Obavijesti

Sport

Komentari 5

Za medalju se časti motorom?

Za medalju se časti motorom?
8

Hrvatski su golmani u prva dva kola SP-a imali najmanje obrana pa je Červar povukao Šegu. Ranije nego što je bio plan i dogovor s njegovim klubom. Marin je inače strastveni bajker i ribič

VIDEO

Tu su i Mate i Pešić, koji su odlični golmani i koji to mogu odlično odraditi, a ja ću biti spreman ubrzo, kazao nam je uoči SP-a Marin Šego (35).

Pokretanje videa...

Hrvatski rukometaši o sebi 01:54

Došao je njegov red i prije nego što je mislio, Lino Červar uvrstio ga je u momčad već uoči treće utakmice s Katarom i borbe za prvo mjesto u skupini.

Mate Šunjić, koji se nije naigrao u prve dvije utakmice, preselio se na tribine. Za velike pobjede treba velik doprinos golmana, Pešić je bio igrač utakmice protiv Angole, ali hrvatski su golmani u prva dva kola imali samo 15 obrana, uz čileanske najmanje na prvenstvu! Japanski 17, njemački 20, angolski 23, a francuski čak 35.

IHF Handball World Championship - Germany & Denmark 2019 - Group B - Spain v Croatia

Nije Šunjić ništa pogrešno napravio, dapače, nije skoro ni branio, ali Šego ima nevjerojatan značaj za reprezentaciju i njegov povratak je ogromno pojačanje.

Do posljednjeg trenutka nije se znalo hoće li Marin uopće putovati u Egipat. Ozlijedio je zglob u prvenstvenoj utakmici za Montpellier i klub ga nije htio pustiti na SP. Francuzi su na kraju popustili, pod uvjetom da Marin propusti prvi krug. Nismo baš do kraja ispoštovali dogovor, ali situacija sa zglobom je sve bolja.

IHF Handball World Championship - Germany & Denmark 2019 - Main Round Group 1 - France v Croatia

- U predzadnjoj utakmici protivnički igrač je skočio s krila, moj ga je gurnuo i pao je na moju nogu. Iskrenuo sam zglob, liječnici su zaključili da tri tjedna ne mogu ništa raditi - objasnio je Šego kako se u utakmici protiv PSG-a ozlijedio i nastavio:

- U Francuskoj na magnetnoj rezonanciji su utvrdili da zglob nije u najboljem stanju, ali meni se tako ne čini. Rekao sam da sve mogu raditi, ne boli me, nemam problema pri doskocima i trčanju, ali ozlijedio sam dva ligamenta.

S Hrvatskom je 2010. u Austriji osvojio srebro na Europskom prvenstvu, a deset godina poslije na istome je mjestu Hrvatsku odveo u polufinale. Tada je rekao da će se ako Hrvatska osvoji medalju počastiti novim motociklom. Palo je srebro...

- Past će sigurno samo ne znam kad. Nemam vremena trenutno za traženje novog. U Montpellieru sam tražio nešto, ali trener nije dopustio jer jedan je golman u pola godine dvaput pao s motora i slomio ruku i nogu - rekao je prošle godine i dodao:

- Imam zasad samo skuter Beverly 500. To je čisto da mi utaži žeđ za motorima. Harley? Hmm, ne baš. No imam puno prijatelja u Međugorju koji imaju vrhunske mašine i kad dođem tamo, mogu birati koju hoću.

AUT, EHF Euro 2020, Kroatien vs Serbien

Obožava motocikle, a velika ljubav mu je i ribičija. Na Neretvi golman Montpelliera lovi pastrve. Rođen je u Mostaru, odrastao je u svojem Međugorju, a u srednju školu išao je u Čitluk. Obitelj Šego u Međugorju ima hotel. Njegova supruga Ana bila mu je ljubav iz školskih dana. S 15 godina iz Čitluka je išao na treninge u Ljubuški. Branio je gol Izviđača, čak i u Ligi prvaka. U reprezentaciji je ponajveći vicmaher, ali i autoritet u svlačionici.

U kolovozu je Šego napunio 35 godina. Za golmana - najbolja dob.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a
'SHAQ' MOŽE BIRATI

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a

Znam da je ovo posao, ali sve mi je ovo novo. Ne znam još što bih rekao. Uskoro ću odlučiti gdje ću nastaviti karijeru, rekao je pivot DR Konga koji je oduševio sve na SP-u u Egiptu

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut
NAKLONITE SE MAJSTORU

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut

Bivši hrvatski rukometni reprezentativac šest puta zaredom našao se u najboljim postavama velikih natjecanja. Sagosen je u Egiptu mogao doći na pet, no prerano je izletio s Norvežanima
Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!
NEVJEROJATNI HANSEN I LANDIN

Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!

Čudesni Hansen, čudesni Landin na golu i Danska je ponovno prvak svijeta! Na koncu su presudile nijanse, ali Danci su zasluženo obranili naslov prvaka svijeta 26-24 i drugi put u povijesti uzeli zlatno odličje