Obavijesti

Sport

Komentari 9

Wozniacki zaustavila hrvatsku nadu, Čilić lako do trećeg kola

Wozniacki zaustavila hrvatsku nadu, Čilić lako do trećeg kola
3

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić u drugom kolu Australian Opena je pobijedio američkog tenisača Rajeeva Rama, dok je Donna Vekić izgubila od Wozniacki

VIDEO

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić očekivano se lako plasirao u 3. kolo Australian Opena. U drugom je kolu 7-5, 6-2, 6-4 pobijedio američkog tenisača Rajeeva Rama.

Ram, 130. tenisač na svijetu koji je u Melbourneu prošao kvalifikacije, a potom u 1. kolu pobijedio Guillerma Garciju-Lopeza, u drugom je kolu naletio na pravi zid i nemoćno je izgubio meč u tri seta.

Koliko je Čilić bio dominantan najbolje govori podatak da nije morao u cijelom meču spašavati niti jednu break-loptu. Ram je na početku meča dobro držao servis, ali je Čilić ipak izbjegao igranje lutrije tie-breaka, već je dobio prvi set 7-5. Potom je u drugom prohujao pokraj suparnika koji se opet donekle ustabilio u trećem setu, ali bilo je to premalo da se odvede meč u nemirnije vode.

Čilić je autoritativno kontrolirao cijeli meč, iskoristio je četiri od čak 13 break-lopti, osvojio je čak 91 posto poena nakon odličnog prvog servisa (39 od 43), te suvereno prošao dalje.

U trećem kolu Čilića čeka 21. nositelj, Talijan Andreas Seppi, ali treba reći da se Seppi gadno umorio u drugom nastupu na Austalian Openu. Nakon velike i dugotrajne drame, te već izgubljene situacije, Seppi je uspio pobijediti Uzbekistanca Denisa Istomina sa 7-6(4), 5-7, 6-7(3), 7-6(4), 6-2.

Hrvatska 16-godišnja nada Donna Vekić, logično, nije mogla preko Caroline Wozniacki do 3. kola Australian Opena. Ovo je za Vekić premijerni nastup na Grand Slam turnirima, a već je ostvarila jednu veliku pobjedu, onu protiv Hlavačkove u 1. kolu.

Još donedavno prva svjetska tenisačica, Dankinja Wozniacki, slavila je nakon jednog sata i 12 minuta sa 6-1, 6-4. Dok se Vekić snašla i sabrala prvi set je već završio. U drugom je Vekić igrala daleko bolje, prijetila, pa čak i mogla zakomplicirati meč, no na kraju je ipak skupo platila slabiju realizaciju break-prilika (samo dva breaka od devet šansi). Wozniacki je napravila pet break-gemova, od devet prilika.

Vekić je uglavnom napadala tijeklom meča i tako pokušavala slomiti dansku tenisačicu, no bilo je perioda u igri kada je mnogo griješila, te je praktički poklanjala suparnicu i omogućila joj lakši meč nego što je mogao biti.

Wozniacki: Donna je definitivno velika teniska budućnost

Uvjerena sam da ćemo mnogo toga vidjeti od Donne u budućnosti. Ona je definitivno vrlo talentirana tenisačica. Ali, mlada je, treba vremena. No, potencijal postoji, to se vrlo brzo može spoznati, rekla je Wozniacki i nastavila:

- Osnovna moja zamisao je bila da je stavim pod pritisak. Zapravo, znala sam da će ona padati pod pritiskom prije ili kasnije. Definitivno sam trebala izbjeći neke lude udarce i to sam uspjela. Igrala sam mirno i pritiskala je.

Za kraj je Wozniacki priznala:

- Hm, osjećam se malo staro, a to je posve ludo. Imam samo 22 godine, a osjećam se staro. Ali, kako drugačije kada je Donna 16-godišnjakinja. Moram se priviknuti na to, jer će se sve češće ponavljati takve situacije.

Australian Open, 2. kolo:

  • Čilić (12) - Ram 7-5, 6-2, 6-4
  • Seppi (21) - Istomin 7-6(4), 5-7, 6-7(3), 7-6(4), 6-2

tenisačice:

  • Wozniacki (10) - Vekić 6-1, 6-4
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 9

VIDEO

HNL transferi: Dinamovac je na izlaznim vratima, mladi igrač Hajduka mogao bi srušiti rekord
PRATITE UŽIVO

HNL transferi: Dinamovac je na izlaznim vratima, mladi igrač Hajduka mogao bi srušiti rekord

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje

Hajduk na liniji s Kluivertom, legendom Ajaxa! Bio je blizu, ali Kale još traži u Poljskoj i Italiji
POLJUD ČEKA BIJELI DIM

Hajduk na liniji s Kluivertom, legendom Ajaxa! Bio je blizu, ali Kale još traži u Poljskoj i Italiji

Kad bi Nizozemac zasjeo na klupu, bilo bi to vjerojatno najveće strano ime koje je Hajduk ikad doveo. Patrick Kluivert je najmlađi strijelac u finalima Lige prvaka - zabio je za pobjedu Ajaxa 1-0 nad Milanom 1995.
Hrvatski rukometaši doznali protivnike na Svjetskom prvenstvu! Izbjegli  Francuze
EVO TKO NAS ČEKA

Hrvatski rukometaši doznali protivnike na Svjetskom prvenstvu! Izbjegli Francuze

Egipat nas je porazio prije dvije godine, a Argentina je tradicionalno mučila naše rukometaše. Iz posljednjeg pota smo mogli proći bolje. Čeka nas Bahrein koji puno ulaže u rukomet i prava je prijetnja