Obavijesti

Sport

Komentari 43

Warriorsi uvjerljivi, Curry se ozlijedio i zabrinuo navijače

Warriorsi uvjerljivi, Curry se ozlijedio i zabrinuo navijače
6

Golden State je pomeo Houston 104-78 u prvoj utakmici NBA doigravanja, a Stephen Curry u drugom poluvremenu igrao je tek tri minute. Iskrenuo je gležanj

VIDEO

Aktualni NBA prvaci i vlasnici novog rekordnog učinka (73-9) u regularnoj sezoni krenuli su u obranu naslova pobijedivši Houston sa 104-78 u svojoj Oracle Areni, u prvoj utakmici prvog kruga doigravanja.

Ozljeda Curryja

Golden State je pod vodstvom Stephena Curryja već u prvom poluvremenu obavio najveći dio posla, jer su Warriorsi na odmor otišli s velikih 27 koševa prednosti (60-33), a njihov je kapetan za manje od 17 minuta u igri postigao 24 koša gađajući trice 5/7.

Zbog bolova u desnom gležnju, koje je osjetio krajem druge četvrtine, Curry je u drugom poluvremenu odigrao samo početne tri minute treće četvrtine i više se nije vraćao u igru.

- Mogu trpjeti bol, zasad ne vidim scenarij koji bi me mogao izbaciti iz sljedeće utakmice. No vidjet ćemo, ako se ozljeda pogorša ili ako postoji rizik. Ne bih htio da ovo postane gore - rekao je Curry nakon utakmice.

I bez njegove pomoći Warriorsi su uspjeli većim dijelom drugog poluvremena održavati Houston na 20 ili više koševa zaostatka.

Uz Curryja, svoj uobičajeni doprinos pobjedi Golden Statea dali su Klay Thompson sa 16 koševa i Draymond Green s 12 poena, 10 skokova i četiri asistencije. James Harden je bio najbolji strijelac Houstona sa 17 koševa, ali uz šut 7/19.

Dwight Howard je završio dvoboj s 14 poena i 11 skokova. I druga utakmica ove serije bit će odigrana u Oracle Areni, a na rasporedu je u noći s ponedjeljka na utorak, u 4.30 sati po hrvatskom vremenu.

Indiana slavila kod Raptorsa

Košarkaši Indiana Pacersa slavili su kod Toronto Raptorsa 100-90. Toronto je kao drugoplasirana momčad Istočne konferencije ušao u seriju s prednošću domaćeg terena, ali je Indiana već u prvom dvoboju pokazala da će biti vrlo težak suparnik Raptorsima.

Pacerse je do pobjede predvodio Paul George s 33 koša i šest asistencija, Monta Ellis je postigao 15 koševa, a Solomon Hill 13. Cory Joseph je s 18 poena bio najbolji strijelac Toronta, a Raptorsima nije pomogao ni impresivan učinak Jonasa Valančiunasa od 12 koševa (šut 4/14) i 19 skokova.

Toronto će biti domaćin i u drugoj utakmici koja je na rasporedu u noći s ponedjeljka na utorak, u 1 sat iza ponoći.

ISTOČNA KONFERENCIJA: 

Toronto Raptors - Indiana Pacers 90-100
(Indiana vodi 1-0)

Atlanta Hawks - Boston Celtics 102-101
(Atlanta vodi 1-0)

ZAPADNA KONFERENCIJA

Golden State Warriors - Houston Rockets 104-78
(Golden State vodi 1-0)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani