Obavijesti

Sport

Komentari 26

Webb je završio karijeru suca, postaje član sudačke komisije

Webb je završio karijeru suca, postaje član sudačke komisije
1

Engleski sudac Howard Webb umirovljuje se s mjesta profesionalnog nogometnog suca nakon 25 godina i postaje tehnički direktor sudačke komisije Premier lige

VIDEO

Jako sam uzbuđen što mogu početi novo razdoblje moje karijere nakon prekrasnih 25 godina na terenu, rekao je Howard Webb nakon objave kako će umiroviti svoju sudačku karijeru.

- Više od desetljeća proveo sam na najboljoj poziciji za utakmice Premier lige te imao dovoljno sreće kako bih mogao suditi devet Uefinih i Fifinih natjecanja, bio delegiran za finala Lige prvaka i Svjetskog prvenstva - prenosi riječi 43-godišnjeg Engleza službena stranica Premiershipa.

Webb će ostati vezan uz sudačke krugove jer ga čeka nova pozicija tehničkog direktora premijerligaške sudačke komisije. Bit će zadužen za promatranje napretka tehničkih i drugih standarda te nadgledati treninge i napredak sudaca elitne skupine u ligi.

- Suđenje mi je toliko toga dalo i važno je da suci koji su bili uspješni ostanu u sportu kako bi prenijeli svoje znanje. Tijekom zadnjih pet godina puno smo napredovali u preciznosti, spremnosti i profesionalizmu sudaca. Trenutna elitna skupina sudaca najbolji su suci ove zemlje svih vremena i uzbuđen sam, ne samo što ću moći nastaviti raditi s njima, već i pomoći u razvoju nove generacije sudaca elitne skupine - dodao je Webb.

Suđenjem se bavio od 1989., a u elitnu sudačku skupinu engleskog nogometa ušao je 2003. Tijekom desetljetne karijere sudio je preko 500 utakmica na Otoku i finala svih domaćih natjecanja. Dijelio je pravdu na osam međunarodnih turnira, od kojih su dva svjetska i europska prvenstva.

Postao je prvi sudac koji je u istoj godini sudio finale Lige prvaka i Svjetskog prvenstva (2010.), a godinu potom imenovan je članom Reda Britanskog Carstva za nogometne usluge.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 26

VIDEO

Marko Marić: Novi trener može biti domaći ili stranac. Ako je vrhunski, onda ćemo ga platiti!
SPORTSKI DIREKTOR OTKRIO

Marko Marić: Novi trener može biti domaći ili stranac. Ako je vrhunski, onda ćemo ga platiti!

Nemamo nikakve ograničavajuće faktore, bilo da je riječ o domaćem ili stranom treneru. Svi kandidati su u igri. Kad pronađemo idealnog trenera, donijet ćemo odluku, rekao je sportski direktor Dinama Marko Marić