Obavijesti

Sport

Komentari 10

Zadar izgubio od Zagreba, Final Four je sada daleko

Zadar izgubio od Zagreba, Final Four je sada daleko
3

Pobjedom Zagreba 79-70 protiv Zadra košarkaši iz Trnskog su se maknuli s dna ljestvice, a Zadar se još malo udaljio od šanse za Euroligu

VIDEO

Bog je stvorija čovika, a Zadar košarku. Tako kažu Zadrani. A priznat će i da su u posljednje vrijeme sami sebi stvorili velike probleme. Igračima kasne plaće, navijači Upravu nazivaju lopovima, a za to vrijeme Final Four NLB lige sve je dalje. A svi jako dobro znaju što to znači. Ode li Cibona na završnicu, a Zadar ostane vani, Euroliga će se i idućih nekoliko sezona igrati u Zagrebu. Dok će se 9.000 gledatelja u Zadru moći skupljati isključivo na nekakvim Ulebovim kupovima...
Ogroman korak unatrag Zadar je napravio u subotu poslijepodne u Trnskom. Zagreb je u posljednje vrijeme doveo iskusne Krstića i Mulaomerovića, doveo pa potjerao trojicu Amerikanaca i postao - ozbiljna momčad. Toliko ozbiljna da su u stanju u zadnjoj četvrtini slomiti Zadar, izvrsnom obranom ih ostaviti na samo 12 poena u završnih deset minuta.
- Kontrolirali smo utakmicu 30 minuta, no u finišu smo imali lošu obranu i loš napad - rekao je trener Zadra Denis Pleslić nakon utakmice i ukratko dao vrlo točan opis onoga što se događalo u Trnskom.
Zadar je nakon prvog poluvremena imao devet koševa viška i čistu situaciju. Utakmicu su kontrolirali i prvih pet-šest minuta treće četvrtine, a onda je to nastavio činiti Zagreb. U 28. minuti je Kruno Simon, prvi igrač utakmice, izjednačio na 53-53 i nagovijestio dramu. Od tog trenutka pa do same završnice nitko se nije mogao odvojiti na više od dva, tri koša razlike. Minutu i pol prije kraja Mulaomerović je stavio tricu za 73-69, što se pokazalo ključnim. Do kraja je Zadar ubacio još samo jedno slobodno bacanje, Zagreb je posao završio tricom Babića.
- Prije utakmice dečkima sam rekao da imaju vjere, da daju sve od sebe, pa što bude. Želio sam da ostave srce na terenu i ni po koju cijenu se nismo smjeli osramotiti - izjavio je Zagrebov trener Denis Bajramović.
Kruno Simon je briljirao, za 22 koša je potrošio 11 lopti i ostao na gotovo 80% šuta iz igre. Za dva nije promašivao, trice gađao 4-7, skupio i po tri skoka i asistencije. Sjajan je bio i Ante Tomić, ubacio je 18 koševa i ulovio 11 lopti. Mulaomerović je dodao 15, Žorić 11.
- U prvom poluvremenu držao nas je uglavnom Simon, a nakon odmora smo se uspjeli održati u utakmici - analizirao je Damir Mulaomerović, koji je preko Gečevskog zabio ključnu tricu.
- Tako mora biti, i doveli sam da preuzmem odgovornost u ovakvim situacijama - kaže Mula, koji je oduševljen igrom suigrača Krstića:
- MVP, ti si MVP! - vikao je Mula Krstiću u tunelu nakon pobjede, velike i važne pobjede. Zagreb se konačno izvukao s dna, košarkašima iz Trnskog ovo je peta pobjeda ove sezone.
- Teško nam je igrati pod stresom i bježati sa dna, ali ovo je velik poticaj pred završnicu sezone.
Zadar? Četvorica su završila na dvoznamenkastom broju koševa - Gečevski 15, Rančić 14, Perić 13, Stipčević 12... No nije bilo dovoljno, unatoč 13 trica i solidnom skoku. Ovoga puta problem je bila obrana.
- Razočaran sam, ne znam što bih rekao. S ovakvom obranom nikog ne možemo dobiti, ako želimo pobjeđivati, moramo igrati kao ekipa - rekao je Rok Stipčević.
Final Four je Zadranima sve dalje, Denis Pleslić sve bliže otkazu...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja