Obavijesti

Sport

Komentari 10

Werder još nije primio gol, ali sad ih čeka sjajna Borussia...

Werder još nije primio gol, ali sad ih čeka sjajna Borussia...
1

Borussia Dortmund zbog gol-razlike drži vrh prvenstvene ljestvice, što se moglo i očekivati. S druge strane stoji Werder, momčad koja je potpuno promijenila identitet

VIDEO

U prošlom se kolu Borussia dugo mučila s nedavnim drugoligašem Eintrachtom iz Braunschweiga, da bi na kraju pobijedili 2:1, ali nimalo uvjerljivo. I u prvom kolu protiv Augsburga imali su dijelove igre kada nisu bili dobro, ali ipak imaju na kontu šest bodova. Najbolje su vijesti za njihove ambicije stigle tijekom tjedna, kada je višestruko povećanje plaće na svoj rođendan dobio Robert Lewandowski, koji je sada zadovoljan:

- Tijekom ljeta, bilo je mnogo nesporazuma s upravom, ali sada sam zadovoljan. Ostajem u Dortmundu i spremamo se napasti Bayern - rekao je Poljak.

Što se same utakmice tiče, Klopp zna da u goste dolazi nezgodna momčad:

- Moramo se pripremiti da nam u goste dolazi dobro organizirani i posloženi protivnik. Oni su dosad bez primljenog pogotka, a to ne može biti slučajno. Mislim da nam slijedi utakmica slična onoj iz prošlog kola, a mi moramo pronaći bolja rješenja.

Osvrnuo se trener domaćih i na činjenicu da bi mogao neke igrače, poput Aubameyanga, ostaviti na klupi:

- I prije sezone smo bili govorili koliko je bitno da imamo postojanu rotaciju igrača, kako bi sačuvali svježinu. Ako sve bude išlo po planu, toga ćemo se držati cijele sezone.

Što se igrača tiče, kao i u prošlom kolu, Borussija neće imati na raspolaganju desnog beka Piszczeka, kao niti važnog veznjaka Gundogana, kojeg se očekuje da će ponovo mijenjati Nuri Sahin.

S obzirom na ono što smo od njih gledali godinama, momčad Werdera postala je neprepoznatljiva. Nekoć ekipa koja je postizala i primala puno golova u prva je dva kola ostvarila dvije 1:0 pobjede, bez da su pritom pokazali lijepu igru. Ipak, njihov stoper Lukimya potvrđuje kako je to dio plana:

- Trener nam je stalno napominjao da moramo ojačati obranu, tako da smo od prvog dana priprema intenzivno radili na tome. Čim izgubimo loptu, znamo da se svi moramo stati iz nje, i na taj način i igramo. Mislim da je to glavni razlog zašto smo i dalje bez primljenog gola - rekao je Lukimya, i nadodao:

- Borussia je prošle sezone postigla sjajne uspjehe, a ove godine ima vjerojatno i jaču momčad. Svi očekuju da se vratimo kući praznih ruku, ali zbog toga nam je lakše. Mi uopće ne mislimo da ne možemo do kojeg boda.

Što se njihovog učinka u obrani tiče, objasnio je to i golman Mielitz:

- Stvarno laska, kada ste jedina ekipa lige koja još nije primila pogodak. Jednostavno ubiremo plodove rada tijekom priprema, a vidi se da naša obrambena linija počinje u napadu s Nilsom Petersenom.

Od bitnih igrača za prvu momčad, za ovu utakmicu treneru Duttu na raspolaganju neće biti samo Clemens Fritz.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Nogomet: 

Borussia Dortmund - Werder Bremen

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja