Sport

Komentari 3

Wolvesi u problemima: Vlasnik im izgubio preko milijardu eura

Wolvesi u problemima: Vlasnik im izgubio preko milijardu eura

Vlasnici Wolverhamptona, grupacija Fosun, su imali udio u vlasništvu britanske turističke tvrtke Thomas Cook, no ta je tvrtka nedavno propala što je donijelo neviđene gubitke kineskoj grupaciji...

Wolverhampton je prošle sezone bio najugodnije iznenađenje Premiershipa. 'Vukovi' su stigli do polufinala FA kupa, u prvenstvu su završili sedmi što im je bio najbolji plasman još od 1980. godine.

Do svega toga došli su zahvaljujući kineskom vlasniku koji je stvorio koheziju s portugalskim nogometnim agentom Jorgeom Mendesom. Većina momčadi sačinjena je od Portugalaca i Brazilaca, a trener im je Nuno Espirito.

Premier League - Crystal Palace v Wolverhampton Wanderers

No čini se da je 'vučja bajka' u velikim problemima. Naime, u ponedjeljak je propala najstarija svjetska turistička tvrtka Thomas Cook ostavljajući stotine tisuća putnika širom svijeta nezbrinute, ali i ostavljajući dioničare i vlasnike tvrtke u gadnoj 'gabuli'. Vlasnicima Wolverhamptona, kineskoj grupaciji Fosun, prijeti gubitak veći od 1,1 milijardu eura zbog raspada te turističke tvrtke čiji su oni bili dioničari.

Iz Wolverhamptona su poručili kako raspad Thomasa Cooka neće imati utjecaja na klub, no prema Sportsmailu, Fosun je spreman prodati 20 posto dionica kluba. 

Guo Guangchang, koji je na čelu grupacije Fosun, je kupio 'Vukove' prije tri godine kada je klub vrijedio samo 40 milijuna eura jer su bili na dnu Championshipa, ali sada je njihova vrijednost 318 milijuna eura otkako su ušli u Premier ligu.

Premier League - Crystal Palace v Wolverhampton Wanderers

Grupacija Fosun je je teška preko 4,5 milijardi eura, a prošli mjesec je Guangchang pokušao uplatiti oko 400 milijuna eura kako bi ih spasio raspada, no računi Thomasa Cooka bio je blokiran te ih nije bilo moguće spasiti.

No svejedno je doživio veliki gubitak, a sada će čini se ispaštati i Wolverhampton koji živi najbolje dane u novijoj nogometnoj povijesti... To jest, barem je živio. U ovoj sezoni engleske lige imaju četiri remija i dva poraza nakon šest kola.

Europa League - Group K - Wolverhampton Wanderers v S.C. Braga

Najčitaniji članci