Obavijesti

Sport

Komentari 14

Vujović: Ljudi, nemojte kasniti, živcira me svaki prazni stolac

Vujović: Ljudi, nemojte kasniti, živcira me svaki prazni stolac
3

Ti svi momci sanjaju ovu utakmicu, njihove cure, roditelji, svi... I kako sad nekome reći da nije u sastavu? A trojicu moram poslati na tribine..., požalio se Vujović

VIDEO

Ostala su nam dva koraka do sna kojeg svi živimo, do Final Foura u Kölnu. Bit će to dva teška ispita, protiv velikog protivnika, ali mi smo ionako već na fakultetu. Znate, nekad na fakultetu student i padne ispit, ali zna da će na kraju ipak diplomirati, slikovit je bio Veselin Vujović najavljujući dolazak moćne Barcelone.

I sam je nosio dres katalonskoga giganta, zna o kakvom je klubu riječ, ali znaju zato i u Barceloni da s Vujom nema šale.

- Ambiciozni smo, ali nismo bolesno ambiciozni. Znamo protiv koga igramo, znamo tko je i što je Barcelona, ali nećemo se uplašiti. Nikoga se dosad nismo, pa nećemo ni njih, sve smo dobili u Areni, pa idemo i Barci pokušati zagorčati život. To je momčad slagana da bude prvak Europe, ne samo ove godine nego svake. Lani su se poskliznuli, a ove sezone su, eto, naletjeli na Zagreb - kaže trener PPD-a.

Bit će to sudar najboljeg napada i najbolje obrane Lige prvaka.

- Uvijek govorim da svaka ozbiljna momčad, a ja Zagreb smatram ozbiljnom momčadi i sebe ozbiljnim trenerom, mora imati spremne četiri obrane, dvije glavne i dvije rezervne. Pokušat ćemo pronaći onu koja njima najmanje odgovara, iako ne mogu unaprijed znati koja će to biti. Dobro je to što su se igrači već priviknuli na mene, znaju da jako brzo donosim odluke, u sekundi, moguće da mi se usred utakmice upali neka lampica. Igrači mi vjeruju, to je posebno bitno u svemu tome, jer mogu ja zamisliti što god hoću ako oni ne vjeruju da je ta odluka prava, ništa od svega - rekao je Vujović.

S druge strane bit će golmani Šarić i De Vargas, čudesan dvojac, pa zatim Karabatić, Rutenka, Lazarov, Sorhaindo... Međutim, više od svih njih Vujovića muči nešto sasvim drugo.

- Pitam nekidan igrače u svlačionici: 'Znate li što me najviše muči prije Barcelone, zbog čega ne spavam?' I svi me gledaju, šute, a Čelica kaže: 'Pa to što ne znate koga izbaciti iz momčadi'. Upravo to. Ti svi momci sanjaju ovu utakmicu, njihove cure, roditelji, svi... I kako sad nekome reći da nije u sastavu? A trojicu moram poslati na tribine... Stalno ih ispitujem boli li ih išta, muči li ih nešto, sve se nadam da će mi olakšati, ha, ha, ha. Ali ništa od toga, ne pomažu - smije se Vuja i dodaje:

- Najradije bih prespavao tu odluku, da je netko drugi donese umjesto mene. Saračević, recimo, neka se on muči, ha, ha. Ma zapravo mi je važno samo da svaki od onih koji budu među 16 to i opravdaju, da tijekom utakmice ne požalim što sam se odlučio za njega, a ne nekog drugog.

Dvorana će biti puna, tu nema spora. U klubu su već danima na mukama kako usrećiti sve koji žele doći na utakmicu, pa su postavili jasne kriterije. Na temelju tih kriterija dio ulaznica već je podijeljen, a oko 9000 će ih ići na blagajne. Prvo u utorak od 16 do 20 sati, zatim u srijedu u istom terminu, a ukoliko ih nešto ostane, i na dan utakmice od 14 sati. I jedna Vujina molba...

- Volio bih da ljudi dođu malo ranije na utakmicu, ne baš u posljednjem trenutku. Kad je dvorana puna već na zagrijavanju, igrači se drukčije osjećaju, više radi adrenalin, puno je lakše ući u utakmicu kad je tako. Iskreno, i mene je znalo nervirati kad vidim da počinje utakmica, a dijelovi dvorane prazni. Neka ovaj put ne bude tako - poželio je Veselin Vujović.

A njega treba slušati, često se isplati. Tko ne vjeruje, neka pita njegove igrače...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'