Sport

Komentari 18

Za pomoć KBC-u Split: Hajduk i 'Bilo srce' pokrenuli su akciju

Za pomoć KBC-u Split: Hajduk i 'Bilo srce' pokrenuli su akciju

Nogometni klub Hajduk i Humanitarni klub navijača "Bilo srce"  pokrenuli su akciju "Dišimo kao jedno"  radi opremanja intenzivne njege Zavoda za ortopediju i traumatologiju Kliničkog bolničkog centra (KBC) Split, priopćeno je u subotu iz tog kluba.

Cilj je da naš doprinos bude samo početak široke javne akcije kojom ćemo osigurati dovoljno sredstava kako bi barem malo pomogli KBC Split u misiji da svaki građanin dobije najbolju zdravstvenu skrb u borbi s koronavirusom, stoji u priopćenju nogometnog kluba Hajduk o novopokrenutoj akciji.

POGLEDAJTE VIDEO

Kako je istaknuto, HNK Hajduk, njegovi prvotimci i klupski zaposlenici već su prikupili sredstva potrebna za kupnju dva sterilizatora koja su u ovom trenutku najnužnija djelatnicima splitske bolnice. Prvotna namjera bila je prikupiti sredstva za kupnju respiratora, no zbog dužine roka isporuke, u dogovoru s Upravom KBC-a, odustalo se od te ideje.

- Višak sredstava od kupnje uređaja za sterilizaciju donirat ćemo za drugi dio akcije u koju pozivamo sve naše navijače, veterane, sponzore i sve ljude širokog srca, a koji su u mogućnosti, da se uključe u prikupljanje sredstava potrebnih za opremanje intenzivne njege poput kreveta, monitora, pumpica, sukcija i sva ostala oprema nužna za funkcioniranje u ovim najtežim trenucima - objašnjeno je.

Split: Prošireni dio zaraznog odjela, hitni prijem i natpisi na ulazu u HZZO

Svatko u skladu sa svojim mogućnostima može sudjelovati osobnim uplatama na niže navedeni žiro račun, posebno namijenjen za humanitarne svrhe:

KORISNIK: HNK HAJDUK Š.D.D.
IBAN: HR9124070001500328067
SWIFT: OTPVHR2X
Model: 00
Poziv na broj: 00
Opis: Humanitarna akcija

(fh)