Obavijesti

Sport

Komentari 4

Wimbledon: Ivan Dodig protiv Kudle traži prolaz u treće kolo

Wimbledon: Ivan Dodig protiv Kudle traži prolaz u treće kolo
1

Hrvatski tenisač Ivan Dodig izborio je 2. kolo Wimbledona. Tamo će ga čekati američki tenisač Denis Kudla. Njihov meč je treći na redu iza 12.30 h u Londonu

VIDEO

Iako je Dodig počeo meč prvog kola na najgori mogući način, opet ga je izvukla njegova borbenost. Već u prvom gemu je hrvatski tenisač ostao bez servisa, što je Kohlschreiberu bilo dovoljno za osvajanje prvog seta. U drugom je odlučio tie-break, ali prije toga je Nijemac spasio tri set-lopte. Onda je i u tie-breaku izvukao još jednu i poveo 2:0 u setovima.

U tom trenutku je Nijemac imao otvoren put prema pobjedi. Naime, Kohlschreiber nikad nije izgubio meč nakon vodstva 2:0 u setovima. Dobio je čak 32 takva meča, što Dodigu ne bi previše značilo ni da je znao taj podatak. U trećem setu je Ivan propustio dvije break-lopte kod rezultata 5:5, ali je zato dobio tie-break. Poveo je 4:0 u njemu i za Kohlschreibera više nije bilo povratka.

Dodig je spasio dvije break-lopte u trećem gemu četvrtog seta, a nakon 3:3 je napravio seriju od tri gema. Kad je Nijemac izgubio servis i na početku petog seta, otišao je do klupe hrvatskog tenisača, stisnuo mu ruku i predao.

- Bio sam iscrpljen. Zadnjih par dana sam ležao u krevetu, imao sam virozu koja me je potpuno iscrpila - komentirao je Nijemac svoje zdravstveno stanje zbog kojeg je navodno trenirao samo 45 minuta dnevno:

- Jednostavno mi je nestalo snage. Mislim da sam bio na nekih 30%, a da nije bila riječ o Wimbledonu, sigurno bi otkazao turnir.

I Kudla je umalo propustio vodstvo 2:0 u setovima. Duckworth se opet pokazao ljubiteljem petog seta jer je u Australiji imao dva takva meča. Prva dva je Amerikanac dobio bez pružene break-lopte i činilo se da ide prema sigurnoj pobjedi. Iako je Australac osvojio samo 15% poena na drugom servisu u trećem setu, napravio je dva breaka i tako došao do seta.

Čini se da je takav razvoj meča uzdrmao Kudlu koji je imao sve više problema na servisu. Iako je spasio čak osam break-lopti, Duckworth je iskoristio jednu i tako izborio peti set. Kad je Australac poveo s breakom u zadnjoj dionici, izgledalo je da će to biti potpuni preokret. No, dogodilo se obrnuto. Kudla je osvojio šest gemova zaredom i tako dobio pomalo neobičan meč.

Ključ pobjede Amerikanca leži u igri na drugom servisu Australca. Naime, Duckworth je ubacio 19 asova uz 81% osvojenih poena na prvom servisu, ali je na drugom osvojio jedva jednu trećinu. Tu je Kudla izgradio 15 break-lopti od čega je sedam iskoristio.

- Puno bi mi značilo ući u Top 100 na ovom turniru. To je nešto što sam uvijek želio, za što sam naporno radio. Moj cilj je osvojiti ATP turnir i doći do četvrtfinala Grand Slama - skromno je pričao mladi Amerikanac prije meča prvog kola, a nakon pobjede je ušao u prvih 90:

- Kakav dan na Wimbledonu, presretan sam.

Kudla je u Queensu pokazao da ima igru za travu, a trava izvlači najbolje iz njegovog tenisa. Dodig je samo jednom izgubio servis u nepunih pet setova, no trebat će bolju retern igru ako želi do trećeg kola.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Wimbledon, 2. kolo:

Dodig - Kudla

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku