Obavijesti

Sport

Komentari 821

Kao da su osvojili Ligu prvaka: Dinamo do boda u 95. minuti!

Kao da su osvojili Ligu prvaka: Dinamo do boda u 95. minuti!
32

Dinamo je osvojio bod u Ligi prvaka i to na kakav način! Ivan Krstanović zabio je iz penala u 95. minuti susreta na Maksimiru protiv kijevskog Dinama za konačnih 1-1

VIDEO

Svi igrači i stručni stožer ušli su na travnjak. Veselje, sreća i radost na snijegom prekrivenom Maksimiru. Da je ovo gledao netko neupućen u događanja u Ligi prvaka, mislio bi da su momci u tamnoplavim dresovima osvojili Ligu prvaka.

Dinamo je odigrao 1-1 protiv kijevskog imenjaka u posljednjem kolu Lige prvaka. Ivan Krstanović zabio je iz penala u 95. minuti! 

Dinamo je bio bolji i zasluženo je osvojio bod. Toliko željeni bod, a uz to je zabio i prvi gol ove sezone. Prijetili su rekordi, prijetilo je katastrofalan završetak sezone, ali samo jedan gol i jedan bod najavili su neke bolje dane.

Uoči utakmice prijetili su rekordi. Dinamo bi u slučaju poraza izjednačio Anderlechtov rekord od 12 uzastopnih poraza u Ligi prvaka. Da su uz to izgubili, "modri" bi uz Maccabi bili jedina momčad koja u grupnoj fazi natjecanja Lige prvaka nije zabila gol niti osvojila bod.

No konačno se negdje vratilo "modrima". Dinamo je po svim statističkim podacima bio bolja momčad. Imali su "modri" čak 57 posto posjeda lopte. Duje Čop je u prvom dijelu uzdrmao prečku, pucali su domaći iz svih pozicija, ali lopta nije htjela u gol. I onda nevjerojatan gol na drugoj strani.

Jarmolenko je jednu dugu loptu volejom poslao u prečku, lopta se od prečke odbila u Kelavu i završila u golu. Zaista gol kakav samo Dinamo može primiti. Bilo je to u posljednjim sekundama prvog poluvremena.

Kruno Jurčić ostao je dosljedan. Na teren je poslao istu momčad kao protiv Lokomotive. Ali sve je palo u vodu kad je počela utakmica. Nikakve taktičke zamisli više nisu bile bitne. Snježna mećava nadvila se nad Zagreb i sudac je već u 10. minuti morao prekinuti utakmicu.

Nakon što je tehničko osoblje očistilo snijeg s linija te ofarbalo iste crvenom bojom, utakmica je nastavljena. Dinamo je zaista izgledao dobro, bio je dominantan u svemu, ali nakon prvog dijela na semaforu je svijetlilo 0-1.

U drugom su "modri" opet krenuli bolje. Imali su loptu, imali su šanse... Fatos Beqiraj išao je čak sam na golmana, ali je katastrofalno pucao. A onda ključni trenutak utakmice. U igru u 60. minuti utakmice ulazi Ivan Krstanović umjesto Duje Čopa. Isplatilo se to u 95. minuti.

Krstanović je izborio penal. Nikad ga nije promašio u karijeri. Uzeo je loptu i mirno zabio za 1-1. Veliki bod. Šteta što su tribine bile tako prazne. Na tribinama Maksimira bilo je 3663 navijača što ipak nije najlošija posjećenost u povijesti Lige prvaka. Taj rekord još uvijek drže Košice s posjetom 2662 navijača prije 15 godina.

PSG s prvog mjesta u osminu finala: Parižani svladali Porto

U drugoj utakmici skupine A PSG i Porto, iako su već osigurali osminu finala, borili su se za vrh ljestvice na Parku prinčeva.

Francuska momčad svladala je Porto 2-1 te osigurala čelnu poziciju uoči drugog kruga.

Domaćini su poveli preko Thiaga Silve u 29. minuti, no prednost je trajala samo četiri minute kad je na 1-1 izjednačio Martinez.

No u nastavku Parižani su došli do pobjede golom Ezequiela Lavezzija u 61. minuti.

Liga prvaka, 6. kolo:

Dinamo - Dinamo Kijev 1-1 (Krstanović 90 + 5 (p) / Jarmolenko 45)

PSG - Porto 2-1 (Thiago Silva 29, Lavezzi 61 / Jackson Martinez 33)

Redoslijed: 1. PSG 15, 2. Porto 13, 3. Dinamo Kijev 5, 4. Dinamo Zagreb 1

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 821
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku