolji sportski brend ovoga grada, grada koji treba jedan jaki dvoranski sport i zato tražimo pomoć. Nama ne trebaju ogromni novci, doveli smo klub do ovih rezultata s budžetom od 300.000 eura, naši konkurenti raspolažu s 2-3 milijuna.

Vujčić vjeruje da klub ima budućnost.

- Sve što smo napravili, napravili smo s domaćim igračima, upisali 16 domaćih pobjeda i plasirali se u reginalnu ligu, u kojoj želimo i ostati. Posložili smo omladinski pogon, juniori su na završnom turniru, kadeti korak do njega, generacija '97 osvojila je iznimno jaki turnir u Italiji i mnogi nas uvjeravaju da imamo najbolju selekciju toga godišta u Europi. Dvojica naših igrača, Josip Sobin i Luka Banić kucaju na vrata seniorske reprezentacije. Zbog njih želimo postaviti klub na zdrave noge, želimo stvoriti najbolje uvjete za stvaranje vrhunskih internacionalnih igrača i što ih duže zadržati u našem okrilju.

Mi smo najbolji košarkaški klub 20 stoljeća i zaslužujemo bolji odnos državnih tvrtki, kaže Skelin

Vanjski suradnik u marketingu Splita Damir Skelin, otkrio je kako je dobar dio dosadašnjih troškova pokriven privatnim donacijama, te kako je najveći sponzor kluba uplatio svega 5000 eura.

- Svima smo zahvalni, jer svjesni smo u kakvom je stanju gospodarstvo. No teško mi je gledati naše momke kako igraju protiv Zagreba, a na protivničkim dresovima su brojni državni sponzori. Ne može se kolač dijeliti na taj način, jer mi smo najbolji košarkaški klub 20 stoljeća i zaslužujemo bolji odnos državnih tvrtki. Bilo je dana kad nismo imali novca za putovanja i platiti suce. Taj su novac predsjednik, sportski direktor i prijatelji kluba davali iz svoga džepa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi
VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!
NOVI PROBLEMI

VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!

Gosti su burno proslavili pobjedu, neki igrači su i pretjerali, a to je razbjesnilo pristaše Fenerbahčea koji su utrčali na parket i htjeli ih pretući