Obavijesti

Sport

Komentari 9

''Vukovi'' pali i na Gripama: Split nanio Ciboni četvrti poraz

''Vukovi'' pali i na Gripama: Split nanio Ciboni četvrti poraz
1

Košarkaši Splita nakon pet kola Lige za prvaka ostali su neporaženi na domaćem parketu. 'Žuti' su slavili protiv Cibone 79-75 koja je pretrpila četvrti prvenstveni poraz

VIDEO

Unatoč blijedom izdanju Cibone u Ligi za prvaka, pobjeda Splita u derbiju na Gripama 79-75 ipak je veliko iznenađenje.

'Žuti' su dominirali od prve do zadnje minute, imali su i 13 koševa prednosti početkom treće četvrtine, no Cibona je malo po malo 'grickala' prednost domaćina i pred kraj susreta došla na svega nekoliko koševa zaostatka. 

U zadnjoj minuti 'vukovi' su pokušali serijom brzih prekršaja isforsirati odvesti mlade igrače Splita u greške i isforsirati promjenu rezultata, no sigurni Mimica je s linije slobodnih bacanja bio precizan i odveo svoju momčad do slavlja, koju su proslavili zajedno s predsjednikom Ilijom Naletilićem na centru, praćeni pljeskom i ovacijama gotovo 2.000 gledatelja. 

Najbolji u redovima Splita svakako je bio fantastični centar Josip Sobin, koji je upisao 20 koševa i devet skokova, a igrači Cibone na njemu su napravili čak 10 prekršaja. Pobjeda je tim vrijednija što su u njoj sudjelovali i ostali 'žuti' klinci, prije svih mladi play Katić sa 17 koševa, ali i Režić sa nekoliko vrlo kvalitetnih rješenja. 

Kod Cibone je bilo malo raspoloženih, tek Bojan Bogdanović i kapetan Marin Rozić u početku, te Tomislav Zupčić pred kraj susreta, zaslužili su prolaznu ocjenu. 

Trener gostiju Josip Vranković teško je podnio još jedan poraz svoje momčadi, koja je ponovno bila potpuno apatična i unatoč svim njegovim nastojanjima da ih probudi, nisu davali znakove života.

- Nismo dobro otvorili utakmicu, ponovili su nam se boljke iz susreta s Cedevitom, a kad u momčadi imate svega jednog 'playa', te puno potrošenih igrača i onih koji se vraćaju nakon ozljeda, teško je napraviti nešto više. No, neću kukati i plakati, napravili smo određeni iskorak, ali to nije bilo dovoljno da dođemo do pobjede - rekao je Vranković.

Trener domaćih Mladen Vušković najprije je čestitao igračima, a onda i gledateljima, koji su nosili njegovu momčad od prve do zadnje minute. 

- Manjak kvalitete u odnosu na Cibonu namjeravali smo nadoknaditi borbenošću, željom i dobrim ritmom i momci su to odradili maksimalno pošteno. Većini je ovo prvi put da igraju protiv Cibone i treba im čestitati kako su to odradili.

Playmaker 'žutih' Toni Katić također je apostrofirao sjajnu atmosferu na Gripama. Kraj utakmice i slavlje gledatelji su dočekali na nogama i s neizbježnom pjesmom 'Večeras je naša fešta'. 

- Gušt je igrati pred dobro popunjenim tribinama. Mi smo napravili sve što je trener od nas očekivao i zasluženo smo slavili. Nadam se da smo ovom pobjedom ispisali najbolju pozivnicu gledateljima da nas dođu bodriti i u slijedećim utakmicama - zaključio je organizator igre 'žutih'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'