Obavijesti

Sport

Komentari 81

Za Oršićem su gutali prašinu, Marlos amaterski izgubio loptu

Za Oršićem su gutali prašinu, Marlos amaterski izgubio loptu
1

Mislav Oršić ponovno je odigrao utakmicu na najvišoj razini u Ligi prvaka, a kvalitetno su ga pratili Dani Olmo i iskusni Theophile-Catherine koji je pokazao da se vratio u formu kakva ga je krasila prošle sezone

VIDEO

Nogometaši Dinama osvojili su bod u 3. kolu Lige prvaka protiv Šahtara (2-2). Igrač utakmice bio je Mislav Oršić koji je postigao gol iz penala i sjajno asistirao Daniju Olmu, a pogodio je i stativu. Razočarao je Petar Stojanović kojem se zalomio loš dan, a kad Slovenac ima loš dan - pati cijeli Dinamo.

Pokretanje videa...

00:28

Kako su igrali?

Dinamo, 5-4-1

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dominik Livaković (6) - Nije imao previše posla. Dojam je da je malo previše "izletio" kod Konopljankina gola, ali suigrači su ga doveli pred gotov čin.

Petar Stojanović (5,5) - Bio "pod hipotekom" žutog kartona od 7. minute koji je, ruku na srce, prestrogo dosuđen. Na trenutke i iritirao suigrače i trenera Bjelicu taktičkom nedisciplinom i zaigranošću. Pobjegao mu igrač kod drugog gola Šahtara.

Dino Perić (6) - Dobro se hrvao s Moraesom, ali vidjeli smo od njega i boljih utakmica.

Emir Dilaver (6) - Naivno je ispao kod Šahtarova gola, ali imao je i par beskompromisnih duela.

Kevin Theophile-Catherine (7) - Tenk s Martinika savršeno je zatvorio desnu stranu. Imao i par solidnih ubačaja, pokazao je zašto je ranije u karijeri igrao desnog beka.

Džaba vam milijarde i Brazilci, pravi su 'Brazilci' u Maksimiru
Džaba vam milijarde i Brazilci, pravi su 'Brazilci' u Maksimiru

Marin Leovac (6,5) - U obrani korekran, prema naprijed solidan. Malo bolje mu je išlo kad je bio "izblajhan", ali nije ni ovo bilo za baciti.

Arijan Ademi (6,5) - Lavovski se borio kapetan. Igrao pod blokadom i izdržao više od 60 minuta. Što više čovjek može poželjeti?

Nikola Moro (6,5) - Ukrao loptu Marlosu i trasirao put za prvi gol Dinama. Imao i par izgubljenih lopti tamo gdje se to ne smije, ali Ukrajinci to nisu znali kazniti.

Dani Olmo (7,5) - Ostanak u Dinamu bio mu je najbolji mogući potez. U maniri vrhunskog golgetera ušao je između dva stopera i pogodio. Imao i topovski pokušaj u desne rašlje, ali Pjatov je to izvadio.

Mislav Oršić (9) - Ako je ona partija protiv Atalante bila nogometno-doktorska disertacija, što je bilo ovo? Poput munje prolazio je po lijevoj strani, zabio iz penala, pogodio stativu...

Mario Gavranović (6,5) - Već je gledao prema Bjelici tamo u 60. minuti., spremao se izaći, a onda je poput iskusnog lisca izborio penal. 

Ušli:

Bruno Petković (6) - Igrao od 62. minute. U sudačkoj nadoknadi krasno kroz noge propustio jedno dodavanje i tako Olmu omogućio mat-situaciju, ali Španjolac je pogodio stativu.

Amer Gojak (6) - Igrao od 68. minute. Odmah uskočio u "Ademije kopačke" i pridonio agresijom. Jednom i fenomenalno uposlio Leovca.

Luka Ivanušec (-) - Igrao od 90. minute. Premalo za ocjenu.

Šahtar, 4-2-3-1

Andrij Pjatov (5) - Briljantno je skinuo bombu Danija Olma pa pokopao svoju momčad skrivljenim penalom.

Sergij Bolbat (5,5) - Nije bio toliko napadački orjentiran kao kolega mu Ismayli. U jednom trenutku gutao je prašinu za Oršićem koji je iz te akcije pogodio stativu.

Sergej Krivcov (6) - Nije ništa skrivio, korektno zaustavio Petkovića i Gavranovića.

Mikola Matvijenko (6) - Vidjelo se da se baš ne snalazi na stoperskoj poziciji, inače je bek. Zaplivao kod Olmova gola.

Ismaily (6,5) - Opravdao titulu najskupljeg igrača ukrajinskog kluba. Puno puta prošao naprijed, bio opasan.

Taras Stepanenko (5,5) - Korektor veznog reda Šahtara nije baš uspio iskontrolirati Danija Olma. Ipak, moramo priznati, nije imao lagan zadatak.

Alan Patrick (6,5) - Glavnog kreativca Šahtara nije išlo, a zbog toga je bio jako nervozan. Ipak, dašak genijalnosti pokazao je u 75. minuti kad je fenomenalnom dubinskom loptom poslužio Doda.

Pjatov je hrvački srušio Gavru, Oršić zabio četvrti gol u LP...
Pjatov je hrvački srušio Gavru, Oršić zabio četvrti gol u LP...

Marlos (5,5) - Ima 31 godinu na leđima, ali poput amatera pogriješio je kod prvog gola Dinama. Moro mu je ukrao loptu. Cijelu utakmicu nije se oporavio od te greške.

Taison (6) - Svaka aluzija na slavnog boksača je slučajna. Upozoravao je na njega Pivarić uoči susreta, ali Brazilac nije mogao protiv veznog reda Zagrepčana.

Jevhen Konopljanka (6) - Udvajali su ga dinamovci na desnoj strani. Jednom je pobjegao lijevo i taj izlet bio mu je dovoljan da zabije gol.

Junior Moraes (6) - Šahtarov sidrun nije se vidio cijelu utakmicu. Pored tri stopera nije mogao disati.

Ušli:

Dodo (7) - Igrao od 66. minute i stigao zabiti gol kojim je izvukao Šahtar iz ponora. Sva sreća da nije igrao od prve minute...

Manor Solomon (-) - Igrao od 66. minute. Premalo za ocjenu.

Viktor Kovaljenko (-) - Igrao od 84. minute. Premalo za ocjenu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...