Obavijesti

Sport

Komentari 55

Kranjčar upao u prvu postavu i ozlijedio se pred kraj utakmice

Kranjčar upao u prvu postavu i ozlijedio se pred kraj utakmice
10

Tottenham je bodom kod Twentea osigurao prvo mjesto. Kranjčar se ozlijedio u 85. minuti. Inter je u drugoj utakmici doživio pravu katastrofu kod Werdera (3-0)

VIDEO

Odigrane su posljednje utakmice u skupinama A i B Lige prvaka. Tottenham je kod Twentea odigrao 3-3. Aktualni prvak Europe Inter doživio je katastrofu kod Werdera izgubivši s 3-0. Neizvjesnosti oko prolaza dalje nije bilo, no nije se znao redoslijed klubova koji su osigurali prolaz, odnosno hoće li dalje ići kao prvi ili drugi u skupini što nije bilo nevažno.

U skupini A sve je uoči zadnjeg kola bilo jasno. Sve osim toga tko će biti prvi, Inter ili Tottenham. Oba kluba imala su po 10 bodova.

- Idemo po to prvo mjesto - najavio je gostovanje kod Twentea veznjak Tottenhama i hrvatske reprezentacije Luka Modrić koji zbog temperature nije bio niti na klupi Spursa.

No u prvom sastavu bili su Niko Kranjčar i Vedran Ćorluka. Prvi je imao nevjerojatan peh. Briljira Niko u utakmicama reprezentacije, a Harry Redknapp redovno ga je izbjegavao staviti u prvih 11. Konačno je Niko dobio priliku da bi u 85. minuti utakmice šepajući napustio travnjak držeći se za zadnju ložu. Još se ne zna je li ozljeda teže prirode.

A počelo je sjajno za goste. Nevjerojatnu pogrešku napravio je golman Twentea Boschker koji je u stilu Robinsona promašio loptu koju mu je vratio suigrač. No Twente se vraća. Lopta je pogodila u ruku Akotoa i Landzaat u 22. minuti iz penala  zabija za 1-1. Tim je rezultatom završilo prvih 45 minuta. A gledatelji nisu niti znali što ih još čeka u nastavku. 

U drugom dijelu počinje sjajno za Tottenham. Defoe zabija već nakon minutu igre na dodavanje Garetha Balea. Tottenham je već mogao slaviti prvo mjesto jer u isto vrijeme Inter gubio 2-0 kod Werdera. No slavlje je malo odgodio Rosales koji je zabio za 2-2. Nije dugo trajalo slavlje domaćih jer je Defoe svojim drugim golom na utakmici zabio za 3-2. Ali golijada se nastavilja. Chadli je nekoliko minuta nakon vodstva Tottenhama zabio za 3-3. Šest golova, a do kraja je bilo još 25 minuta! No valjda su se ispuhali igrači obje momčadi i rezultat se više nije mijenjao. Tottenham je prošao dalje kao prvi u skupini ispred aktualnog prvaka Europe Intera.

Interovo rasipanje ugleda

A u drugoj utakmici Inter je gostovao kod Werdera. Muke po Benitezu počele su golom Prödla u 39. minuti utakmice. Aktualni prvak igrao je jako loše i stigla je kazna. Werder je preko Arnautovića zabio za 2-0. Do kraja je još zabio Pizzaro za katastrofu Intera koji je završio kao drugi u skupini iza Tottenhama kojemu je ovo debi u Ligi prvaka. Za aktualne prvake igralo je nekoliko igrača koji inače nisu u kadru, no u od prve minute počeli su Cordoba, Eto'o, Muntari, Cambiasso, Pandev, Zanetti i Motta. Izostanak nekih igrača zasigurno nije alibi za ovakvo rasipanje ugleda Intera.

'Jedinica' Schalkeu

Schalke i Lyon osigurali su prolaz dalje u skupini B. Kao i u skupini A, ostalo je vidjeti tko će biti prvi. Lyon je imao nešto lakšu priliku za to jer je kod kuće dočekao Hapoel. Schalke je u gostima igrao kod Benfice. Njemački klub imao je bod više od francuskog. 

Sjajno je krenuo Schalke. Jurado je zabio za 1-0 u 20. minuti utakmice i Nijemci su jurišali prema prvom mjestu skupine. Höwedes je zabio za 2-0 u 81. minuti, a poraz je ublažio Luisao. Schalke je slavio prolaz dalje uz prvo mjesto u skupini. Ivan Rakitić u dresu Schalkea igrao je od prve minute i u 78. minuti zaradio je žuti karton.

Hapoel šokirao Lyon uzevši im bod

Lyon prvo poluvrijeme nije uspio zabiti Hapoelu. Poveli su Francuzi tek u 62. minuti utakmice golom Lopeza. No slavlje Francuza bilo je kratkoga vijeka. Samo minutu nakon vodstva zabio je Sahar, a Zahavi je nekoliko minuta kasnije šokirao Lyon golom za 2-1. Francuzi su preko Lacazettea izjednačili no to im nije bilo dovoljno za prvo mjesto. Dejan Lovren nije bio u momčadi Lyona.

Skupina A

Twente - Tottenham 3-3 (Wisgerhof (og) 12, Landzaat 22, Rosales 55, Chadli 63 / Defoe 46, 49)  

Bremen - Inter 3-0 (Pödl 39, Arnautović 49, Pizarro 88)

Redoslijed: Tottenham 11, Inter 10, Twente 6, Werder 5


Skupina B 

Lyon - Hapoel 2-2 (Lopez 62 / Sahar 63, Zahavi 69, Lacazette 88)

Benfica - Schalke 1-2 (Luisao 87 / Jurado 20, Höwedes 81)

Redoslijed: Schalke 13, Lyon 10, Benfica 6, Hapoel 5

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'