Sport

Komentari 71

Skandal: Press je složio repku Republike Srpske sa Ćorlukom

Skandal: Press je složio repku Republike Srpske sa Ćorlukom

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je da entiteti u BiH imaju samostalne reprezentacije. Poput Velike Britanije, odnosno Irske, Walesa, Škotske

Na radnom sastanku u Italiji predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je da entiteti u Bosni i Hercegovini imaju samostalne reprezentacije. Nešto poput Velike Britanije, odnosno Engleske, Irske, Walesa i Škotske. Press se odmah poigrao s takvom, imaginarnom reprezentacijom, a u njoj bi željeli vidjeti i jednog hrvatskog reprezentativca, Vedrana Ćorluku! Ćorluka je rođen u Derventi. 

- Republika Srpska mogla bi formirati moćnu nogometnu reprezentaciju, čiju obranu bi predvodio Tottenhamov Vedran Ćorluka - piše Press. 

Ističu kako je okupljanje takve reprezentacije praktički nemoguće, ali ako bi se dogodilo, onda bi nogometaši birali za koga će igrati.

- Ukoliko bi entiteti dobili šansu da samostalno nastupaju na međunarodnoj sceni, došli bismo u situaciju u kojoj je nedavno bila Srbija i Crna Gora, čiji su reprezentativci dobili rok da se izjasne za koga će nastupati nakon raspada državne zajednice - rekao je generalni tajnik nogometnog saveza Republike Srpske Rodoljub Petković. 

Idealna momčad Republike Srpske:

Asmir Begović (Stoke) - Neven Subotić (Borussia D.), Vedran Ćorluka (Tottenham), Branimir Bajić (Duisburg) - Sead Salihović (Hoffenheim), Vladan Grujić (Aris), Zvjezdan Misimović (Dinamo Moskva), Ognjen Koroman (K. Sovjetov), Zdravko Kuzmanović (Stuttgart), Marko Marin (Werder) - Vedad Ibišević (Hoffenheim)

Izbornik: Radomir Antić

Najčitaniji članci