Obavijesti

Sport

Komentari 61

Zadar dobio 300.000 eura: Više bih volio da je otišao u Dinamo

Zadar dobio 300.000 eura: Više bih volio da je otišao u Dinamo
3

U sljedećih nekoliko dana ću znati nešto više o sljedećem klubu. Odradio sam trening s Chelseajem i oduševljen sam kako su me suigrači primili, rekao je Perica

VIDEO

Mislim da sam u ovom trenutku najsretniji čovjek na svijetu, rekao je Stipe Perica (18) nakon što je potpisao ugovor s Chelseajem.

Dojučerašnji napadač Zadra potpisao je petogodišnji ugovor s londonskom momčadi, a među prvima mu je na dolasku čestitao - Jose Mourinho.

- Čovjek kojeg sam do jučer gledao na televiziji u finalima Lige prvaka bio je ispred mene. Rukovali smo se, a on mi je poželio dobrodošlicu - rekao je Stipe Perica za Zadarski list i dodao:

- Mourinho mi je rekao da moram iz dana u dan naporno trenirati i da očekuje da ubrzo nastupim za prvu momčad Chelseaja. Ostao sam fasciniran, što bih drugo. Moram poslušati Josea.

Odmah odlazi na posudbu

Perica će još neko vrijeme pričekati da zaigra u dresu Chelseaja. Ne može odmah dobiti radnu dozvolu te će ga Chelsea negdje poslati na posudbu.

- U sljedećih nekoliko dana ću znati nešto više o sljedećem klubu. Odradio sam trening s Chelseajem i mogu reći da sam oduševljen kako su me suigrači primili. Najviše mi je pomogao Branislav Ivanović, odmah mi je dao broj mobitela i rekao da ga zovem što god mi treba, a dobio sam i dres Chelseaja s potpisima svih igrača - kaže presretni Perica.

Naknadu će Zadar dobiti u ratama

U Zadru su osjećaji podvojeni, ponosni su što je njihov igrač novi član Chelseaja, no u isto vrijeme su i razočarani.

- Više bih volio da je otišao u Dinamo jer bi mi tada financijski prošli puno bolje. U tom bi slučaju naknadu za razvoj odmah dobili, ovako ćemo je dobivati u ratama - požalio se vanjski suradnik Zadra Reno Sinovčić

Zadar bi od Chelseaja za mladog napadača trebao dobiti oko 300.000 eura odštete.

Dokazao da se iz malog Zadra može u Chelsea

Trener Zadrana Ferdo Milin prvi je Perici dao priliku u prvoj momčadi, prepoznao je u njemu “ono nešto”.

- Bio sam mladi trener, gladan uspjeha i trebao mi je igrač koji će isto tako biti gladan uspjeha, koji će povući ostale za sobom. Perica je bio taj, on je eksplodirao u kratkom roku i drago mi je zbog njega. Talenata je puno, a on je svima pokazao da se uz uporan rad i iz malog Zadra može u Chelsea - kazao je Milin, koji je s Pericom rodbinski povezan. Njihovi djedovi su braća. No unatoč tome još se nisu čuli, niti je Perica zahvalio svom sad već bivšem treneru.

- Ne treba on meni zahvaljivati, meni je dovoljna zahvala što sam mu kao trener pomogao da ode u tako velik klub. Nije mala stvar trenirati igrača koga želi Mourinho, meni je to čast. Zadar je osim Perice prodao Buljata u Energie, Banovića i Ljubovića u Domžale... svi su otišli u dobre klubove - zaključio je Milin.

  • 400 tisuća eura vrijednost je Stipe Perice po Transfermarktu. Dojučerašnjeg napadača Zadra tražili su i Dinamo i Hajduk, kao i još neki inozemni klubovi.
  • 10 golova zabio je Perica prošle sezone za Zadar. Osam u prvenstvu i dva u kupu (oba Dinamu na Maksimiru!)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...
OTVORIO DUŠU

Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...

Sjeli smo na jednom divnom mjestu u Indian Wellsu. Lijepo smo popričali. O teških pet godina naše suradnje i o svemu što se događalo, od korone i svega, rekao je Ivanišević o prekidu suradnje s Novakom Đokovićem

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.
VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem