Obavijesti

Sport

Komentari 44

Zabijen najbrži gol u Europskoj ligi, Feyenoord šokirao United

Zabijen najbrži gol u Europskoj ligi, Feyenoord šokirao United
1

Utakmica Qarabaga i Libereca, koja se igrala od 17 sati, donijela je novi rekord. Sykora je zabio nakon samo 12 sekundi dok je Mourinhov United kiksao kod Feyenoorda. Sassuolo je razbio veliki Athletic Bilbao

VIDEO

Nakon dva dana Lige prvaka na raspored je došla i Europska liga. Drugo po redu najjače europsko natjecanje priredilo je neke sjajne utakmice, ali i neka iznenađenja. Tako je, primjerice, utakmica Qarabaga i Libereca, koja se igrala od 17 sati, donijela novi rekord! Jan Sykora, veznjak Libereca, zabio je gol nakon samo 12 sekundi što je najbrži gol u Europskoj ligi ikada. Prijašnji rekord od 13 sekundi držao je Sevillin Vitolo.

Od 19 sati na teren je istrčalo 24 momčadi, a najjača utakmica bila je ona Feyenoorda i Manchester Uniteda.

Feyenoord v Manchester United - UEFA Europa League Group Stage - Group A

To je ujedno bilo i najveće iznenađenje. Feyenoord je uspio slomiti Mourinhov United i pobijediti 1-0 golom Tonnyja Vilhene, 21-godišnjeg nizozemskog veznjaka. Mourinho je utakmicu počeo bez Ibrahimovića, a priliku je dobio Marcus Rashford. Pogba je igrao na poziciji prednjeg veznog, a leđa su mu čuvali Herrera i Schneiderlin. Priliku je od prve minute dobio i Matteo Darmian.

Čini se kako Mourinho niti malo nije bio zadovoljan prikazanim nakon sat vremena igre i u 63. minuti je napravio trostruku zamjenu. Igru su napustili Rashford, Martial i Mata, a zamijenili su ih Ibrahimović, Depay i Young. No ni to nije pomoglo. 'Crveni vragovi' primili su šestu utakmicu zaredom gol u europskom natjecanju i na kraju ispustili tri boda. Bolji su bili izabranici velikog Giovannija van Bronckhorsta, a United je po prvi put u svojoj povijesti dvije sezone zaredom europsko natjecanje otvorio porazom.

Viktoria Plzen pobrinula se da se Roma u Italiju ne vrati s tri boda. Izabranici Romana Pivarnika remizirali su s nogometašima Lucijana Spalettija u Plzenu 1-1. Rimljani su poveli preko Perottija u 3. minuti iz penala, nakon prekršaja nad El Shaarawyjem, dok je Marek Bakoš postavio konačnih 1-1 samo osam minuta kasnije. 'Vučica' nikako na zelenu granu s europskim natjecanjima. Plzenov gol večeras bio je 32. koje je Roma primila u zadnja 33 susreta u Europi.

Talijanska senzacija Sassuolo ne prestavlja oduševljavati. Momčad Eusebija di Francesca senzacionalno je slomila Athletic Bilbao na stadionu Mapei 3-0 i upisala treću pobjedu od 3-0 zaredom na svojem stadionu u Europskoj ligi. Strijelci su bili Lirola (60'), Defrel (75') i Politano (82'). Zanimljivo je da je Sassuolo igrao u Seriji B zadnji put kad je Bilbao nastupao u finalu Europske lige. Bilo je to 2012. godine, a sada je taj isti Sassuolo očitao nogometnu lekciju španjolskom divu.

Od ostalih utakmica Zenit je senzacionalno okrenuo rezultat u Tel Avivu kod Maccabija. Izraelci su do 77. minute vodili 3-0 kada je Kokorin zabio za 3-1. Dasa u 81. minuti dobiva drugi žuti karton, a tri minute nakon Mak zabija za 3-2. Giuliano (86') i Đorđević (90+2') zabili su za veliki preokret Rusa.

Anderlecht je dobio Gabalu 3-1, APOEL Astanu 2-1, Austria Beč Astru 3-2, Mainz i St. Etienne odigrali su 1-1, kao i Zorya i Fenerbahče. Rabid Beč je slavio protiv Genka 3-2, a Olympiakos je slavio kod Young Boysa 1-0.

Rezultati:

GRUPA A:

  • Zorja Luhansk (UKR) - Fenerbahce Istanbul 1-1
  • Feyenoord Rotterdam - Manchester United 1-0

 

Grupa B:

  • APOEL Nikozia - FC Astana   2-1
  • Young Boys Bern - Olympiakos Pirej 0-1

 

Grupa C:

  • RSC Anderlecht - FK Qabala (AZE)  3-1 
  • FSV Mainz 05 - AS St. Etienne 1-1

 

Grupa D:

  • AZ Alkmaar - Dundalk FC (IRS) 1-1
  • Maccabi Tel Aviv - Zenit St. Petersburg  3-4

 

Grupa E:

  • Viktoria Plzen - AS Roma  1-1
  • Astra Giurgiu - Austria Wien  2-3

 

Grupa F:

  • US Sassuolo - Athletic Bilbao  3-0
  • Rapid Wien - KRC Genk 3-2
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...
OTVORIO DUŠU

Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...

Sjeli smo na jednom divnom mjestu u Indian Wellsu. Lijepo smo popričali. O teških pet godina naše suradnje i o svemu što se događalo, od korone i svega, rekao je Ivanišević o prekidu suradnje s Novakom Đokovićem
VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.