Obavijesti

Sport

Komentari 22

Vukušić uoči početka sezone: Nepoznanica smo i sami sebi

Vukušić uoči početka sezone: Nepoznanica smo i sami sebi
1

Čudne su bile pripreme, bez prave provjere, tako da smo nepoznanica i sami sebi. Momčad je mlada, otišlo nam je puno igrača no znamo što nas čeka, rekao je Ante

VIDEO

Hajduk će u premijeru sezone protiv Skonta krenuti bez generalne probe. Momčad je zbog suspenzije igrala isključivo trening utakmice i velika je nepoznanica što mogu pokazati.

- Čudne su bile pripreme, bez prave provjere, tako da smo nepoznanica i sami sebi. Momčad je mlada, otišlo nam je puno igrača, no znamo što nas čeka. U četvrtak je za nas jako bitna utakmica koja će na neki način biti i orijentir sezone – kaže kapetan Ante Vukušić, koji je u 100 nastupa do sada u bilom dresu postigao 42 gola.

Veliko je pitanje hoće li postići i još koji, jer je još uvijek ''u izlogu''.

- Već dugo svaku polusezonu otvaram, a da ne znam ostajem li ili odlazim. Telefoni zvone, svi se raspituju, od prijatelja do obitelji, a ni ja ne znam što im odgovoriti. Već sam se navikao. Dok sam tu, davat ću sve o sebe, bit će što Bog da. Želim igrati što bolje i klubu i treneru se odužiti za povjerenje koje su mi ukazali kada su mi dali kapetansku traku – kaže ''sinjski dijamant'', koji vjeruje da će Hajduk proći Skonto.

- Nismo ih puno gledali, no znam da su u dosadašnjem dijelu prvenstva primili svega 12 golova. Mladi su, ne stvaraju puno prilika, ali igraju organiziranu obranu. Svi su iza lopte, što je nama u prošlosti znao biti problem. Zato moramo odmah u startu napasti, pokušati na krilima navijača dati brzi gol. Vjerujem da i njima pred 15-20 tisuća gledatelja neće biti svejedno.

Neće ni prinovama Hajduka, koji će prvi put igrati pred splitskom publikom.

- Svi su momci dobri, zaslužuju dres Hajduka, samo im treba dati šansu i podržati ih – kaže Vukušić, koji je rekao i kako se Hajduk ne može u ovoj sezoni nositi s Dinamom.

- Mi smo tu gdje jesmo, oni su ostali na okupu, nitko se nije prodao, a imaju i pet - šest reprezentativaca. Možda bi se mogla naša trenutna situacija usporediti s njihovom kad su ispali u Ligu za opstanak. Tako i mi krećemo ispočetka, s mladim igračima, jer je Hajduk uvijek bio najjači kad su igrali mladi igrači iz omladinskog pogona – iskren je Vukušić, koji se raduje izazovima koje nosi liga od 12 klubova.

- Bit će jača i zanimljivija liga. Ružno je kad na pola prvenstva dosta klubova praktično otpadne zbog financijskih razloga. Mislim da će sada biti zanimljivije, bit će više težih utakmica. Pogotovo za nas, jer ima dosta momčadi koje su iskusnije i starije.

Hajduk o fair-playu

Ljubazno molimo sve gledatelje koji će u četvrtak od 20:30 sati na Poljudu uživo svjedočiti premijeri mlade momčadi Miše Krstičevića u novoj sezoni, prvoj utakmici drugog pretkola Europske lige protiv Skonta iz Rige, na navijanje u duhu fair-playa.

S obzirom na to da je Hajduk do sada nakon gotovo svake europske utakmice morao plaćati visoke novčane kazne blagajni UEFA-e, te je u ovom trenutku pod "uvjetnom" od strane krovne europske nogometne organizacije, apeliramo na sve navijače da ne dopuste pojedincima incidente koji bi mogli imati vrlo nepovoljne posljedice za cijeli klub, sve vjerne navijače Hajduka, čak i u slučaju da se preskoči momčad iz Latvije i osigura plasman u iduće europsko pretkolo.

Zahvaljujemo od srca i vidimo se u četvrtak na Poljudu!

Vaš Hajduk


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače