Obavijesti

Sport

Komentari 21

'Začudio sam se koliko u klubu znaju o meni, a ovo je moj san'

'Začudio sam se koliko u klubu znaju o meni, a ovo je moj san'
4

Već su mi se počeli javljati bivši igrači Dinama, a javio se i Lovre Kalinić, na tome mu veliko hvala. I u Engleskoj ću nositi broj 34, njega sam imao u Dinamu, pa nisam želio ništa mijenjati...

VIDEO

Ivan Šunjić novi je igrač Birminghama. Hrvatski nogometaš preselio je na Otok, a Dinamo će za bivšeg igrača dobiti sedam milijuna eura, uz tri milijuna dodatnih bonusa, ali i 30% od sljedećeg transfera. Ivan Šunjić jučer je poletio iz Zagreba prema Engleskoj, ali njegov let iz Frankfurta za Birmingham bio je odgođen, pa je Šunjić prespavao u Njemačkoj i tek danas u jutarnjim satima stigao na Otok.

Pokretanje videa...

Predstavljanje Dinamovih dresova 01:51

- Uh, kakav je dan iza mene, oduševljen sam svime. Praktički sam iz zračne luke išao ravno u bolnicu na jedan dio testiranja, a ti liječnički pregledi trajali su praktički cijeli dan. Evo, sada sam stigao u hotel i odmaram. Kažem, cijeli dan je bila prava ludnica, ali sam prošao sve preglede, potpisao za Birmingham i sada krećem u novu životnu avanturu - javio nam se Ivan Šunjić, pa nastavio:

- Strašno me privlači engleski nogomet, pa oko te ponude Birminghama nisam puno dvojio. Svi znamo što je engleski nogomet, bez obzira radilo li se o Premier ligi ili Championshipu. Tu su pune tribine na svakoj utakmici, ljudi žive za nogomet, taj njihov fanatizam me strašno privlači. Želim ovdje još napredovati, postati bolji igrač, a ispunio se moj san o igranju u Engleskoj.

Imali ste ponude bundesligaša (Köln), u igri je bio i Milan, zašto ste se na kraju odlučili za odlazak u drugu ligu?

- Možda to i je druga liga, ali po jačini spada u sam vrh europskog nogometa. Tu se u svakoj utakmici ide 'na nož', tribine su krcate, navijači vam daju taj dodatni impuls da idete još jače. U Birminghamu su svi zaluđeni nogometom, to sam osjetio po dolasku u grad, a fasciniran sam klubom i klupskim prostorijama.

Što kaže trener, kakva ima očekivanja od vas?

- Ja sam intenzivno pričao s predsjednikom kluba oko dva tjedna, on mi je u tom periodu pobliže objasnio što svi očekuju od mene, ali i kakve su naše ambicije. Danas sam popričao s trenerom Pepom Clotetom, te njegovim stožerom, začudio sam se koliko toga znaju o meni. Svi žele da se što prije priključim momčadi, vidim koliko me cijene, a to je i jedan od razloga zašto sam izabrao Birmingham.

Ivan Šunjić i u Engleskoj nastavlja s brojem 34 na leđima.

- Nisam htio mijenjati broj, 34 sam nosio u Dinamu, a i ovdje je bio slobodan, pa mi je ta odluka bila jednostavna.

Zagreb: Dinamo i Osijek sastali se u polufinalu hrvatskog nogometnog kupa

Kakav je sada plan? Kada se priključujete treninzima nove momčadi?

- Haha, tu svi žele da krenem odmah s treninzima, ali moram prvo u Zagreb, riješiti još neke stvari. Sve se nekako prebrzo odvilo, sada ću na par dana doći u Zagreb, a sezona kreće već sljedećeg tjedna. Po pričama sam dobio dojam kako me oni već tada žele u momčadi, ali vidjet ćemo kako će sve ispasti.

Novi veznjak Birminghama za kraj je rekao:

- Zahvaljujem se svima u Dinamu, bivšim suigračima koji su se već krenuli s čestitkama, a javio mi se i Lovre Kalinić, hvala mu na tome. Dogovorili smo se kako ćemo se brzo i vidjeti, čim nam to obveze dopuste - završio je Šunjić koji je s Birminghamom potpisao petogodišnji ugovor.

Pokretanje videa...

00:45
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani