Obavijesti

Sport

Komentari 24

Wilder - Fury: Gdje gledati, kad počinje i tko je favorit u meču?

Wilder - Fury: Gdje gledati, kad počinje i tko je favorit u meču?
1

SPEKTAKL U LAS VEGASU Tyson Fury (31) u meč protiv Deontaya Wildera ulazi s 29 pobjeda u 30 mečeva, a od toga je 20 nokauta. Tri godine stariji Wilder ima 42 pobjede iz 43 meča uz 41 nokaut

VIDEO

Fury - Wilder: Gdje se bore i kada?

Britanac Tyson Fury i Amerikanac Deontay Wilder bore se u Las Vegasu u MGM Grand Garden Areni, 22. veljače. Borba počinje u noći na nedjelju. Cijeli program kreće u 3 ujutro, a očekuje se kako meč Furyja i Wildera neće početi prije 5 sati.

Priredba je nazvana "Nedovršen posao" jer i Wilderu i Furyju jedina borba u kojoj nisu pobijedili bila je međusobna, u prosincu 2018. Tada je završilo neodlučeno nakon 12 rundi.

Kapacitet dvorane je 17.000 mjesta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Deontay Wilder & Tyson Fury Press Conference

Za što se bore Fury i Wilder?

Deontay Wilder je boksački prvak po WBC verziji i ulog je upravo taj WBC pojas. Tyson Fury je bivši teškaški prvak, koji je Vladimiru Kličku 2015. uzeo WBO, WBA i IBF pojaseve, ali je ostao bez njih nakon što je pao u depresiju, počeo je piti i drogirati se.

Ti pojasevi su sad u vlasništvu Anthonyja Joshue.

Tko prenosi meč Fury - Wilder?

Borbu Tysona Furyja i Deontaya Wildera prenosi gol.hr, a snimka meča bit će u nedjelju navečer na Novoj TV.

Koliko će zaraditi?

Deontay Wilder prema Forbesu 2019. bio je 56. najplaćeniji sportaš svijeta, u studenom prošle godine bogatstvo mu je procijenjeno na 30,5 milijuna dolara, od čega 30 milijuna od borbi.

Tyson Fury jedan je od bogatijih britanskih sportraša, bogatstvo mu se procjenjuje na 100 milijuna funti. Uz nevjerojatnu činjenicu da je 2018. imao svega 56.000 funti! Zbog tri godine borbe s psihičkim problemima i ovisnosti o drogi.

No, nakon povratka u ring i uoči prve borbe s Wilderom, potpisao je petogodišnji ugovor s ESPN-om za 80 milijuna funti, izlet među kečere naplatio je 11 milijuna funti, autobiografija mu je čim je objavljena 2019. došla u vrh najprodavanijih knjiga...

Za prvi je borbu s Wilderom dobio 2,3 milijuna funti u startu, ali i polovicu od pay-per-view TV paketa, što je bilo devet milijuna funti. Najavio je tada kako će sve donirati beskućnicima.

Za ovu će borbu u startu ravnopravno podijeliti sedam milijuna funti, a pola-pola dijelit će i zaradu od PPV. Koja bi mogla, procjenjuje se, dosegnuti 60 milijuna funti.

FILE PHOTO: FUILE PICTURE: Deontay Wilder v Tyson Fury in Dec. 2018 WBC World Heavyweight Title fight

Tko je favorit, Fury ili Wilder?

Prema kladionicama, Deontay Wilder bio je favorit uoči prve borbe (1.50 prema 2.50), ali ovaj put uoči revanša stanje je gotovo posve izjednačeno. 

Wilder je tek blagi favorit (1.90 prema 2).

Ovo je prognoza čitatelja 24sata - još možete glasovati

 

Sve borbe Tysona Furyja i Deontaya Wildera

Wilder je neporažen u profesionalnoj karijeri, dobio je 42 meča, od čega 41 nokautom. Jedini kojeg nije nokautirao je Kanađanin Bermane Stiverne, protiv kojeg je 2015. godine slavio jednoglasnom sudačkom odlukom. 

Fury je također neporažen, slavio je u 30 mečeva, od toga je 20 nokauta.

GER, WM Schwergewicht, Wladimir Klitschko ( UKR ) gegen Tyson Fury ( GBR )

Koji su nadimci Furyja i Wildera?

Tyson Fury se nazvao 'Gypsy King'.

Dobio je ime po Mikeu Tysonu, jednom od najvećih teškaških prvaka ikad, a Gypsy King nazvao se jer ima romsko podrijetlo.

Nadimak Deontaya Wildera je 'Bronze Bomber'.

Deontay se nazvao 'Bronze Bomber' u čast brončanoj medalji koju je osvojio kao amater na Olimpijskim igrama 2008. godine.

Što Wilderu znači ona maska koju stalno nosi?

Deontay Wilder u ring ulazi s posebnom maskom koju je počeo nositi kad se nazvao Bronze Bomber (brončani bombarder), u čast osvajanja bronce na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008.

Više pročitajte OVDJE.

Deontay Wilder & Tyson Fury Weigh-In

Što ako Fury pobijedi Wildera?

Ako Tyson Fury pobijedi Deontaya Wildera, uzet će mu WBC pojas i svakako bi trebao dobiti šansu protiv Anthonyja Joshue ujediniti sve pojaseve i postati apsolutni prvak svijeta.

Što ako Wilder pobijedi Furyja?

Ako Deontay Wilder pobijedi Tysona Furyja, zadržat će WBC pojas i  vjerojatno dobiti šansu ujediniti naslove protiv Anthonyja Joshue sljedeće godine.

Joshua drži IBF, WBA i IBO naslove koje je uzeo Vladimiru Kličku.

BOXING: NOV 04 Deontay Wilder v Bermane Stiverne

Privatni život Deontaya Wildera

Wilder iza sebe ima jedan brak s Jessicom Scales s kojom ima četvero djeco i od koje se rastao, a zaručen je s Telli Swift, zanosnom zvijezdom reality showa.

Više pročitajte OVDJE.

Privatni život Tysona Furyja

Tyson Fury do vjenčanja je spavao u prikolici, dok je Paris bila kod kuće svojih roditelja jer je to dio irske tradicije putnika. Imaju četvero djece, peto je na putu.

Više pročitajte OVDJE.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...