Obavijesti

Sport

Komentari 21

'Zabijaju u zadnjim minutama, a to je odlika velikih momčadi'

'Zabijaju u zadnjim minutama, a to je odlika velikih momčadi'
6

Delegat je zbog vrijeđanja želio prekinuti utakmicu protiv Sheriffa. Ako će se Uefa držati strogog pravilnika, sljedeća utakmica Dinama će biti pred praznim tribinama

VIDEO

Od prve minute utakmice protiv Sheriffa dio publike na sjevernoj tribini je vikao: “Mamiću, Cigane, odlazi iz svetinje!”. Ako Uefa kazni “modre”, sljedeću europsku utakmicu igrat će pred praznim tribinama i platiti 50.000 eura.

- Čim sam vidio kaznu, rekao sam kako se bojim da bi ovo mogao biti Dinamov kraj - rekao je Zdravko Mamić nakon što je u subotu Dinamo kažnjen praznom istočnom tribinom i s 25.000 eura.

Uefa je u lipnju donijela novi pravilnik.

- Odnedavno je Disciplinski pravilnik rigorozan, praktički je nulta tolerancija na rasistička, homofobna ili nacionalistička vrijeđanja - rekao je Dinamov direktor Tomislav Svetina.

Sjevernoj tribini prazni istok protiv Sheriffa nije bio dovoljno upozorenje. Nekoliko su puta počeli s uvredljivim vikanjem, a na poluvremenu dosta je bilo i delegatu, Talijanu Danilu Filacchioneu. Nekoliko je puta službeni spiker upozoravao gledatelje da prestanu, pogotovo u nastavku utakmice kad je stiglo i upozorenje policije da se središnji dio sjevera mora isprazniti.

Uefin delegat je s atletske staze sve snimao i slikao, a nakon što prvih nekoliko minuta nitko nije otišao s tribine, došao je na ideju da prekine utakmicu! Prvo ga je odgovarao direktor stadiona Miljenko Sakoman, koji je u pomoć pozvao i Zorana Mamića. Mahao je sportski direktor rukama, pogledavao prema semaforu, sklopljenim rukama gestikulirao...

- Jedva smo ga uspjeli uvjeriti da ipak ne prekine utakmicu. Kumili smo ga i molili - rekao je Zoran Mamić.

Nastavi li se Uefa tako držati novog pravilnika, Dinamu se ne piše dobro. Delegacija HNS-a i Dinama u najjačim sastavima jučer je bila u Nyonu. Pitanje je koliko će Uefa u obzir uzeti njihove argumente da su nemoćni i da trebaju pomoć države. Svjesni su i oni da klubovi i savezi takve probleme ne mogu rješavati, ali tolerancija je u tom slučaju kratka.

A Dinamo je opet na najboljem putu za Ligu prvaka. Pojačani “modri” dobro su igrali protiv Sheriffa, a zabili su u 89. minuti. Kao i dvaput protiv Ludogoreca, pa za bod u Ligi prvaka protiv kijevskog Dinama.

- Činjenica je da bi momčadi protiv Sheriffa trebali zabiti gol i prije, a ne u zadnjoj minuti - rekao je iskusni Otto Barić i nastavio:

- No to što je u prošle dvije sezone Dinamo počeo zabijati u posljednjim minutama znači da se ne opuštaju, a to je odlika velike momčadi. Pa njemački i engleski klubovi tako zabijaju, često poslije 85. minute, u zadnjim trenucima utakmice.

U doba godišnjih odmora opet se “ukazao” Ante Rukavina. Baš kako je nedavno i najavio Kruno Jurčić.

- Radi sjajno na treninzima, a ovo je njegovo vrijeme - rekao je Jurčić i pogodio.

Na Maksimiru je bio i Vahid Halilhodžić.

- Drago mi je zbog Rukija, i mene je spašavao. Zamijenio je moga Soudanija, koji je isto bio dobar. Zbog njega sam i došao. Protiv Sheriffa je pokazao klasu. Bit će bolji za mjesec dana, poslije ramazana - kaže Halilhodžić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'