Obavijesti

Sport

Komentari 81

Za Oršićem su gutali prašinu, Marlos amaterski izgubio loptu

Za Oršićem su gutali prašinu, Marlos amaterski izgubio loptu
1

Mislav Oršić ponovno je odigrao utakmicu na najvišoj razini u Ligi prvaka, a kvalitetno su ga pratili Dani Olmo i iskusni Theophile-Catherine koji je pokazao da se vratio u formu kakva ga je krasila prošle sezone

VIDEO

Nogometaši Dinama osvojili su bod u 3. kolu Lige prvaka protiv Šahtara (2-2). Igrač utakmice bio je Mislav Oršić koji je postigao gol iz penala i sjajno asistirao Daniju Olmu, a pogodio je i stativu. Razočarao je Petar Stojanović kojem se zalomio loš dan, a kad Slovenac ima loš dan - pati cijeli Dinamo.

Pokretanje videa...

00:28

Kako su igrali?

Dinamo, 5-4-1

Dominik Livaković (6) - Nije imao previše posla. Dojam je da je malo previše "izletio" kod Konopljankina gola, ali suigrači su ga doveli pred gotov čin.

Petar Stojanović (5,5) - Bio "pod hipotekom" žutog kartona od 7. minute koji je, ruku na srce, prestrogo dosuđen. Na trenutke i iritirao suigrače i trenera Bjelicu taktičkom nedisciplinom i zaigranošću. Pobjegao mu igrač kod drugog gola Šahtara.

Dino Perić (6) - Dobro se hrvao s Moraesom, ali vidjeli smo od njega i boljih utakmica.

Emir Dilaver (6) - Naivno je ispao kod Šahtarova gola, ali imao je i par beskompromisnih duela.

Kevin Theophile-Catherine (7) - Tenk s Martinika savršeno je zatvorio desnu stranu. Imao i par solidnih ubačaja, pokazao je zašto je ranije u karijeri igrao desnog beka.

Džaba vam milijarde i Brazilci, pravi su 'Brazilci' u Maksimiru
Džaba vam milijarde i Brazilci, pravi su 'Brazilci' u Maksimiru

Marin Leovac (6,5) - U obrani korekran, prema naprijed solidan. Malo bolje mu je išlo kad je bio "izblajhan", ali nije ni ovo bilo za baciti.

Arijan Ademi (6,5) - Lavovski se borio kapetan. Igrao pod blokadom i izdržao više od 60 minuta. Što više čovjek može poželjeti?

Nikola Moro (6,5) - Ukrao loptu Marlosu i trasirao put za prvi gol Dinama. Imao i par izgubljenih lopti tamo gdje se to ne smije, ali Ukrajinci to nisu znali kazniti.

Dani Olmo (7,5) - Ostanak u Dinamu bio mu je najbolji mogući potez. U maniri vrhunskog golgetera ušao je između dva stopera i pogodio. Imao i topovski pokušaj u desne rašlje, ali Pjatov je to izvadio.

Mislav Oršić (9) - Ako je ona partija protiv Atalante bila nogometno-doktorska disertacija, što je bilo ovo? Poput munje prolazio je po lijevoj strani, zabio iz penala, pogodio stativu...

Mario Gavranović (6,5) - Već je gledao prema Bjelici tamo u 60. minuti., spremao se izaći, a onda je poput iskusnog lisca izborio penal. 

Ušli:

Bruno Petković (6) - Igrao od 62. minute. U sudačkoj nadoknadi krasno kroz noge propustio jedno dodavanje i tako Olmu omogućio mat-situaciju, ali Španjolac je pogodio stativu.

Amer Gojak (6) - Igrao od 68. minute. Odmah uskočio u "Ademije kopačke" i pridonio agresijom. Jednom i fenomenalno uposlio Leovca.

Luka Ivanušec (-) - Igrao od 90. minute. Premalo za ocjenu.

Šahtar, 4-2-3-1

Andrij Pjatov (5) - Briljantno je skinuo bombu Danija Olma pa pokopao svoju momčad skrivljenim penalom.

Sergij Bolbat (5,5) - Nije bio toliko napadački orjentiran kao kolega mu Ismayli. U jednom trenutku gutao je prašinu za Oršićem koji je iz te akcije pogodio stativu.

Sergej Krivcov (6) - Nije ništa skrivio, korektno zaustavio Petkovića i Gavranovića.

Mikola Matvijenko (6) - Vidjelo se da se baš ne snalazi na stoperskoj poziciji, inače je bek. Zaplivao kod Olmova gola.

Ismaily (6,5) - Opravdao titulu najskupljeg igrača ukrajinskog kluba. Puno puta prošao naprijed, bio opasan.

Taras Stepanenko (5,5) - Korektor veznog reda Šahtara nije baš uspio iskontrolirati Danija Olma. Ipak, moramo priznati, nije imao lagan zadatak.

Alan Patrick (6,5) - Glavnog kreativca Šahtara nije išlo, a zbog toga je bio jako nervozan. Ipak, dašak genijalnosti pokazao je u 75. minuti kad je fenomenalnom dubinskom loptom poslužio Doda.

Pjatov je hrvački srušio Gavru, Oršić zabio četvrti gol u LP...
Pjatov je hrvački srušio Gavru, Oršić zabio četvrti gol u LP...

Marlos (5,5) - Ima 31 godinu na leđima, ali poput amatera pogriješio je kod prvog gola Dinama. Moro mu je ukrao loptu. Cijelu utakmicu nije se oporavio od te greške.

Taison (6) - Svaka aluzija na slavnog boksača je slučajna. Upozoravao je na njega Pivarić uoči susreta, ali Brazilac nije mogao protiv veznog reda Zagrepčana.

Jevhen Konopljanka (6) - Udvajali su ga dinamovci na desnoj strani. Jednom je pobjegao lijevo i taj izlet bio mu je dovoljan da zabije gol.

Junior Moraes (6) - Šahtarov sidrun nije se vidio cijelu utakmicu. Pored tri stopera nije mogao disati.

Ušli:

Dodo (7) - Igrao od 66. minute i stigao zabiti gol kojim je izvukao Šahtar iz ponora. Sva sreća da nije igrao od prve minute...

Manor Solomon (-) - Igrao od 66. minute. Premalo za ocjenu.

Viktor Kovaljenko (-) - Igrao od 84. minute. Premalo za ocjenu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži
LUKSUZNI VOZNI PARK

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži

Odlučili smo malo zaviriti kakve automobile imaju hrvatski nogometaši. Modrić ima Bentley od dva milijuna kuna, a Petković nabrijani Mercedes AMG E63 S

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!
ZVIJEZDE NA SNIMANJU

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!

Gvardiol, Pjaca i Labrović imaju sponzorske obveze, u domaćem dresu za Europsko prvenstvo pozirali su na odmorištu na autocesti A4 u Sesvetama
Doznajemo: Nijemac će suditi derbi  između Hajduka i Dinama
POSUDBA IZ BUNDESLIGE

Doznajemo: Nijemac će suditi derbi između Hajduka i Dinama

Riječ je o njemačkom sucu rođenom u Berlinu, koji redovito sudi utakmice Bundeslige. Nedavno je dijelio pravdu na utakmici Bayera iz Leverkusena i Wolfsburga, a išao je i na 'posudbe' u grčku ligu