Obavijesti

Sport

Komentari 2

Wright: Trener me nije želio; Mršić: Tražio je previše novca

Wright: Trener me nije želio; Mršić: Tražio je previše novca
6

Prošlosezonski Cibonin junak Zach Wright vratio se u Zagreb kao igrač Spartaka i pobijedio ''vukove'' u 1. kolu Eurokupa 64-56. Kaže da je želio ostati u Ciboni

VIDEO

Prije utakmice su Smogovci, navijači Cibone, na Facebooku objavili fotografiju Zacha Wrighta uz natpis 'Welcome home' (dobrodošao kući). Na utakmici su razvili transparent s istom porukom. Nisu zaboravili igrača, kojeg su prošle sezone proglasili Ciboninim igračem godine i koji je, uostalom, uz Jasmina Repešu, bio glavni 'krivac' za osvajanje naslova.

Nije zaboravio ni on njih, odgovarao je na njihovo skandiranje, a poslije utakmice je otišao do njih, izgrlio se i fotografirao s nekolicinom, a oni su mu uručili trofej za igrača godine.

- Sjajni su! U kontaktu sam s navijačima na Facebooku, pa sam znao što mi spremaju. Ma gdje god igram, povezan sam s navijačima. Bez njih ova igra je ništa - rekao je Wright.

Za razliku od završnice prošle sezone, kad su dvorane bile krcate, protiv Spartaka u Draženovu domu okupilo se jedva 1500 ljudi.

- Sredina je tjedna, a ovo je ipak Eurokup, a ne Euroliga – objasnio je 27-godišnji Amerikanac.

- Na Zagreb imam samo lijepa sjećanja. Ljudi su sjajni i baš mi je drago što sam se vratio - dodao je.

Iako je bio poznat po strašnim zakucavanjima, u srijedu nije izveo niti jedno, makar je imao priliku. No, kaže da ga nije propustio samo da ne bi povrijedio navijače.

Nazvao me Mršić kad sam se vratio u SAD i rekao mi da želi drukčiju momčad te da će dovesti svoje igrače, tvrdi Zacg

- Pokušao sam, ali malo su me izdale noge. Puno treniramo, puno putujemo, umoriš se. Ali sam ipak zabio - nasmijao se.

Toliko mu je bilo lijepo u Zagrebu da je želio ostati i ove sezone. No tvrdi da se ispriječio Veljko Mršić.

- Još uoči finala ponudili su mi novi ugovor, no želio sam pričekati kraj sezone, ostati fokusiran samo na osvajanje naslova. Onda je klub promijenio trenera, koji me nazvao kad sam se vratio u SAD i rekao mi da želi drukčiju momčad te da će dovesti svoje igrače. Ja sam želio ostati i prihvatio bih ugovor kakav su mi nudili tijekom finala. Bilo mi je žao, a siguran sam da je sad i njemu, pogotovo nakon što me vidio kako sam igrao za reprezentaciju BiH. Ali u Spartaku sam dobio puno više novca, a mogao sam još i više da sam još malo čekao, jer su me kasnije zvali i jači klubovi.

Sa Cibonom se nije uspio dogovoriti, no zato je s Acom Petrovićem, koji je inzistirao na njemu kao novom naturaliziranom Amerikancu u reprezentaciji BiH, s kojom su zajedno ljetos izborili plasman na Eurobasket.

- Baš me Aco (kojeg izgovara Akso, op.a.) u utorak posjetio u hotelu, pa smo razgovarali. Baš se veselim Eurobasketu. Sjajan je trener, daje mi puno slobode. Ima dar za pronaći pravog playmakera i natjerati ga da igra dobro. Nije stvar u sustavu igre, već u samopouzdanju koje ti daje. Ugodno je igrati za njega. Ne govori ti što da radiš, nego ti da loptu i kaže ti da igraš. Ako pravom igraču daš samopouzdanje, uspjesi neće izostati - tvrdi Wright.

Navijači BiH su malo ludi. Lijepo je vidjeti ljude sretne nakon rata, kaže Wright koji je reprezentativac BiH

Volio je i Repešu, iako je potpuno drukčiji trener od Ace.

- On je puno konstruktivniji, više pozornosti posvećuje obrani, treninzi su intenzivniji...

Uživao je igrati za BiH, što se vidjelo i po njegovim statusima na Facebooku. Oduševljen je navijačima, Sarajevom i ćevapima.

- Njihovi su navijači malo ludi. Lijepo je vidjeti ljude sretne nakon rata. Imaju nešto čemu se vesele.

Nakon razgovora pridružio se suigračima te dobacio:

- Moram ih izvesti malo u grad...

Cibona: Nije istina da ga nismo željeli, tražio je previše novca

Još imam e-mail razgovora s njegovim agentom koji dokazuje da je Wright tražio novac koji mi nismo mogli platiti, kaže Veljko Mršić, demantirajući da nije želio zadržati Amerikanca. Nije mu jasno zašto nije potpisao ugovor prije kraja sezone, ako već kaže da bi isti prihvatio nakon osvajanja naslova.

- Pa bilo bi mu lakše igrati finale da se već osigurao za iduću sezonu – rekao je Mršić.

Sportski direktor Nikša Prkačin još je oštriji.

- Nismo mi njemu ništa nudili, već je on sam tražio ugovor koji mi nismo mogli isplatiti. Kod nas je igrao za 40 posto više nego u Grčkoj, odakle je došao, dali bismo mu još malo više, a on je tražio puno više - rekao je Prkačin, uz napomenu da bi Wright koštao klub više nego svi Amerikanci iz ovosezonskog sastava zajedno.

- Neupitno je da su on i El Amin najzaslužniji za naš naslov, obojicu bismo rado zadržali, ali koštali su previše - dodao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'