Sport

Komentari 7

Vukušić srušio Maribor: Skender i Olimpija na korak do naslova!

Vukušić srušio Maribor: Skender i Olimpija na korak do naslova!

Bio je to dvoboj dvaju bivših stručnjaka HNL-a: Osijekov Dino Skender u Olimpiji s jedne i Goričin Sergej Jakirović u Mariboru s druge strane. Veliki derbi odlučio je bivši hajdukovac Ante Vukušić

Olimpija je u velikom derbiju 30. kola slovenske Prve Lige golom Ante Vukušića srušila najvećeg rivala za titulu Maribor (1-0) te mu tako pobjegla na četiri boda šest kola prije kraja! Bio je to ključan izravni derbi koji bi mogao odlučiti konačnog prvaka.

Bio je to ujedno i dvoboj dvaju bivših stručnjaka HNL-a: Osijekov Dino Skender u Olimpiji s jedne i Goričin Sergej Jakirović u Mariboru s druge strane. Veliki derbi odlučio je bivši igrač Hajduka Ante Vukušić u 59. minuti.

I premda je Maribor u Ljubljanu stigao u znatno boljoj formi budući da je Olimpija uspjela prosuti sedam bodova prednosti ispred glavnog konkurenta, na kraju je Olimpija slavila i zakoračila prema naslovu slovenskog prvaka.

Prvih sat vremena gost je bio bolji i stvori je niz prilika među kojima je Olimpiju spašavala i prečka. Vukao je Maribor i napadao, no u 59. minuti bivši dinamovac Endri Cekici povukao je kontru, poslužio Vukušića, koji je majstorski pogodio drugi kut i Olimpija je povela.

Olimpija se probudila na trenutak, no nastavak je donio opsadu gola domaćina pogotovo nakon što je u 80. minuti, poslije drugog žutog kartona Jurčevića, ostao s desetoricom.

Ipak, Olimpija je uspjela izdržati sve nalete i na koncu odnijeti vrijedna tri boda.

Najčitaniji članci