Obavijesti

Sport

Komentari 19

Wade i James odveli Miami do finala: Heat je sada nepobjediv

Wade i James odveli Miami do finala: Heat je sada nepobjediv
1

Miami Heat pobijedio je Indianu u Indianapolisu 105-93 te se tako s ukupnih 4-2 plasirao u finale Istoka. Najbolji je u Heatu ovaj put bio Wade koji je zabio 41 koš

VIDEO

Košarkaši Miami Heata prvi su finalisti Istočne konferencije NBA lige. Polufinalnu seriju protiv Indiane dobili su 4-2 nakon gostujuće pobjede u Indianapolisu 105-93.

Gubio je Miami u seriji protiv Indiane 2-1 i u četvrtoj utakmici išao na gostovanje u Indianapolis. No, tada su Dwyane Wade i LeBron James ubacili u višu brzinu i odveli Heat do tri uzastopne pobjede i drugog uzastopnog konferencijskog finala.

Ovoga puta Wade i James su kombinirano ubacili 69 od Miamijevih 105 koševa. Wade je zabio 41 (šut iz igre 17-25) uz 10 skokova, dok je James zabio 28 (10 u posljednjoj četvrtini) uz 6 skokova i 7 asistencija. U spomenute tri uzastopne Heatove pobjede James je kombinirano uknjižio 98 koševa, 34 skoka i 24 asistencije, a Wade 99 koševa, 22 skoka i 11 asistencija.

Ovoga puta James i Wade su kvalitetnu pomoć imali u Mariju Chalmersu koji je zabio 15 koševa, te Mikeu Milleru koji je svih svojih 12 koševa zabio s linije za tri poena.

- Još od treće utakmice serije igrali su na tako visokoj razini. Ne znam može li ih itko pobijediti – komentirao je trener Indiane Frank Vogel.

Svih pet startera Indiane zabilo je više od 10 koševa, a predvodio ih je David West s 24 koša. George Hill zabio je 18, Danny Granger 15, Roy Hibbert 12, a Paul George 11, no to nije bilo dovoljno. Indiana je u ranoj fazi susreta imala 11 koševa viška, ali prednost se brzo istopila. Ponovo se, kao što je bio slučaj u sve tri posljednje utakmice serije, ključnom pokazala treća četvrtina koju je Miami zaključno serijom 13-3 dobio sa 28-16. Indiana se u zadnjoj dionici približila na -5 (83-78) i imala je dva napada za dodatno smanjenje vodstva gostiju, ali nije išlo.

Miami će u finalu Istoka igrati protiv pobjednika subotnje sedme, odlučujuće utakmice između Bostona i Philadelphije. Serija započinje u ponedjeljak u Miamiju.

NBA doigravanje, polufinale Istoka:

Indiana (3) - Miami (2) 93-105 (West 24k, Hill 18k / Wade 41k, 10s, James 28k, 6s, 7a)

(Miami je dobio seriju 4-2)

James i Durant predvode prvu NBA petorku

Izabrane su tri najbolje petorke najjače košarkaške lige svijeta, NBA lige. Prvu petorku predvodi MVP lige LeBron James, a uz njega tu su još Kevin Durant, Kobe Bryant, Chris Paul i Dwight Howard...

Otkako je stigao u NBA ligu 2003. godine Jamesu je ovo izbor u najbolju petorku petu uzastopnu sezonu, kao i šesti ukupno. Zvijezda Miami Heata skupila je ukupno 118 od 120 mogućih glasova za izbor u najbolju petorku. James je s 27.1 košem treći najbolji strijelac lige, a 6.2 asistencije i 7.9 skokova u prosjeku čine ga najboljim asistentom i izjednačeno najboljim skakačem njegove momčadi.

Durantu, zvijezdi Oklahoma Cityja, ovo je treći izbor u najbolju petorku lige. Zaslužio ga je predvodivši najbolje strijelce lige (28.0) treću uzastopnu godinu, kao i za sebe rekordno visokim prosjekom skokova (8.0) i asistencija (3.5.), te osvojivši 117 od mogućih 120 glasova. Najmanje 40 koševa ove je sezone zabio u četiri navrata, uključujući rekord karijere od 51 koša protiv Denvera 19. veljače.

Bryantu, beku šuteru Los Angeles Lakersa, ovo je sedmi uzastopni izbor u najbolju petorku i deseti ukupno, što ga čini liderom u toj kategoriji od aktivnih igrača. Deset su puta u najbolju petorku lige kroz povijest birani tek Kareem Abdul-Jabbar, Elgin Baylor, Bob Cousy, Michael Jordan, Bob Pettit i Jerry West, dok je usamljen na vrhu s 11 izbora Karl Malone. Peti najbolji strijelac NBA lige svih vremena sezonu je okončao kao drugi najbolji strijelac lige (27.9).

Centru Orlanda Howardu ovo je peti uzastopni izbor u prvu petorku u sezoni u kojoj je predvodio najbolje skakače lige (14.5 skokova) kao i kategoriju prema postotku šuta iz igre (57.3%).

Playmakeru LA Clippersa Paulu ovo je drugi izbor u najbolju petorku, a zaslužio ga je prosjekom od 19.8 koševa , 9.1 asistencijom, 3.5 skokova i 2.53 ukradene lopte. Najbolji je kradljivac lopti i treći najbolji asistent lige.

Drugu najbolju petorku lige čine Tony Parker (San Antonio), Russel Westbrook (Oklahoma City), Blake Griffin (LA Clippers), Kevin Love (Minnesota) i Andre Bynum (LA Lakers). U treću petorku lige izabrani su Dwyane Wade (Miami), Rajon Rondo (Boston), Carmelo Anthony (New York), Dirk Nowitzki (Dallas) i Tyson Chandler (New York).

Sve tri NBA petorke izabrao je panel od 120 sportskih novinara i reportera diljem SAD-a i Kanade.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka