Obavijesti

Sport

Komentari 87

Nizozemci mogu i bez "van": Dobili Čile i izbjegli Brazilce

Nizozemci mogu i bez "van": Dobili Čile i izbjegli Brazilce
17

Nizozemska je golovima Fera i Memphisa srušila Čile (2-0) za potvrdu prvog mjesta u skupini B. Čile je drugi. Španjolska se oprostila pobjedom protiv Australije (3-0)

VIDEO

Van Gaal je razmišljao što napraviti. Nizozemska nije igrala dobro protiv Čilea iako ih je i rezultat 0-0 vodio na prvo mjesto skupine. Ubacio je nizozemski trener Leroya Fera, a ovaj mu je za 90 sekundi na terenu vratio golom. Točku na i u 90 minuti stavio je Memphis. 

Nizozemska je pobijedila Čile 2-0 u utakmici koja je odlučivala o prva dva mjesta u skupini B. Nizozemci idu na drugoplasiranu momčad naše skupine i vjerojatno će izbjeći domaćina Brazil, a Čile u osmini finala ide na prvog iz skupine A. 

Bez "van"

Nizozemska je prvi put nakon 18 godina na svjetskim prvenstvima nastupila s igračima od kojih niti jedan nije imao "van" u svom prezimenu. Robin van Persie nije igrao zbog žutih kartona, ali kod Nizozemaca je ipak bio jedan "van". Onaj glavni. Louis van Gaal sjajnom je taktičkom postavom iznenadio Čileance i napravio pravu zamjenu za pobjedu i prvo mjesto. 

"Uspavanka" u prvom dijelu

Čileu je igrala samo pobjeda. Počeli su nešto bolje, konkretnije, ali nisu bili na razini kao protiv Španjolaca. Nizozemci su čekali šansu iz protunapada. U drugom dijelu čileanski izbornik bacio je sve karte u napad i baš je tada Nizozemska zabila. 

Naklonio se Leroy Fer i zabio glavom za 1-0. Pobjedu je potvrdio Memphis koji je zabio na asistenciju Arjena Robbena. Nizozemska 20 godina nije izgubila utakmicu u skupini na svjetskim prvenstvima...

Španjolska dobila, Villa zabio pa zaplakao na klupi

Španjolska se pobjedom oprostila od SP-a. Slavili su aktualni svjetski prvaci protiv Australije 3-0. David Villa zabio je prvi gol. Villa je zabio 7 od zadnjih 11 golova Španjolske na SP-u. U drugom dijelu je izašao, sjeo na klupu i zaplakao. Torres i Mata dovršili su Australce.

Skupina B, 3. kolo:

  • Nizozemska - Čile 2-0 (Fer 77, Memphis 90)
  • Španjolska - Australija 3-0 (Villa 36, Torres 69, Mata 82)

Skupina B

  • Nizozemska 9
  • Čile 6
  • Španjolska 3
  • Australija 0
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 87
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...