Obavijesti

Sport

Komentari 2

Zadrani razbili Split u Višnjiku

Zadrani razbili Split u Višnjiku
7

Uzeli su im kup, a sudeći po prvoj utakmici finala Prvenstva Hrvatske, lako bi mogli i drugi trofej. Momčad Veljka Mršića u Krešinoj dvorani pobijedila je 81-53. Igra se na tri pobjede

VIDEO

Nakon što su osvojili Kup Krešimira Ćosića pobjedom nad Splitom u Omišu, Zadrani su i finalnu seriju prvenstva otvorili pobjedom nad istim protivnikom. Konačnih 81-53 najbolje oslikava večerašnju dominaciju momčadi Veljka Mršića, koja je puno lakše od očekivanoga došla do prve pobjede na domaćem parketu. 

Nakon 13 godina košarkaši Zadra i Splita ponovno su se sastali u finalnoj seriji za prvaka Hrvatske. Zadnji put kad su se u finalu igrala dva dalmatinska košarkaška diva, u petom odlučujućem susretu, odigranom po nesnosnoj vrućini u krcatim Jazinama, slavio je Zadar 89-65, uz napomeni kako je jedini akter i tadašnjeg i večerašnjeg finala bio Pavle Marčinković, koji je tada igrao u bijelom, a danas nosi žuti dres. 

Pokretanje videa...

KK Zadar 00:20

Finalna serija otvorena je večeras u puno ugodnijim uvjetima modernog zdanja koje nosi ime legendarnog Krešimira Ćosića, no na žalost ne i u primjerenoj atmosferi. Zbog epidemioloških mjera utakmica je odigrana bez gledatelja na tribinama, a tako će vjerojatno biti i sve do kraja serije koja se igra do tri pobjede. 

U prvu četvrtinu Zadar je ušao kud i kamo bolje, petorka Mavra, Justice, Palokaj Bursać i Onuaku odmah je osigurala prevagu pod oba obruča, čak 16 skokova imala je domaća momčad u prvih deset minuta i ponajviše tome mogu i zahvaliti za visoko vodstvo od 17-7 na isteku prve četvrtine. Splićani su djelovali uplašeno i mlako, u sudaru s agresivnijim Zadranima nisu uspjevali zabiti niti zicere, a kamo li vanjske šuteve. Uostalom, sedam postignutih koševa u prvoj četvrtini dovoljno govori o napadačkom raspoloženju gostiju iz Splita.  

Zadrani su nastavili dominirati i u drugoj četvrtini, koju su otvorili s dvije trice Jordana i Junakovića za 23-7. Splitu je prijetio potop, trener Mile Karakaš čestim je izmjenama i minutama odmora pokušavao razbiti ritam domaće momčadi, no bilo je ovo najgore poluvrijeme njegove momčadi, u kojem im baš ništa nije polazilo za rukom. U 14. minuti Domagoj Vuković zabio je tricu za 28-9 i već tada se dalo naslutiti kako je i prije poluvremena pitanje pobjednika riješeno. 

Split se na kratko vraća s dvije trice Ukića i jednom Mesičeka do 33-20, no bio je to labuđi pjev gostiju, Zadar se do poluvremena vratio na +19, a tih 40-21 još je bio i dobar rezultat za Splićane, kad se uzme u obzir da su iz igre šutirali 6/31, mizernih 2/16 za dva!? Roko Ukić i Blaž Mesiček jedini su nešto pogodili izvana, svi ostali kao da se večeras nisu ni pojavili na Višnjiku. 

Drugo poluvrijeme nije donijelo ništa novoga, Mršićeva momčad otvorila ga je s dvije trice Cartera i Palokaja te zakucavanjem Onuakua, podebljali su i onako visoku prednost na 48-21, a tricom Kodija Justicea u stereu sa sirenom koja je označila kraj treće četvrtine, i do ogromnih, no posve zasluženih 61-34.

U preostalih deset minuta i Karakaš i Mršić dali su minutažu pričuvnim igračima kako bi sačuvali snage glavnih aduta za novi ogled, koji se igra već u petak, opet u Višnjiku, nakon čega će se serija preseliti na Gripe. Dominik Mavra zabio je 17 poena za pobjednike, Chinanu Michael Onuaku dodao je 12 uz 10 skokova za double-double. S druge strane Blaž Mesiček ubacio je 14 koševa.

U večerašnjem ogledu vidjeli smo demonstraciju moći Zadra, koji je očitao pravu lekciju žutima. Lekciju ne samo iz elemenata košarkaške igre, nego i lekciju iz borbenosti i agresivnosti, i ako nešto drastično ne promjene u svom pristupu i igri, teško da se Splićani imaju čemu nadati. Zadar je poveo 1-0, a u petak se karte ponovno miješaju...

 

POSLUŠAJTE NOVI NAVIJAČKI HIT 'CRVENO BIJELO PLAVA':

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu