Obavijesti

Sport

Komentari 260

Vukas probudio Hajduk: Ovo nam znači više od tek tri boda

Vukas probudio Hajduk: Ovo nam znači više od tek tri boda
7

Golovima Dejana Mezge i Frana Tudora Hajduk je ostvario prvu pobjedu još od 8. ožujka u drugom debiju Harija Vukasa. "Bili" su slavili u 30. kolu u Koprivnici 2-0

VIDEO

Drugi ovogodišnji prvenstveni debi Harija Vukasa na klupi Hajduka prošao je jednako uspješno kao i prvi, i to protiv istog protivnika. U veljači su "bili" pod njegovim vodstvom svladali Slaven Belupo na Poljudu 2-1, a ovu su nedjelju bili uspješni u Koprivnici 2-0.

Nakon svih turbulencija posljednjih tjedana i odlaska Gorana Vučevića, "bili" su si barem malo skinuli pritisak s leđa prvom pobjedom nakon sedam utakmica, još od 8. ožujka i gostovanja u Osijeku.

Čačićev Slaven bio je opasniji protivnik u prvom poluvremenu, više je prijetio i dominirao u posjedu lopte, a Hajduk je zabio iz jedinog udarca u okvir gola. Artem Milevski proigrao je Dejana Mezgu povratnom loptom, a ovaj zabio prvijenac ove sezone za 1-0 u 17. minuti.

"Farmaceuti" su imali najbolju moguću šansu vratiti se u utakmicu devet minuta prije odmora, kad je Ivo Grbić srušio Mateasa Delića u svom šesnaestercu, a Bruno Marić dosudio penal za domaće i gostujućem golmanu dao žuti karton. No mladi Grbić iskupio se obranom udarca Marku Miriću. Nedugo potom pucao je i Geng, a Grbić uz pomoć prečke sačuvao praznu mrežu.

Ubojita realizacija "bilih" nastavila se i u drugom poluvremenu. Nakon četiri minute igre Fran Tudor iskoristio je poklon Dominika Picaka i zabio u praznu mrežu za konačnih 2-0. Isti igrač dvije minute potom ponovno se našao u duelu s golmanom Slavena koji mu je skinuo šut.

Pobjedom je Hajduk smanjio zaostatak za trećeplasiranom Lokomotivom na dva boda, dok je Slaven ostao sedmi s isto toliko bodova više od opasne zone. Splićani mogu prestići lokose već u srijedu, kad se sastaju na Poljudu (18 sati).

Vukas: Sad možemo sve

- Ostvarili smo ono što smo priželjkivali. Belupa nismo podcijenili, nego respektirali. Ovo je pobjeda izborena na teškom terenu gdje je Slaven u sedam utakmica izborio šest pobjeda i neodlučeno s Dinamom. Imali smo ozbiljan pristup, na tome čestitam momcima - rekao je trener Hajduka Hari Vukas i dodao:

- Odlučili smo se za taktičku varijantu koja mi se činila najbolja jer nam je nedostajalo dosta igrača. Moram pohvaliti čvrsti defanzivni blok iako se nismo namjeravali braniti. Dosta smo se potrošili prema naprijed i kraj smo dočekali u obrani. Falilo nam je malo brzine prema naprijed, ali kad pobijediš sve je u drugom planu. Kao trener moram reći da je zadnji red odigrao vrhunski, a igrači u sredini terena ispunili su sve zahtjeve.

Vukas je optimističan pred sraz s Lokomotivom.

- Za Hajduk je neobično da nismo slavili toliko dugo. Sigurno se ova pobjeda drugačije doživljava u svlačionici, znači nam više od ta tri boda za tablicu. Vjerujem da će ovo donijeti psihičku stabilnost jer ovi momci nisu zaboravili igrati nogomet. Prekinuli smo negativnu seriju, a sad sve možemo, dalje je na nama. U srijedu nas čeka Lokomotiva, ovo je poticaj za dalje - zaključio je.

Čačić: Europa je bila pretjeran zalogaj

- Čestitam gostima na pobjedi, Hajduku, te Hariju na uspješnom početku, nama ostaje žal da smo ušli prilično rezervirano u utakmicu i rano primili prvi gol pa smo prvu izmjenu morali raditi u sedmoj minuti. Kad smo počeli trčati, došli smo do prilike za poravnanje i penala, ali su nas zaustavile dobre obrane mladog Grbića - izjavio je Ante Čačić, trener Slavena.

- Hajduk je dobro postavio igru i nemam što zamjeriti svojima. Nama slijedi nastavak borbe za ostanak, Europa je za nas bila pretjeran zalogaj. Ajmo izboriti ostanak, još šest utakmica, učinimo sve da što prije to napravimo. Zaboravimo poraz od Hajduka. Dobro je jedino za nas što ni Osijek ni Zadar nisu ništa učinili u subotu - zaključio je.

MAXtv Prva liga, 30. kolo:

  • Slaven Belupo - Hajduk 0-2 (Mezga 17', Tudor 49')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 260
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!
NIKAD NE OTPISUJ NIJEMCE

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!

Prije tjedan dana Montpellier je potukao Kiel s 39-30, mnogi su ga otpisali unaprijed, ali takvo što se ne radi protiv Real Madrida u nogometu i Kiela u rukometu. I Montpellier je dobio lekciju, dok je Karabatić odigrao zadnju europsku utakmicu
Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz