Obavijesti

Sport

Komentari 23

Zabio se u bus s 3,3 promila alkohola: Puklo je kao bomba

Zabio se u bus s 3,3 promila alkohola: Puklo je kao bomba
1

U Hajduku su se šalili da je Artem Milevski bio 'Artem 1', a Radčenko 'Artem 2', no sudeći po količini alkohola u krvi, prije bi se moglo reći da je Radčenko daleko 'savršenija' verzija Milevskog – 'Artem 3.3'

VIDEO

Artem Radčenko stigao je u Hajduk kao mladi ukrajinski reprezentativac, željan iskoraka u karijeri, a dvije godine kasnije iz Hajduka odlazi sa stigmom pijanca koji je skrivio prometnu nesreću, iz koje se pukim čudom izvukao bez ozbiljnijih posljedica, iako je vozio s navodno čak 3.3 promila alkohola u krvi!?

- Puklo je kao bomba, mislio sam da je netko sigurno poginuo – ispričao nam je čovjek koji živi u neposrednoj blizini križanja splitskih ulica Domovinskog rata i Slobode, na kome su se jučer u 6.30 sudarili autobus javnog gradskog prijevoznika Promet i osobno vozilo Polo, kojim je pod utjecajem alkohola upravljao mladi igrač Hajduka Artem Radčenko.

Udarac je bio toliko silovit, da je prednji dio Pola uništen do neprepoznatljivosti, a Radčenka su iz vozila morali izvlačiti, te s još jednim ozlijeđenim putnikom iz autobusa, vozilom hitne pomoći odvesti na šivanje u splitsku bolnicu, iz koje je jučer pušten na kućnu njegu oko 13 sati.

Artem Radčenko stigao je u Hajduk prije godinu i pol dana, šest mjeseci nakon slavnijeg zemljaka i imenjaka Milevskog, koji mu je vrlo brzo postao uzor u privatnom životu.

Vrlo brzo Radčenka je Milevski odveo na kupanje, a ovaj je toliko pocrvenio da narednih par dana nije mogao ni trenirati. S obzirom da ni jedan ni drugi nisu previše igrali, dosta vremena provodili su zajedno, odlazili su na kupanja, tulumarili, a to se nastavilo čak i kad je Milevski prešao u gradskog rivala Split.

U Hajduku su se šalili da je Artem Milevski bio 'Artem 1', a Radčenko 'Artem 2', no sudeći po količini alkohola u krvi, prije bi se moglo reći da je Radčenko daleko 'savršenija' verzija Milevskog - 'Artem 3.3'

Inače, prema liječnicima tolika količina alkohola u krvi, pogotovo kod sportaša, može izazvati gubitak svijesti, a tijek misli je toliko usporen kao da je osoba u polusvjesnom stanju. Radčenko je bio na korak do 3.5 promila, koje se tretira teškim trovanjem alkoholom, na rubu alkoholne kome.

Iako je lani stigao u Split kao mladi ukrajinski reprezentativac, nikad se nije uspio nametnuti i uzeti ozbiljniju ulogu u Hajduku. Uglavnom je dane provodio u Hajduku B ili na tribinama, a noći po klubovima.

Odigrao je svega 6 utakmica, bez učinka i Hajduk ga se na početku ove sezone pokušavao riješiti, no Radčenku se svidio Split i nije nikako pristajao na raskid trogodišnjeg ugovora, iako su mu čelnici Hajduka nedavno nudili čak i godišnju plaću, u zamjenu za raniji odlazak!?

No sada mu se nezahvalnost i bahatost osvetila na najgori mogući način. Nema sumnje kako će nakon jučerašnjeg incidenta ugovor biti raskinut na njegovu štetu, te kako će nakon što plati kaznu, nadoknadi štetu Prometu za štetu na autobusu, te rent – a – car agenciji čiji je automobil vozio, iz Hajduka ipak otići praznih džepova.

- Sreća u nesreći je da nitko nije stradao, da su i naš igrač, ali i sugrađani prošli bez ozbiljnijih ozljeda. Osuđujemo ovaj krajnje neodgovoran postupak našeg igrača, prema kome će biti primijenjene sve disciplinske mjere, i najveće propisane sankcije koje klubu stoje na raspolaganju, bez mogućnosti pregovora o njima. Klub osuđuje takvu krajnju neodgovornost, poruka je to i ostalim igračima da nećemo imati milosti prema ovakvim iskakanjima - kazao je predsjednik Hajduka Ivan Kos i dodao:

- Ovo neka bude poruka i svim mladim vozačima, da u takvom stanju ne voze, jer mogu ugroziti ne samo svoj, nego i tuđe živote. Što bi bilo da je udario pješaka ili motorista.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!
NIKAD NE OTPISUJ NIJEMCE

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!

Prije tjedan dana Montpellier je potukao Kiel s 39-30, mnogi su ga otpisali unaprijed, ali takvo što se ne radi protiv Real Madrida u nogometu i Kiela u rukometu. I Montpellier je dobio lekciju, dok je Karabatić odigrao zadnju europsku utakmicu
Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz