Obavijesti

Sport

Komentari 47

Wimbledon: Ćorić vs. Bedene, Donna na Amerikanku Riske...

Wimbledon: Ćorić vs. Bedene, Donna na Amerikanku Riske...
3

Održan je ždrijeb prvog kola trećeg grand slam turnira sezone u Wimbledonu. Protivnike su doznali trojica hrvatskih tenisača i naše dvije tenisačice

VIDEO

Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić će u prvom kolu trećeg grand slam turnira sezone u Wimbledonu igrati protiv najboljeg slovenskog tenisača Aljaža Bedenea, odlučio je ždrijeb.

Pokretanje videa...

00:15

To će biti peti međusobni ogled Ćorića, 14. tenisača svijeta, i Bedenea koji se nalazi na 86. mjestu ATP ljestvice. U dosadašnja četiri međusobna susreta najbolji hrvatski tenisač je upisao tri pobjede.

Ukoliko prođe u drugo kolo Ćorića čeka bolji iz ogleda između Nijemca Jan-Lenarda Struffa i Cipranina Marcosa Baghdatisa. Sa Struffom, 34. tenisačem svijeta, Ćorić je do sada igrao pet puta, a dva je puta slavio. Protiv Cipranina Baghadtisa, koji je trenutačno 138. na ATP ljestvici, Ćorić je u jedinom dosadašnjem susretu upisao jednu pobjedu.

Marin Čilić, 13. nositelj na ovom grand slamu, prolaz u drugo kolo će tražiti protiv Francuza Adriana Mannarina s kojim je do sada igrao dva puta, a samo ga jednom pobijedio. Ako se plasira u drugo kolo čeka ga bolji iz ogleda između Portugalca Joaoa Souse i Britanca Paula Jubba.  

Suparniku Ivi Karloviću u prvom kolu je Talijan Andrea Arnaboldi, 209. tenisač svijeta s kojim do sada nije igrao. U drugom kolu, ukoliko se plasira, 40-godišnjeg Karlovića čeka bolji iz susreta između Grka Stefana Tsitsipasa, sedmog nositelja i Talijana Thomasa Fabianna.

Vekić-Riske, Martić-Brady

U ženskoj konkurenciji najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić za suparnicu ima Amerikanku Alison Riske, 54. na WTA ljestvici. U slučaju pobjede u drugom kolu bi joj suparnica mogla biti bolja iz ogleda između srpske tenisačice Ivane Jorović i Nizozemke Lesley Korkhove.

I Petri Martić, 24. nositeljici, na putu do drugog kola stoji američka suparnica, Jennifer Brady, 64. tenisačica svijeta, s kojom do sada nije igrala. Prolaz u treće kolo, ukoliko se plasira u drugo, Martić će pokušati izboriti protiv bolje iz ogleda između Ruskinje Anastasije Potapove i Švicarke Jil Teichman.

Đoković, Federer, Nadal..

Prvi tenisač svijeta i branitelj naslova Srbin Novak Đoković će u prvom krugu za suparnika imati Nijemca Philippa Kohlschreibera. Prošlogodišnji finalist Wimbledona Južnoafrikanac Kevin Anderson će prolaz u drugo kolo Wimbledona tražiti protiv Francuza Pierra-Huguesa Herberta.

Švicarski tenisač Roger Federer, koji je jučer proglašen drugim nositeljem, u prvom kolu će igrati protiv Južnoafrikanca Lloyda Harrisa, a Španjolcu Rafaelu Nadalu, drugom tenisaču svijeta koji je u Wimbledonu treći nositelj, suparnik je Japonac Yuichi Sugito.

Prva tenisačica svijeta Australka Ashleigh Barty u prvom kolu ide na Kineskinju Saisai Zheng, a druga tenisačica Japanka Naomi Osaka čeka Kazahstanku Juliju Putincevu. 

Wimbledon starta u ponedjeljak 1. srpnja, a igra se do 14. srpnja. (dv)

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...