Obavijesti

Sport

Komentari 0

Wesley Sneijder o Joseu: Ma on je još uvijek jedan od nas

Wesley Sneijder o Joseu: Ma on  je još uvijek jedan od nas
1

Leonarda osjećamo kao jednog od nas. On nije Talijan, ali je ovdje već jako dugo i poznaje ovdašnju kulturu. Vrlo smo sretni s njime, rekao je Interov Wesley Sneijder

VIDEO

Uoči prve četvrtfinale utakmice Lige prvaka protiv Schalkea na San Siru u utorak, Interov playmaker Wesley Sneijder rekao je kako se veseli ponovnom susretu s bivšim suigračem Raulom Gonzalezom. Nizozemski 26-godišnji reprezentativac igrao je zajedno s Raulom u Real Madridu od 2007. do 2009. godine. Nakon toga se Sneijder pridružio Interu, s kojim je prošle sezone osvojio Ligu prvaka, pod vodstvom Josea Mourinha, današnjeg trenera Real Madrida. Inter je u finalu pobijedio Bayern s 2-0. Dogodilo se to baš na Realovom stadionu Santiago Bernabeu.

- Raul je istinski profesionalac. Bio je baš pravi kapetan i puno mi je pomogao kada sam tek stigao u Real, poput pravog lidera momčadi. Jako me veseli što ću ga opet vidjeti, jer se nismo vidjeli otkad sam otišao iz Reala – kaže Sneijder.

Rekao je Sneijder još nešto o Raulu.

- Iskreno, nisam ga mogao zamisliti u niti jednoj drugoj momčadi osim Reala. On je tamo bio simbol kluba, kao što je Javier Zanetti u Interu. Bio sam siguran da će Raul završiti karijeru u Realu. No, dobro mu ide i u Njemačkoj, zabija golove kao što je to činio i u Realu. Morat ćemo pripaziti na njega.

Nakon što je Inter prošle sezone pobijedio Bayern u finalu, ove sezone je u skupini igrao protiv Werdera iz Bremena, a u osmini finala se opet sudario s Bayernom. Ždrijeb im je sada dodijelio još jednog njemačkog suparnika...

- Nemojte misliti da smo bili sretni jer smo opet dobili Nijemce. Ne, nismo, jer je Schalke vrlo težak suparnik. Dakako, mi vjerujemo u sebe i imamo dobar osjećaj i pred ove utakmice.

Domaći teren u prvoj utakmici nokaut faze je već postala navika za Inter u Ligi prvaka.

- Prošle sezone smo cijelu nokaut-fazu bili domaćini u prvim utakmicama. Igrali smo prvu kod kuće i protiv Chelseaja i protiv CSKA i protiv Barcelone. I ove sezone opet protiv Bayerna, pa sada i protiv Schalkea. Očito je to dobro za nas.

Protiv Bayerna su ove sezone izgubili kod kuće s 1-0 ali su slavljem 3-2 na Allianz Areni izborili prolaz među 8 najboljih. Sneijder je u nastavku zabio izjednačujući gol, a onda je Goran Pandev u 88. minuti pogodio za pobjedu i prolaz Intera.

- Napravili smo veliki posao u Münchenu. Čak i kada smo gubili s 2-1, vjerovao sam da ćemo proći dalje.

Jose Mourinho je poslao čestitku nakon uspjeha protiv Bayerna Interovom predsjedniku Massimu Morattiju.

- Poslao je i meni čestitku. Ne znam da li je poslao svim igračima. Naravno, bilo je lijepo primiti čestitiku od Mourinha. On je još uvijek jedan od nas!

Inter i Mourinhov Real ne mogu se ove sezone sastati prije finala na Wembleyju 28. svibnja.

- E, to bi bilo baš lijepo. Nadam se da se mi možemo probiti do finala, kao i Real. Naravno, u tom slučaju nadam se da bi mi pobijedili.

Mourinha je u Interu naslijedio Rafael Benitez. No, nije mu išlo dobro, pa je na njegovo mjesto stigao Leonardo. Inter je nakon toga pronašao svoju staru formu i počeo igrati puno bolje.

- Je, nešto se promijenilo, lagao bih kada bi rekao da nije. Leonarda osjećamo kao jednog od nas. On nije Talijan, ali je ovdje već jako dugo i poznaje ovdašnju kulturu. Vrlo smo sretni s njime, nadam se da je on i s nama, igračima. Mislim da igramo na razini od prošle sezone, ali sada nam slijedi najvažnije razdoblje. Ne trebamo se zamarati s ljepotom igre, važno je jedino da li pobjeđujemo. Još uvijek smo u utrci za finalom i naslovom prvaka Europe. Moramo vjerovati da to možemo, kao što smo vjerovali prošle sezone – zaključio je Sneijder.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku