Obavijesti

Sport

Komentari 15

Za Cicin dres iz 1982. i dres Žutog iz 1998. po 10.000 kuna

Za Cicin dres iz 1982. i dres Žutog iz 1998. po 10.000 kuna
1

Na aukciji u akciji Vratimo Palčiće u Petrovu našli su se i dresovi dvije legende zagrebačkog kluba. Dres Zlatka Kranjčara iz 1982. godine i dres Roberta Prosinečkog iz 1998. godine

VIDEO

Za sve dinamovce su 1982. i 1998. dvije posebne godine. Dinamo je 1982. godine predvođen Ćirom Blaževićem osvojio prvi naslov prvaka nakon 24 godine čekanja, a 1998. godine je prvi put u klupskoj povijesti izborio nastup u skupini Lige prvaka.

Pokretanje videa...

Bad Blue Boysi sele KB Dubravu 01:54

Ovih dana traje akcija udruge Dinamo to smo mi pod nazivom Vratimo Palčiće u Petrovu. Na Facebooku se u akciji može ponuditi novac za mnoge dresove iz predmete iz Dinamove povijesti, ali i ostale stvari.

Naravno da je veliki interes izazvao i dres Zlatka Kranjčara iz 1982. godine i dres Roberta Prosinečkog iz 1998. godine. Cico je te 1982. godine zabijao neke od ključnih golova u pohodu Dinama na naslov prvaka, a 1998. godine je bio trener momčadi koja je izborila nastup u Ligi prvaka. Tada je jedan od najboljih igrača Dinama bio povratnik Robert Prosinečki. Radio je majstorije u dresu s brojem osam, pogotovo se pamti njegova partija u Maksimiru protiv Celtica u uzvratnoj utakmici posljednjeg pretkola Lige prvaka. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zagrepčani su pobijedili 3-0, osigurali su prolazak u skupine Lige prvaka, a dva od tri gola koja su osigurala elitu zabio je baš Prosinečki. Bila je to jedna od njegovih najboljih partija u dresu zagrebačkog kluba.

Za dres Kranjčara iz 1982. godine do utorka u 14 sati bilo je ponuđeno 10.000 kuna, a 10.000 kuna bilo je ponuđeno i za dres Roberta Prosinečkog iz 1998. godine. Za Kranjčarov dres je 10.000 kuna ponudio bivši nogometaš, a danas nogometni menadžer Ivan Cvjetković, koji je u tri navrata u karijeri igrao za Dinamo.

Da bi se palčići vratili u bolnicu u Petrovoj potrebno je skupiti više od četiri milijuna kuna poručili su iz udruge Dinamo to smo mi na početku ove akcije. Zasad im ide jako dobro. 

Podsjetimo, na aukciji se prije nekoliko dana našao dres još jedne legende Dinama - Igora Cvitanovića.

- Stavljam na aukciju dres mog sina Igora Cvitanovića. Postoji samo jedan primjerak ovog dresa. To je poklon BBB-a za 500 nastupa u Dinamovom dresu. I na tome im velika hvala. Emotivno sam dugo godina vezana za taj dres, a sada ga od srca dajem za pomoć malim Palčićima - napisala je Marija Cvitanović.

Na grupi se može pronaći dres sa zadnje utakmice Roberta Prosinečkog u dresu Dinama. Radilo se o utakmici humanitarnog karaktera, a brzo nakon tog Prosinečki je otišao u Hrvatski dragovoljac. Tamo je odigrao četiri utakmice pa je otišao u Standard Liegea. Početna cijena za taj dres je bila 500 kuna. Taj dres sigurno neće dostići cijenu koju ima dres Roberta Prosinečkog iz 1998. godine. 

Za dresove licitiraju i bivši nogometaši. Uz Ivana Cvjetkovića, licitira i Antonio Franja, koji je sa Zagrebom osvojio naslov prvaka 2002. godine. Idućih dana bi se na aukciji mogli naći još neki zanimljivi dresovi ili predmeti. U akciju se doista uključilo jako puno ljudi. Nude se dresovi, privjesci, majice, šalovi, kape. 

Podsjetimo, bolnica u Petrovoj stradala je u potresu u nedjelju 22. ožujka.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe